avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate Attila34

Activitate Attila34

Bună seara

Am fost martor la o întâmplare neplăcută între timp ce mergeam cu mașina eu împreună cu un prieten de al meu am fost opriți de politia rutiera pentru verificări.

El a fost șoferul și i sa spus sa sufle în etilotest avea 0.06 în aerul expirat în ordinea în care el nici măcar nu a pus gura pe alcohool ..... i sa suspendat permisul de conducere pe 3 luni și amenda de 1300 de lei

Dacă va rog frumos puteți sa ne sfătuiți ce putem sa facem în cazul acesta el are nevoie de mașină ca de aer sta departe în sat de oraș și are și familie cu 2 copiii. Cum ar putea primi înapoi permisul de conducere????

Va mulțumesc frumos pentru răspunsuri!
Buna, am achizitionat un ATV de 300 cc neinmatriculat si eu nu posed de permis de conducere. Intrebarea mea este ca daca rulez atb-ul doar pe camp si in padure pe carari nu ies cu el pe asfalt decat pe pietris ma poate sanctiona politia ca il conduc ? Pot sa am dosar penal din acesta?
Buna ziua, vin cu o intrebare la dvs.

Am un var si a fost prins de catre politie de 2 ori fara permis de conducere pe drumuri publice si condamnat la 1 an si 4 luni de inchisoare.
Acuma noi am formulat o cerere catre judecatorie de eliberare conditionata cu bratara electronica de supraveghere, am scris in cerere ca este de accord cu munca in folosul comunitatii si ca doreste sa se reintegreze in societate .
Credeti ca ramane cererea in picioare si se va accepta ? Precizez ca a primit termen de judecata si se va judeca cererea.
Exercitiile le face si apropae in fiecare zi le face el de la el ..... Nu avem cu asta nici o problema ideea este ca nu suntem de acord sa se filmeze facand exercitiile astea ... Cine stie pe unde mai apar filmuletele astea si etc im mediul online .. Eu cred ca in pandemia asta ar trebui ca fiecare profesor sa fie mai ingaduitor si sa ii creada pe cuvant ca le face .. Nu am nimic cu restul de teleme scrise...
Buna ziua

am un nepot in varsta de 18 ani care in momentul de fata face ore online de acasa din cauza pandemiei.

La ora de educatie-fizica primeste ca si tema sa faca 20 de flotari 20 genuflexiuni si 20 de abdomene la camera filmat si apoi sa il trimita doamnei profesoare de educatie fizica..

Nici eu si nici copilul nu suntem de acord cu acest lucru...

Ce se poate face legal ? Ce se poate invoca ?
Precizez ca a spus doamna profesoara ca daca nu va face aceste exercitii il va lasa repetent din cauza asta :( .

Va multumesc frumos anticipat!
Ma confrunt cu o situatie foarte nasoala din pacate....
As-i dori sa fac cetatenia Ungureasca sa am si cea Romaneasca si cea Ungureasca dar parintele in spetal tatal meu refuza sa imi dea certificatul lui de nastere ca sa pot sa fac legatura intre bunicul meu si el. Precizez ca de la bunicul meu certificatul de deces am putut obtine de la primarie ca si nepot de a lor caci avem aceasi nume.
De la tatal este mai greu pentru ca cei de la primarie mau zis ca el este in viata si numai personal poate sa ii dea actul respectiv...... iar el nici nu vrea sa stea de vb cu mine de 20 de ani nu lam vazut nici macar o ciocolata nu am primit de la el ce asi putea sa fac in situatia asta ca sa demonstrez gradul de rudenie intre bunicul meu si tatal meu ??
Deja is disperat si asi vrea neaparat sa pot sa fac acel act ca ma ajuta foarte mult pe plan profesional..... Va rog mult sa ma ajutati cu niste sfaturi sau chestii exacte cum sa procedezz. Va multumesc frumos!
Buna seara

am o intrebare acum 1 luna aproximativ am decis sa vand o masina unui prieten . Dar sa nu piarda asigurarea la masina am facut un contract de inchiriat pe acea masina pentru un termen de 4 luni de zile pana mai este valabil asigurarea. Intre timp masina sa stricat el urma sa imi dea bani in rate ma sunat si mia zis ca sa stricat masina si ca costa x suma sa il repare iar eu am zis ca sa retraga din suma care trebuie sa imi dea pe masina acea x suma pentru reparatie. Ulterior a platit toata valoarea masini bine inteles fara suma x . Acuma problema mea este ce pot sa fac eu daca el dupa acei 3 luni de zile el nu vrea sa inmatriculeze pe el masina sau intre timp vinde masina la altcineva iar eu raman la politie si primarie cu masina pe mine? Va rog sa imi sugerati cateva ideei legale ce asi putea sa fac in aceasta situatie nasoala..... Va multumesc din suflet!