avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Activitate Flv01

Activitate Flv01

Bună ziua!

Am primit asta de la Judecătorie pentru divort:
Respinge excepţia necompetenţei teritoriale exclusive a Judecătoriei Brezoi, invocată de reclamantă, ca neîntemeiată. Se stabileşte termen de fond la data de 09.03.2022, ora 13:30, pentru când vor fi citate părţile. Dispune comunicarea cererii reconvenţionale către reclamantă, cu men?iunea "Ave?i obligaţia de a depune întâmpinarea la cererea reconvenţională şi înscrisurile de care în?elege?i să vă folosiţi în atâtea exemplare câte părţi sunt plus un exemplar pentru instanţă, cu cel puţin 5 zile înaintea termenului stabilit" Cu cale de atac odată cu fondul cauzei. Pronunţată prin punerea solu?iei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi 02.02.2022

Ce trebuie să fac mai departe? Au încărcat-o târziu pe site și abia astăzi am văzut. Nu am primit nimic prin poștă
și se poate judeca în lipsa mea, nu?
Bună seara! Care sunt consecințele dacă nu mă prezint la înfățișare la divorț?

Am avut prima înfățișare unde s-a decis competența Judecătoriei la care am depus actele, dar eu nu doresc să mai continui, am spus acest lucru la înfățișare, dar nu știu dacă s-a consemnat. Soțul a depus cerere reconventionala. Ce se întâmplă dacă nu mă prezint în continuare?
Soțul nu a depus cerere, ci doar întâmpinarea la cererea mea pentru că I s-a solicitat
Deci se poate să renunț și verbal? Sau trebuie în scris?

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, Reclamantul poate renunţa la judecată în tot cursul judecăţii, chiar dacă pârâtul se împotriveşte. Renunţarea reclamantului nu are niciun efect asupra cererii de divorţ făcute de pârât.
Asadar daca paratul formuleaza reconventionala, se va judeca divortul chiar daca renuntati. Daca nu a depus cerere reconventionala, puteti sa renuntati cand va veti prezenta dvs. la instanta la primul termen de judecata si dosarul se inchide.

Bună ziua! Am depus cerere de divorț prun acordul părților în noiembrie 2021, primul termen este pe 26 ianuarie anul acesta. Pot depune cererea de retragere chiar dacă soțul vrea să divorțăm? Eu sunt reclamantul... nu doresc să continui divorțul pentru că sper la împăcare...
Unde găsesc un model de renunțare la cererea de divorț?
Mulțumesc!
Discuție Acte necesare
Bună ziua! De ce acte am nevoie pentru indemnizația de creștere a copilului in cazul in care am terminat liceul la zi in anul in care am nascut si unde ar trebui să le depun?
Bună ziua! Sunt elevă în clasa a 12a, cursuri la zi. Aș putea să beneficiez de prenatal după absolvire? Intru in 7 luni de sarcina in momentul absolvirii, nu pot sa imi caut de munca sau sa beneficiez de șomaj.
Multumesc frumos
Bună ziua! Vreau să știu dacă pot beneficia de indemnizația crestere copil în cazul în care termin cursurile liceale la zi pe 29 mai, după care urmează bacalaureatul la sfârșitul lui iunie, iar eu trebuie să nasc la jumătatea lui august