Buna ziua !
Va atasez extras din Codul civil care precizează temeiul de drept al situației dvs.
Pe scurt, lipsa unui acord și a unei despăgubiri vă dă dreptul să solicitați operatorului intreruperea conductei, însă o eventuală acțiune în instanță le va permite să o refolosească, cu stabilirea unei despăgubiri.
Art. 621. -
(1) Proprietarul este obligat să permită trecerea prin fondul său a reţelelor edilitare ce deservesc fonduri învecinate sau din aceeaşi zonă, de natura conductelor de apă, gaz sau altele asemenea, a canalelor şi a cablurilor electrice, subterane ori aeriene, după caz, precum şi a oricăror alte instalaţii sau materiale cu acelaşi scop.
(2) Această obligaţie subzistă numai pentru situaţia în care trecerea prin altă parte ar fi imposibilă, periculoasă sau foarte costisitoare.
(3) În toate cazurile, proprietarul are dreptul la plata unei despăgubiri juste. Dacă este vorba despre utilităţi noi, despăgubirea trebuie să fie şi prealabilă.
(4) Clădirile, curţile şi grădinile acestora sunt exceptate de la acest drept de trecere, dacă ea are ca obiect conducte şi canale subterane, în cazul în care acestea sunt utilităţi noi.
Actiunea in rectificarea cartii funciare - art 907 Cod civil.
Totusi, daca acea constructie a existat, ar trebui verificat si rolul fiscal de la primarie, sa vedeti cand a fost radiata din acel rol fiscal.
Evacuarea se poate realiza printr-o procedura speciala in procedura urgenta, care de obiecei dureaza mai mult de o luna de zile, in functie de gradul de incarcare al instantei judecatoresti competente.
Totusi, Art. 896 din Codul de procedura civila prevede ca Nicio evacuare din imobilele cu destinaţie de locuinţă nu poate fi făcută de la data de 1 decembrie şi până la data de 1 martie a anului următor, decât dacă creditorul face dovada că, în sensul dispoziţiilor legislaţiei locative, el şi familia sa nu au la dispoziţie o locuinţă corespunzătoare ori că debitorul şi familia sa au o altă locuinţă corespunzătoare în care s-ar putea muta de îndată.
(2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul evacuării persoanelor care ocupă abuziv, pe căi de fapt, fără niciun titlu, o locuinţă şi nici celor care au fost evacuaţi pentru că pun în pericol relaţiile de convieţuire sau tulbură în mod grav liniştea publică.
Daca aveti contract de inchiriere, ati putea invoca o situatie de caz fortuit pentru a opri o procedura de evacuare, constand tocmai in faptul ca ati ramas fara serviciu si neplata chiriei are ca si cauza pierderea locului de muncă(doar in conditiile in care pierderea locului de munca nu s-a facut din culpa dv sau cu acordul partilor).
Doresc sa intru in posesia unui document oficial privind stadiul unei firme infiintate in Spania.
Recomandati-mi va rog o posibilitate de a intra in posesia unui extras de registru online sau trimiteti-mi date de contact pentru un coleg care poate solicita extrasul direct din Spania.
Mentionez ca firma este din localitatea San Sebastián, Donostia.
Cu ce fel de clauza?
Daca este clauza de intretinere, atunci parintii ar trebui sa se duca la notariat prin care sa faca o declaratie prin care sa renunte la beneficiul clauzei stipulate in beneficiul dv. in contract.
Asta in principiu, pentru ca un raspuns adecvat ati putea primi dupa ce detaliati contractul incheiat si clauzele inserate in cuprinsul sau.
Rudele cu vocatie la mostenire au interesul sa demareze procedura dezbaterii succesorale, care se face la notariat daca toti mostenitorii sunt de acord cu modalitatea de impartire a bunurilor sau la judecatorie, in caz contrar.
Daca aveti martori care sa ateste cele afirmate de dv., puteti incerca sa il dati in judecata pentru restituirea imprumutului.
Daca nu aveti nici martori, incercati sa obtineti o recunoastere din partea lui, altfel nu aveti nicio sansa.
Ar trebui sa luati legatura cu organele de conducere.
Puteti sa faceti o adresa prin care sa aduceti la cunostinta societatii ca nu va puteti desfasura activitatea si sa solicitati indicatii.
Pana in momentul primirii vreunui preaviz de concediere dv. sunteti angajata societatii.