Multumesc pentru raspuns .
As mai avea o intrebare . Am inteles ca la recurs nu se pot aduce probe doar inscrisuri. Ce fel de inscrisuri as putea aduce , daca tot procesul a constat in stabilirea unui program de vizita a minorului, iar judecatorul mi-a aprobat cererea in parte , mi s-a aprobat un week end pe luna drept de vizita la domiciliu in prezenta famliliei si nu mi s-a dat aprobarea pentru ca minorul sa poata venii la mine cateva zile pe perioada vacantelor.
Ce as putea aduce nou la recurs ? Cum as putea castiga recursul ? Chiar numai stiu ce sa fac, dar nu pot renunta asa usor la copil. Acum e mic si nu-i pot explica de ce nu pot petrece timpul cu el, dar cand o sa se mareasca nu o sa inteleaga de ce nu am facut tot ce se poate.
Ajutati-ma va rog cu niste sfaturi. Multumesc pentru ajutor.
Ma poate sfatuii si pe mine cineva daca la recurs pot solicita mutarea dosarului la Tribunalul Bucuresti ? Procesul s-a incheiat la Tribunalul sectorului 5 si decizia judecatorului nu ma favorizeaza in nici un fel. As dorii sa fac recurs la Tribunalul Bucuresti insa nu stiu daca e posibil si in ce mod. Nu cred ca e acelasi lucru cu stramutarea, nu ?
Avocata a fost angajata pe toata perioada desfasurarii procesului si ca sa va raspund la intrebare copilul are 6 ani. Si inca un detaliu pe care l-am omis si care poate fi important , fosta sotie a adus niste adeverinte medicale din care rezulta ca minorul raceste des , pe undeva se precizeaza chiar astm bronsic si ca nu poate fi dat tatalui intrucat nu are conditii prielnice pentru sanatate mentionand lipsa de igiena si umiditate ( domiciliul tatalui fiind undeva in provincie ) . Credeti ca vor cantarii foarte mult aceste aspecte in luarea unei decizii ?
Inca ceva : aveti idee cat este tariful unui avocat care sa-l reprezinte in tribunal ?
Din contra , a platit-o inainte :) si toate cele mentionate de d-na avocat mai sus au fost anexate la dosar. Oricum multumesc de ajutor si mai astept si ale solutii .
As dorii sa ajut un prieten care se confrunta cu o situatie delicata. Este divortat si are impreuna cu fosta sotie un copil. Custodia copilului o detine mama copilului, insa el a intentat proces impotriva ei pentru modificarea programului de vizita. Nu doreste decat sa-l vada 2 zile pe luna si in timpul vacantelor sa-l ia 2 saptamani la el acasa. Problema este ca a avut prima infatisare si din motive greu de inteles avocata angajata de el nu i-a raspuns la telefon, asa incat s-a prezentat singur la tribunal. Acolo a primit cateva hartii depuse de avocata fostei sotii cum ca este iresponsabil , ca nu are conditii bune acasa pentru a sta cu el copilul si acum el este afectat de aceste lucruri.
Rugamintea mea este sa imi spuneti daca aceste motive sunt suficiente sau sunt luate in considerare de judecator , nici unul dintre acestea nefiind adevarate. Mai mult doreste sa angajeze un alt avocat care sa contraatace cele declarate de fosta sotie.
Parerea mea este ca nu ar fi necesar, acelea sunt pur si simplu lucruri rau intentionate intrucat ea nu doreste sa i se incredinteze copilul.
Ce ar trebuii sa faca el in situatia asta ? Care ar fi urmatorul pas pe care ar putea sa - faca ca sa castige procesul ?
Rog domnii avocati in domeniu sa -mi raspunda. Nu stiu ce sfat sa-i dau.
Multumesc.
Am inteles ca pentru depunerea dosarului pentru somaj , pe langa celelelalte documente imi va fi necesara si diploma de studii in original . Diploma mea este la facultate si nu cred ca cei de acolo mi-o vor da. Pot sa aduc diploma legalizata ?
Va multumesc. O zi buna.
As dorii cateva raspunsuri de la cei care se pricep la asa ceva.
Dupa cum stiti suntem in perioada disponibilizarilor. Problema nu este aceasta, ci felul in care se procedeaza.
Angajatorul ne-a dat decizii tuturor angajatilor de la Politia Comunitara , in afara de sefi bineinteles, si conform acestor decizii noi suntem in preaviz 30 de zile.
In acest preaviz , dansii vor sa dam si un examen si in functie de rezultate vom fi reincadrati pe aceleasi posturi si aceleasi functii.
Din cate stiu, nu cred ca au voie sa faca acest lucru, din moment ce postul tau a fost disponibilizat.
Cine ma poate lamurii daca este legal modul in care s-au facut disponibilizarile ?
Va rog sa imi spuneti daca trebuie sa cer ceva suplimentar sau sunt formalitati suplimentare pentru un angajat de 17 ani si 10 luni. Timpul de lucru este de 6 ore, corect?
Peste 2 luni cand va face 18 ani, CIM-ul se modifica prin act aditional, in contextul in care timpul de lucru va fi cel normal?
Va rog sa imi dati lamuriri cum trebuie facut in acest caz.:-/
Aveam un angajat care a incetat cu OUG nr.82/2007. Nu cunosc motivele pentru care decizia nu a fost dusa la vizat in termen legal deoarece eu sunt noua in firma. Mi s-a cerut sa rezolv problema dar de la ITM am primit un raspuns clar : "nu vizam ce nu este termen". Nu stiu ce altceva sa fac si m-am gandit la amenda. Din cate am auzit daca platesti amenda sunt obligati sa-ti inchida cartea de munca si sa vizeze decizia. :(
As dorii sa stiu care este suma care se plateste pentru o carte de munca neinchisa din 2007. Daca stie cineva cat trebuie sa platesc amenda sau unde pot suna sa cer informatii. Multumesc.:-/