avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Activitate saintromania

Activitate saintromania

Bună ziua! Aș dori să îmi dați un sfat referitor la procedura de obținere a unui loc de parcare pentru persoanele cu dizabilități. În vara anului 2020 am depus la primăria Iași o cerere pentru un astfel de loc. Mi s-a răspuns de către primar că nu sunt disponibile locuri libere în zonă și nici posibilitatea de a amenaja altele etc.. Cei de la Serviciu Parcări al primăriei mi-au spus că atunci când se va elibera unul din cele 7 locuri care sunt în raza celor 30 metri față de imobilul meu, eu voi avea prioritate și atunci mi se va da unul din cele 7 locuri. Însă, pentru asta trebuia să urmăresc eu când se va elibera un loc și atunci când va porni o nouă licitație, eu doar să le "reamintesc", fiindcă cererea mea urma să fie arhivată la sfârșit de an, după câte am înțeles. Din 2020 și până acum, am urmărit site-ul primăriei și nu a fost scos niciun loc la licitație. Cu toate acestea, anul trecut un vecin nou de pe scara mea, în nici o lună, două de când s-a mutat are deja unul din cele 7 locuri din zonă. Ce mă sfătuiți să fac în continuare?
Salutări tuturor! Am o nelămurire privind venitul net al persoanelor cu dizabilități, conform noului proiect de lege a pensiilor depus de câteva zile în dezbatere publică. La momentul actual, beneficiez de o indemnizație în cuantum de 1162, echivalentul unui salariu de asistent social debutant, după câte am înțeles. Conform noii legi a pensiilor, se pare că persoanele cu dizabilități vor beneficia de o indemnizație în cuantum fix, echivalentul a 50% din salariu mediu brut pe țară(1900), adică 950 Ron. Deci, voi avea o scădere cu 212 Ron pe lună sau am înțeles eu ceva greșit? Menționez că sunt o persoană cu dizabilități, cu drept de însoțitor. Mulțumesc mult!
Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un sfat.O fosta chiriasa,a fost data afara din apartament ,atunci cand acesta a fost vândut.Fiindca nu avea unde sa isi pună lucrurile , le—a depozitat in saci si cutii , in uscator.Asta s—a intamplat,anul trecut,oct. sau nov. Nu i—am scos lucrurile afara,am zis sa treaca iarna.A trecut iarna,primavara si acus vara si femeia nu si—a mai luat lucrurile .Am intrebat administratorul ce sa facem . Acesta mi—a spus sa aruncam lucrurile la gunoi.Femeia nu a lasat nici un nume , nici un telefon,ca sa poata fi contactata,dar se pare ca într—o cutie are niste acte ale unei firme,la care a lucrat,cred. De la asociatie mi s—a recomandat sa aruncam la gunoi.Cum e mai bine sa procedam?Multumesc anticipat pentru sfaturi .
Acuma,nu stiu ce sa zic...i-am zis eu spatiu verde nestiind cum sa definesc locul in care am parcat masina.Nu stiu daca este spatiu verde efectiv sau spatiu public.Locul parcarii este ar fi cam asa: pe o parte a unei stradute sunt niste garaje iar pe cealalta parte este un trotuar .Masina este parcata de asa maniera incat sa nu incurce nici pietonii care folosesc trotuarul nici eventuale 2 masini care vor sa treaca una pe langa alta(din care cel putin una ar fi de dimensiunile unui camion,de ex.)In fapt ,de abia daca atinge trotuarul,este mai mult o bucata de pamant (pe care cresc buruieni) situata intre trotuar si o teava de gaz si,practic dupa teava de gaz incepe spatiu verde aferent blocului.De asta nu stiu daca este parcata pe spatiu public sau verde...Oricum,in fiecare zi,seara,celelalte masini parcheaza in fata si in spatele masinii mele,altele direct pe trotuar,fortandu-i pe pietoni,chiar sa mearga pe strada.Dar asta nu are relevanta in cazul meu.Si credeti-ma ca daca nu as fi avut probleme de sanatate m-as fi dus mai des la smuls buruienile si balariile alea care au aparut in jurul masinii si care se pare ca au scos-o in evidenta...Am de gand sa onorez invitatia lor,asta e... Poate,totusi,voi avea noroc si voi primi un avertisment,asta daca legea le permite sa mi-l acorde in locul amenzii...
Buna dimineata tuturor.V-as ruga daca ati putea sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu o invitatie pe care am primit-o din partea Politiei locale Iasi.Pe scurt despre ce este vorba :am o masina care este stricata de 3 ani si care este parcata pe o portiune din spatiu verde.Nu imi mai permit s-o repar,as vrea s-o dau la Rabla sau Pieta,numai sa scap de dansa dar ptr asta imi trebuie un trailer s-o pot deplasa.Din motive financiare am tot amanat acest lucru.Ieri,am primit o invitatie(pe masina) la Politia locala Iasi ptr stabilirea amenzii contraventionale in baza HCLM Iasi nr. 172/2002 ,cap. II,pct. 8,care este cuprinsa intre 190 si 370 Ron.Acum as vrea sa va intreb in ce masura pot apela la bunavointa Politistilor de a nu imi da amenda contraventionala...Daca exista vreo sansa sa primesc numai un avertisment ,ceva,cu angajamentul ca ma voi ocupa de ea in viitorul apropiat ? Recunosc faptul ca masina sta de ceva timp acolo,dar am mari probleme de sanatate ,de 3 ani sunt pensionat pe caz de boala si saptamana asta ma prezint in fata comisiei de expertiza pt stabilirea unui grad de handicap.Am mentionat asta ptr a explica de ce nu am putut,printre altele,sa ma ocup de masina si sa scap de ea.Credeti ca am vreo sansa sa primesc doar un avertisment din partea lor sau odata ce am primit invitatie la ei ptr stabilirea amenzii ,ea este deja ''batuta in cuie'' si nu mai am ce sa fac ?Va multumesc anticipat ptr sfaturile d-stra.
Răspuns la discuția Renuntare custodie
De acord cu d-stra,la drepturile parintesti nu se renunta asa de usor,dupa bunul plac al fiecaruia.Numai ca, aici nu exista nici un ''bun plac''.Exista o tensiune enorma intre ei,cu injurii si amenintari,nu numai asupra ei ci si asupra persoanei cu care sora mea traieste in momentul de fata acolo.I s-au oferit toate conditiile acolo pentru a invata,pentru a se integra in societate.Se pare ca nu a fost suficient pentru el,a fost si dat afara de la un colegiu ,sa-i zicem ,de acolo.A ajuns sa ii fie frica de el si de asta vrea sa faca pasul asta: de disperare.Am incercat timp de un an si jumatate si sa o conving ca e ceva trecator intre ei ca asta tine de varsta lui.I-am zis ca o data cu trecerea timpului se va schimba in bine,sa mai lase de la ea...Am fost firul de care se agata in momentele de cumpana si numai eu stiu cat am incurajat-o si am incercat s-o impiedic de la gesturi disperate.Asa ca aici nu e vorba de vreun bun plac ci ,efectiv, de disperare,de frica.Nu vrea sa ajunga sa fie batuta (sau mai grav) de propriul copil.
Ea face asta pentru a evita o eventuala tragedie.Acum,ca sa incheiem subiectul,eu am sa ii transmit maine sfaturile d-stra...in primul rand sa ia legatura cu cei de la autoritatea tutelara si ,in functie de ce ii zic cei de acolo,sa ia legatura cu un avocat care s-o consilieze si,eventual ,s-o reprezinte in proces.
Multumesc inca o data pentru sfaturi.Cu respect.
Răspuns la discuția Renuntare custodie
Aveti idee cam cat timp ar dura un proces de incredintare?Va intreb asta deoarece, ea vine luna urmatoare in tara si trebuie sa isi rezolve problemele.Am inteles ca,sub nici o forma, nu isi mai ia baiatul cu ea in Italia.Intelege ca trebuie sa aiba grija de el pana la majorat,dar ,daca tatal lui nu vrea sa ia custodia, este hotarata sa accepte sa fie decazuta din drepturile de mama si sa incredinteze copilul statului.Banuiesc ca cei de la autoritatea tutelara ii vor explica ce pasi trebuie sa urmeze.
Salutari tuturor!As dori un sfat de la d-stra ,in legatura cu renuntarea la custodia unui copil.Despre ce este vorba?Sora mea a trait in concubinaj o perioada indelungata cu o persoana.In urma concubinajului a rezultat un baiat ,acum in varsta de 15 ani.In urma cu cativa ani,din cauza neintelegerilor dintre ei,a rezultat o despartire definitiva.Din cauza lipsei banilor a fost nevoita sa se duca la munca in Italia.Mare parte din banii trimisi acasa au fost cheltuiti pe bautura de catre concubin,nu mai intru in amanunte.In acest rastimp el s-a si pensionat pe caz de boala.Sora-mea s-a hotarat sa il ia cu ea definitiv in Italia,acum vreo 3 ani in urma,pentru a-i asigura un trai ,cat de cat, mai bun acolo.A gasit o persoana de care s-a atasat si care a fost de acord sa aiba o viata impreuna cu sora mea si cu fiul ei.Insa,neintelegerile intre dansa si fiul ei au devenit asa de mari, incat in momentul de fata,nu se mai poate face nimic.Acum,ea este hotarata sa vina in tara si sa il lase pe copil in ingrijirea tatalui sau a statului.Acesta a fost ,de principiu ,de acord cu luarea copilului,dar cunoscandu-i profilul moral,personal ma indoiesc ca asta se va si intampla.Acum apar intrebarile:
1.Ce ar trebui sa faca sora mea pentru incredintarea definitiva a custodiei, tatalui acestuia?(Desi,el nu este trecut in certificat de nastere ca fiind tatal)
2.In situatia in care el refuza preluarea custodiei ce ar trebui sa faca ea pentru a renunta la custodia fiului sau?(Imi pare rau s-o repet,nu mai exista cale de intoarcere,intre ea si fiul ei.Umilintele la care a fost supusa au facut-o sa ia aceasta decizie grea)
Mentionez,de asemeni,ca s-a ajuns la o intelegere verbala prin care ea sa ii trimita lunar fostului concubin o suma de 100 de euro ,maxim 150 (atunci cand ea are de lucru).
Va multumesc anticipat pentru sfaturile d-stra.
Răspuns la discuția penalitati intretinere
Am inteles perfect tot ce ati zis pana acum,insa nu era mai bine sa fie trecuta in reclamatie suma de 1100 RON si 1666 RON ca provenind din 07/2000,daca asa a fost calculata de fapt si nu din ian 2003 ?
Ce pot sa va mai spun?Ca am fost printre cei care au refuzat iesirea din asociatie,acum o luna in urma,la insistentele unui pensionar care zicea ca are documente cu care demonstreaza ce matrapazlacuri fac cei de la asociatie si cand i-am cerut documentele respective,el de fapt a inceput sa ii faca portretul moral administratorului.Si credeti-ma ca atunci am fost aparatorul celor de la administratie.Daca faci o acuzatie o faci cu probe,daca nu,atunci taci, ca e mai bine.
Multumesc mult tuturor ptr lamuririle oferite si voi avea grija pe viitor sa urmaresc mai bine tot circuitul asta ce tine de asociatie,de cheltuieli,pierderi,etc si ,eventual,atunci cand voi constata nereguli sa imi informez vecinii care sunt tot mai nemultumiti de cheltuielile mari ce apar ,cel putin,pe timpul iernii.
Cu respect :love2:
Răspuns la discuția penalitati intretinere
Acum ca am aflat ca sunteti doamna va spun un sarut-mana respectuos,poate ar fi trebuit sa imi dau seama dupa nickname... :).Stiti,dupa toate discutiile de mai inainte,am avut oleaca curiozitatea si rabdarea si ma uit oleaca mai atent pe actele respective si constat ca la punctul 2 al pretentiilor apare obligarea la ''plata majorarilor de intarziere in suma de 1666.08 RON ce au fost calculate pentru perioada ian 2003-nov 2005''. Am refacut acum calculul penalitatilor care vin de fapt din luna 07/2000 si constat ca instantei de fapt i s-a prezentat penalitatile incepand cu aceasta luna,nicidecum incepand cu luna ian 2003.Penalitatile din 07/2000 si pana in ian 2003 sunt in valoare de cca 1000 RON.Off,am avut curiozitatea sa continui... Pe aceeasi perioada ptr care am fost dat in judecata debitul meu era de 2736 RON si creditul de 3403 RON. Mai bine nu ma uitam...Precum am zis nu imi pare rau ptr cheltuielile de intretinere caci la toata urma erau ale mele,chiar daca din 2000.Dar,totusi,acum ca am descoperit asta,nu vi se pare ca instantei i s-au prezentat alte date decat cele ptr care eu am fost judecat...Asta, asa, ca fapt divers...
Si tot ca fapt divers... In luna imediat urmatoare primei infatisari suma cu plata cheltuielile de judecata era deja trecuta pe listele de plata,in conditiile in care procesul se derula inca,nu se daduse nici o hotarare in aceasta speta,nu pierdusem inca procesul dar asociatia deja mi le-a bagat in plata.Am fost oarecum scarbit de atitudinea celor de la asociatie care nu au fost de acord sa fac un angajament ptr plata datoriilor si m-am lasat pagubas...Poate si de asta m-am leganat putin in iluzia aceea a prescrierii ...
De ce nu am facut recurs impotriva erorii?Cine mai stie ce mai era in mintea mea atunci ...