Problema e ca in contract nu scrie cat e taxa cum trebuie platita etc. Tocmai din acest motiv nu pot sa imi dau seama daca datoria e prescrisa sau nu. Intelegerea verbala facuta cu universitatea era ca o transa sa fie paltita in octombrie 2010, urmatoare in ianuarie 2011 si ultima in aprilie-mai 2011. Ma gandeam si la o cale de atac prin faptul ca ei au intarziat eliberarea documentului de la prima cerere ceea ce eu din start am considerat un abuz. Ma gandesc chiar sa cer si daune morale.
Tin sa va prezint pe scurt intreaga problema pentru a putea intelege firul evenimentelor.
In 2010 octombrie ma inscriu la o universitate in ianuarie 2011 nevoit fiind sa plec in strainatate renunt fara a notifica universitatea la studii, platesc prima transa din taxa si ma prezint doar la 2 examene din sesiune. In 2013 august revin in tara cu adresa scrisa catre universitate in care le solicit eliberarea diplomei de bacalaureat pentru a incepe un curs de formare profesionala.Primesc raspuns la cerere prin care mi se refuza eliberarea documentului pana cand nu achit toata taxa pe anul scolar 2010-2011. Revin cu alta solicitare de eliberare a diplomei in ianuarie 2014 si dupa cateva zile sunt invitat la sediul universitatii pentru a-mi fi eliberat documentul in cauza, desi in cererea depusa in ianuarie 2014 aduc la cunostiiinta rectorului precum ca consider contractul de studii incheiat unilateral, consider ca nu am nici o obligatie materiala fata de universitate, acestia totusi ma pun sa intocmesc o fisa de lichidare unde semnez ca iau la cunostiinta de debitul pe care il am. Plec cu promisiune din partea lor ca voi fi chemat in instanta si executat silit. Tin sa mentionez de asemeni c anu detin bunuri mobile si imobile, nu am venit. Am doar un cont la o banca unde din cand in cand mai primesc bani prin transferuri bancare. Ce se poate intampla mai departe? Cum ar trebui sa procedez?
Va multumesc mult pentru raspuns
Buna ziua, as dori sa stiu daca si cum e posibil sa nu mai fac parte dintro asociatie de locatari tinand cont de faptul ca gazele, apa si canalizare, lumina le platesc separat si detin un contract cu furnizorii de servicii in acest sens. Mi se pare aberant sa platesc o intretinere lunara de 35-40lei, pentru regularizare apa rece, apa meteorica, salarii administratie, femeie de servici si lumina pe scara, servicii care oricum nu se vad si nu beneficiez de ele.
In 2008 m-am inscris la o universitate de stat, am urmat cursurile in primul semestru, chiar am participat si in sesiune la cateva examene, am platit prima transa din taxa stabilita. Apoi am renuntat subit fara a depune vreo cere de retragere, intrerupere de studii. Acum 2013 am revenit in tara si am cerut la secretariatul facultatii diploma de BAC pentru a putea sustine niste cursuri de formare profesionala. Acestia refuza sa-mi inapoieze diploma pe motiv ca am datorii restante catre universitate. Le-am cerut macar o copie cu stampila facultatii si care sa dovedeasca ca e conform cu originalul. Nici atat nu am reusit sa obtin. Acum problema se pune astfel, discutand si cu secretara le-am spus ca nu cred sa existe vreo dispozitie legala prin care ei sa imi tina diploma de BAC si mi s-a raspuns pe un ton foarte ironnic ca e legea facultatii.
Acum am cateva variante ori sa imi declar diploma pierduta si sa o refac, ori sa merg cu ei pana in panzele albe si sa imi scot diploma. Mi se pare putin aberant sa platesc ceva de care nu am beneficiat desi recunosc e si vina mea ca nu am facut o cerere de retragere si 2. mi se pare si mai aberant sa le platesc o datorie care oricum s-a prescris din cate stiu.
As vrea sa stiu daca exista vreo dispozitie legislativa care sa dea puterea unei univeristati sa tina diploma de BAC?
si,
E posibil sa pot declara diploma pierduta si sa imi scot un duplicat?
Incep prin a face o scurta povestire a evenimentelor in baza carora doresc sa pun intrebari.
In 2008 am semnat un contract prestari servicii CATV si internet pe numele mamei mele cu procura de la aceasta.In 2010 doresc sa fac schimbare titular contract de pe numele mamei pe numele meu pentru a putea obtine un stick USB de internet ce putea fi ridicat numai de cate titularul de contract.(aberant deodata ce eu am semnat contractul in numele mamei, dar asta a fost motivatia la vremea respectiva).Cer modificare titular contract ca apoi sa mi se impuna sa semnez un contrac separat doar pentru acel stick USB. Tin sa mentionez ca la data la care am cerut modficarea titularului nu mi s-a cerut decat o copie dupa buletinul meu si o copie a procurii, fara ca eu sa semnez vreo cerere in acest sens. Imediat dupa la o privire mai atenta pe facturi observ un cu totul alt numar de contrac decat cel semnat din 2008, merg la sediu societatii pentru a ma informa in legatura cu acest aspect si mi se raspunde foarte elegant ca ei nu detin niciun contract in arhiva si nu am de unde sa le obtin pentru ca sunt la sediul central. In continuare fac o reclamatie scrisa catre ANPC prin care le aduc la cunosttinta aceste aspecte iar dansii ma informeaza ca nu e de competenta lor si ma roaga sa ma adresez organelor competente in drept. Dupa toata istoria asta refuzand sa recunosc acel contract despre care nu stiam absolut nimic nu imi mai onorez platile catre firma de cablu. In 2011 primesc o notificare de plata de la sediul central, sun sa discut problema si consiliera de caz s-a aratat foarte deschisa si amabila si mi-a pus la dispozitie copii dupa toate contractele existente atat pe numele meu cat si pe numele mamei mele de o calitate xerox destul de proasta dar cu mentiunea '' Conform cu originalul''. De aici am descoperit ca in 2010 se semnase un alt contract cica de catre mama mea cu cateva luni inainte de a depune cerere modificare titular, tot aici descoapar ca exista si o cerere modificare titular contract semnata cica de mine cu anexe a procurii, copiei de buletin si anexa la contractul existent din 2010 semnat de ????? oricum nu de cineva cunoscut mie. La sediu cand m-am dus cu toate hartiile sa discutam am inceput sa dea in balbaiala ca mai apoi sa imi tranteasca frumos in fata expresia ca nu imi face mie nimeni expertiza grafologica si n-am decat sa ma adresez oricarei justitii vreau ca nu am castig de cauza odata ce e semnat.
Mentionez in afara de contractul din 2008 pe care il recunosc si il consider valabil semnatura fiindu-mi opozabila, in rest nu recunosc absolut nicio semnatura de pe celelalte documente.
Doresc sa stiu care ar fi pasii de urmat in continuare pentru a dovedi aceste neadevaruri.
Diferitele cereri catre organele abilitate politie, judecatorie etc trebuiesc facute de catre mine sau de catre mama mea.
Care ar fi acele organe abilitate carora ar trebui sa ma adresez?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri si ajutor.
Pana la urma l-am scos de la administratia financiara, nu exista taxa de urgenta, costa 20 de lei , completezi un formular , mergi la un birou de secretariat si cam asta e tot .....eu am avut noroc nu era prea multa lume si am terminat in apoximativ 120 minute.
Buna ziua, caut un avocat,consilier juridic in Bacau, am nevoie de ajutor sa autentific un act constitutiv si un statut pentru o asociatie ONG ce doreste a se ocupa de reintegrarea sociala.Am niste modele dar vreau sa am si parerea unui jurist daca au sau nu nevoie de ceva modificari.Am fost la un avocat si am plecat speriat cand mi-a cerut nici mai mult nici mai putin de 1000E.Sincer nu dispun de aceasta suma.....si pentru cateva stampile pe niste foi de hartie mai bine ma las in a mai infiinta ceva.In consecinta pe aceasta cale rog daca este cineva in masura sa ma ajute as ramane indatorat.
Esti sigur ca e numai 20 lei si il scoti pe loc , pentru ca am auzit idei impartite ...unii spun ca e 20 lei si il vezi in 10 zile lucratoare , altii ca e 50 lei si il scoti la urgenta in 5zile lucratoare,altii ca pe loc 100 lei???Pana la urma??? Declaratia pe proprie raspundere scrie in lege ca se poate si asa.
Doresc sa infiintez o asociatie si am nevoie de cazier fiscal,nefiind din judetul unde voi infiinta acea asociatie ar trebui sa ma deplasez pentru document,am inteles ca documentul nu e valabil decat 15 zile de la emiterea acestuia.Cat ma costa in regim de urgenta si in cat timp este eliberat (exceptie Bucuresti).Din lege am inteles ca se poate da si o declaratie pe proprie raspundere la un notar.Cat de mult valoreaza aceasta in instanta?Trebuie sa motivez de ce nu am putut depune cazierul fiscal? Inca ceva, nu am casa,masina nimic pe numele meu,nu am avut firma pe numele meu,nicio activitate financiara.Ar fi riscant in situatia de fata sa dau declaratie pe propria raspundere???