Buna ziua! Ma aflu intr-o situație dificila.. bunica mea in vârsta de 87 de ani este internata intr-un Camin de bătrâni privat din luna Ianuarie. As dori sa o mut la alt Camin mai aproape de casa pentru ca cel unde se afla acum este la 25 de km de unde locuința si este dificil sa o vizitam regulat. In condițiile in care taxa s-a mărit considerabil, am gasit in apropiere alt Camin la care dorim sa o mutam. Administratorul căminului a fost înștiințat cu o saptamana înainte ca o vom muta. Astăzi, la o saptamana de la data anunțului, ne am prezentat impreuna cu o salvare privată si am gasit-o intr-o stare de agitație ridicată, violenta, ceea ce in mod normal nu se intampla, fapt pentru care sub nicio forma nu am putut sa o luam de acolo. Administratorii insistau sa nu o luam, încercau sa negocieze pretul, bunica mea de asemenea, avea un comportament deviant (tin sa precizez ca suferă de dementa, dar se afla sub tratament), iar cei de la salvarea privată ne-au comunicat ca nu o pot lua cu forța. Noi, familia, credem ca a fost manipulata in tot acest timp de cand am anunțat ca o vom muta pana in prezent si nu avem certitudinea ca i s-a administrat sau nu tratamentul ei sau a mai primit medicație suplimentară, avand in vedere starea ei. In Timp ce incercam sa o convingem cu vorba buna sa vina cu noi, administratorul căminului ne filma cu telefonul si ii repeta in mod continuu ca ei ii este foarte bine unde se afla si ca ei au grija de ea. Menționez ca, bunica mea are certificat de handicap cu grad 0 iar mama mea este însoțitorul ei legal .Daca ma puteti ajuta, va rog, cu in sfat, cum ar trebui sa procedez sa o iau de acolo, pentru ca in momentul de fata imi este teama pentru starea ei de sănătate.
Bună ziua! În anul 2020 am fost data în judecata de către bunicul meu, acesta cerandu-si partea lui din imobil (eu impreuna cu el dețineam un imobil, el având cota majoritara). Tot Anul acesta, bunicul a decedat. Am fost la judecătorie unde am depus copie după certificatul de deces. Intre timp am fost citata sa ma prezint la proces, sedinta având loc astăzi 04.10. Am spus doamnei judecător ca sunt singura moștenitoare, bunicul neavând alți copii/nepoți (tatăl meu a murit acum 7 ani, iar bunica la fel). Răspunsul dat a fost ca sedinta se suspenda. Acest lucru înseamnă că procesul s-a sfârșit? Cum pot închide dosarul și cum pot face succesiunea?
Buna ziua!
În 2014, tatăl si bunica mea au decedat, rămânând eu si bunicul meu moștenitorii casei, in urma succesiunii. Menționez ca tatăl meu, a fost unicul fiu al bunicilor mei, iar eu singura nepoată. În anul 2020, bunicul meu a decedat si am început procedurile de succesiune. Dețin toate actele, inafara de certificatul de căsătorie al bunicilor mei, care a fost prezentat în prima succesiune. Pentru asta, sunt plimbata între starea civila și notariat din cauza acestui act, care este pierdut, pe care nu il pot obține eu, personal.
Va rog frumos, sa îmi spuneți cine este în masura sa solicite eliberarea unui duplicat dupa acest act sau dacă mai este nevoie de el.
Mulțumesc frumos!
În concluzie, în urma acestei soluții, dosarul se va închide, nu?
Buna ziua!
Sunt parte într-un proces care se desfășoară între mine și bunicul meu. Impreuna împărțim un imobil, eu 25%, el 75%. M-a dat în judecata pentru a-si cere partea. Între timp, acesta a decedat. M-am prezentat la tribunal pentru ca am văzut ca s-a anunțat o ședință, iar acolo am lăsat copie după certificatul de deces. După acea ședință, decizia s-a amânat pentru 01.02.2021, iar acum am văzut ca a apărut soluția.
Aceasta fiind:
Admite Excepţia Lipsei Capacităţii de Folosinţă invocată din oficiu. Respinge cererea ca fiind formulată de o persoană fără capacitate de folosinţă. Cu cerere de reexaminare, în termen de 5 zile de la comunicare. Pronunţată, azi, 01.02.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Tip soluție: incheiere
Va rog, dacă poate cineva sa îmi explice, mai pe înțelesul tuturor, ce înseamnă soluția data...Va mulțumesc frumos!
Buna ziua! Sunt Întreprindere Individuală care comercializează flori. Am voie sa țin deschis magazinul in aceasta perioada?
raluk0207 a scris:
Da. Fiindcă acele cote sunt ideale și abstracte.
De unde stiti exact unde se situează cota dvs?
De aceea se face partajul.
Am inteles! Va multumesc frumos!
raluk0207 a scris:
Va asteapta partajul cu bunicul, pas care era inevitabil oricum și care era bine să îl fi făcut imediat atunci, în 2015.
Puteti sa îl încheiati amiabil, la notar sau pe cale judecătorească.
În orice caz, exista 3 variante:
- împărțiți efectiv bunurile
- dvs luati tot și îi achitați bunicului o sulta
- bunicul ia tot și va achita dvs o sulta.
În toate variantele, nu ieșiți în pierdere.
Prin succesiune s-au stabilit cotele- eu 30% si bunicul 70%. Mai trebuie facut si partaj?
În urma decesului bunicii și a tatălui meu ( mama, fiu, 2014 ), în anul 2015 am facut succesiunea între mine și bunicul meu ( la vremea respectivă eram minoră ) și fiecăruia ne-au revenit cotele aferente ( bunicului cel mai mare, aprox. 70% ).
În primăvara anului 2019, el a părăsit domiciliul, mutându-se la o nepoată din unui frate de-al lui. Spun părăsit pentru că a plecat fără ca eu să știu sau să fiu anunțată.
La începutul acestui an, in feb 2020, în anumite împrejurări, am constatat ca el a depus la tribunal un dosar, in care cere “partaj bunuri comune/ lichidarea regimului matrimonial sistare stare de indiviziune”. Cred că acesta nu este un lucru bun și că se urmărește altceva din partea rudelor îndepărtate și nu știu ce mi s-ar putea întâmpla.
Menționez că, acum am 22 de ani, sunt studentă, iar bunicul meu are 92 de ani, nu mai are alte rude de gradul 1, iar starea lui de sănătate fizică, dar mai ales psihică este foarte gravă cu antecedente vechi dovedite medical.
Nu cred ca, această nepoată este curatorul lui deoarece aș fi găsit într-un dosar la tribunal.
Eu cred că această nepoată, înafară de faptul că, a profitat de venitul lui (pensia) care este mare, acum îl manipulează ca să obțină partea lui de casă, nepermițându-mi să iau legătura cu el.
Vă rog, dacă puteți, să mă sfătuiți ce să fac, ce mă așteaptă!