Am o sentinta definitiva si irevocabila prin care Comisia Locala de Fond Funciar este obligata sa ma puna in posesie cu 4000 m.p. pe un amplasament stabilit de un expert topograf nominalizat. Am inaintat comisiei (primarului) textul sentintei si copia expertizei topografice. Ce trebuie sa fac in conditiile in care comisia tegiverseaza punerea in aplicare a sentintei?
1. Apelez la un executor judecatoresc?
2. Fac plangere penala impotriva primarului?
3. Si una si alta?
Rog o indrumare de specialitate pentru care multumesc anticipat.
Tatal meu este decedat. Sunt in viata mama, eu si o sora a mea. Dorim sa rezolvam iesirea din indiviziune. Persoane cunoscute ne-au recomandat sa rezolvam iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca. Rog domn sau doamna avocat sa ne spuna daca este posibil pe cale judecatoreasca acest lucru si eventual ce acte trebuie sa avem. Va multumesc anticipat. Dorim sa rezolvam iesirea din indiviziune fara mediator.
Tatal meu este decedat. Sunt in viata mama, eu si o sora a mea. Dorim sa rezolvam iesirea din indiviziune. Persoane cunoscute ne-au recomandat sa rezolvam iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca. Rog domn sau doamna avocat sa ne spuna daca este posibil pe cale judecatoreasca acest lucru si eventual ce acte trebuie sa avem. Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.
Nu mi-ati raspuns la intrebarea nr.2.Contestatia in justitie carui tribunal o adresez in cazul oug1/2
sunt" beneficiar" al legii 119/2010.am aflat si am citit un text care se presupune ca va inlocui hg 375/2010.in acest text este inlocuita expresia de "pensie recalculata " cu "pensie revizuita".aceeasi marie cu alta palarie.practic aceasta nu schimba datele privind cuantumul pensiei.oricum inregistrez o scadere dramatica..ma intereseaza cum se trateaza din punct de vedere juridic aceasta problema?.cu alte cuvinte tratez in cazul cererii in instanta a anularii deciziei ca in cazul recalcularii?deciziile ccr ,art.180 din legea 19/2000 fac trimitere la recalculare.revizuirea se poate interpreta drept recalculare?multumesc.
dupa noul cod de procedura civila dupa cat timp se perima suspendarea unui dosar civil?multumesc.
intentionez sa cer in justitie obligarea institutiilor cu atributii privind pensiile militare sa -mi plateasca niste drepturi banesti restante.doresc sa cunosc daca pentru aceasta mi se percepe taxa de timbru si daca da ce valoare are in procente.cererea de chemare in judecata se face catre tribunal sau judecatorie?multumesc.
Aici este o problema. In decizia judecatoreasca nu se stipuleaza exact suma, spune ca dreptul salarial de pe luna iulie. Iar cei de la firma cu care m-am judecat aveau pe statul de plata pe luna iulie mai putini bani decat am luat eu net pe celelalte luni. Pe contractul de munca am trecut doar salariul brut. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua. Am castigat un litigiu de munca si prin hotararea judecatoreasca mi se acordau drepturile salariale pe ultima luna lucrata si banii de concediu. Cand am fost chemata sa mi se dea banii surpriza, mi s-a prezentat un act prin care mi se arata ca firma a intrat in insolventa si ca nu mai poate efectua nici o plata si sa iau legatura cu firma data de tribunal pentru a se ocupa cu plata restantelor. Acolo mi s-a spus sa fac o cerere de creanta si sa demonstrez ca acea suma de bani o am de luat si nu mai mult sau mai putin. Eu am contractul de munca unde se precizeaza salariul brut. Pot sa fac o cerere catre tribunal sa ceara de la itm copie dupa statul de plata facut de firma in cauza ca sa se stie exact si corect cati bani am de luat? Vroiam sa precizez ca hotararea judecatoreasca este definitiva, irevocabila si executorie de drept. Intrebarea mea este daca au intrat in insolventa eu ii pot executa silit? Ati putea sa-mi aratati un model de cerere de creanta? Ce pot face mai departe pentru a-mi putea lua banii?Vroiam sa mai intreb daca eu ca fost salariat cand trimit cererea de creanta mai trebuie sa achit taxa de timbru judiciar de 120 lei?
Aici este o problema. In decizia judecatoreasca nu se stipuleaza exact suma, spune ca dreptul salarial de pe luna iulie. Iar cei de la firma cu care m-am judecat aveau pe statul de plata pe luna iulie mai putini bani decat am luat eu net pe celelalte luni. Pe contractul de munca am trecut doar salariul brut. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.