avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate Zaph

Activitate Zaph

Buna, am o intrebare privitor la o factura emisa de Regina Maria cu o oferta la un pachet de consultatie plus ecografie pe care din graba am semnat-o, urmand sa o achit dupa efectuarea consultatiei. Inainte sa ajung la medic m-am razgandit si am intrebat la rceptie daca ot reveni alta data pentru ea. mi s-a spus ca da, asa ca am plecat de acolo. intre timp insa m-am razgandit, ajungand la conlcuzia ca as plati mult mai mult decat imi permit. am primit un telefon de la receptie dupa maximum o ora in care am fost intrebata de ce nu am mers la consultatie, si am explicat situatia, receptionista convenind in cele din urma ca va incerca sa imi stearga acea factura din cont (mai clarific o data ca serviciul nu a fost efectuat). acea factura neachitata imi apare inca in cont dupa cateva ore, avand scandenta peste trei zile. Intrebarea mea este daca sunt obligata legal sa o platesc, desi nu am beneficiat de respectivele servicii si nici nu mai vreau sa beneficiez de ele? Ce se poate intampla daca nu o fac?
Buna ziua,
Am o neclaritate si mi-ar fi de ajutor cateva pareri.
Mama a murit acum aproape doi ani si am dezbatut mostenirea dupa ea cu informatiile si documentele puse la dispozitie atunci. Recent am aflat ca s-ar putea sa fi avut conturi in banca despre care eu si tatal meu nu stiam la acel moment.
Intrebarea mea este daca pot merge cu actul doveditor (certificate de mostenire) la bancile pe care le stiu din oras pentru a depune o cerere si a obtine access la eventuale conturi (si eventuale indatoriri, stiu ca exista ambele posibilitati)? Sau este obligatoriu ca acest lucru sa fie facut prin notariat, rezultand intr-un supliment la certificatul de mostenire?
Am gasit informatii contradictorii pana in prezent, ba ca e obligatorie trecerea prin notariat, ba ca ar fi un process alambicat ce include si notariatul, si umblatul meu la banci.
Apreciez orice informatii.
Multumesc frumos pentru raspuns. O zi frumoasa!
Buna ziua,
Am o intrebare privitor la innoirea buletinului. M-am casatorit si trebuie sa merg sa imi schimb buletinul. Detin 75%din proprietate prin certificat de mostenitor. Tatal meu detine celelalte 25%. Este neaparat necesar ca el sa vina cu mine cand imi schimb buletinul pentru a semna sau pot merge fara griji singura?
Mama a detinut intreaga proprietate anterior, asa ca nu am mai avut aceasta problema anterior. Iar dupa decesul ei am dezbatut mostenirea. Mentionez ca buletinul anterior a fost facut pe adresa repectiva, doar ca numarul proprietatii se schimba o data la cativa ani in respectiva comuna, din ce am observat. Asa ca s-ar putea ca adresa propriu-zisa (numarul, caci numele strazii a ramas acelasi) nu va corespunde cu cea anterioara.
Multumesc!
Buna ziua,

Eu am 3/4 din mostenirea de pe mama si tata 1/4 din ea. Tata poate vinde (sau semna ca lasa prin testament) pamant si/sau partea lui din casa batraneasca din respectiva mostenire fara acordul meu?
Mai mult ma intereseaza daca poate face asta pentru ca are un vecin care s-a cam bagat acolo (tata locuieste singur, eu locuiesc in alt judet si pot merge doar in vizita la el, din cand in cand) si il imbarliga cu "fapte bune" in care eu nu am incredere. Cred ca are un interes ascuns si n-as vrea sa il păcăleasca pe tata.
Multumesc mult! m-ati scutit de niste plimbari si bani cheltuiti degeaba.
Buna ziua,

As avea doua intrebari privitoare la incheierea unui act de mostenire si la actele necesare. Acum un an si jumatate a murit bunica mea care era trecuta drept mostenitor renuntator pe certificatul de mostenitor ramas de la bunicul, din 2006. Mama nu a apucat, din ce stiu, sa faca intabulari si cadastru pe casa in toti acesti ani. A vrut să treaca totul pe mine dupa ce a murit bunica, dar nu a mai apucat. Acum 2 luni a decedat mama, iar mostenitori am ramas eu si tatal meu.
Problema este că pe casa si pamant nu au fost facute acte noi de cand a murit bunicul (intabulari, cadastre). Si nici inainte nu cred ca erau facute.
1.Poate fi facuta succesiunea fara ele, doar cu certificatul de deces si certificatul de mostenitor in care era trecuta mama (care sa tina loc de acte pe casa si pamant), plus adeverintele fiscale privitoare la achitarea datoriilor?
2. Cota de mostenire intre mine si tata este de 1/1 sau eu primesc 3/4 si tata 1/4 din casa si pamant? Ma gandesc la siguranta tatei si a mostenirii, avand in vedere ca eu nu locuiesc acolo si are niste prieteni mai dubiosi, sa zic asa, care cred ca au interese ascunse privitor la pamant, cel putin.
Multumesc pentru clarificari.
In contextul actual, da. Ar implica acest lucru o alta procedura decat cea de actualizare a mostenirii? Avand in vedere ca bunica oricum renuntase la 25% aferent ei in momentul in care a murit bunicul, cum mentionam mai sus.
Din articolele de lege intelesesem eu ca, din moment ce mama este deja mostenitor pe 100% din bunuri si proprietati, nu ar fi necesara acum o actualizare a mostenirii (avand in vedere ca ea este in viata) care sa fie trecuta pe mine, dar a primit si recomandarea de a face acest lucru in termenul de 6 luni de la decesul bunicii, de la o persoana ce a activat si are legaturi in sistemul politienesc si judiciar.
Persoana respectiva doreste sa protejeze respectivele proprietati (ca si mine, de altfel) deoarece mama este alcoolica si a instrainat fara acte o mare parte din banii dobanditi in urma vanzarii casei proprii si a terenului aferent acum 14 ani, incercand sa se evite o astfel de situatie acum.
Ma intereseaza sa aflu daca este necesara realizarea unui nou act de mostenire in conditiile in care acum 16 ani a murit bunicul meu si atunci actul de mostenire facut stipula ca bunica mea renunta la partea ei de mostenire in favoarea mamei, singurul mostenitor. Atunci eu eram minora. Anul acesta, in februarie, bunica mea a decedat. As dori sa stiu daca se poate face sau daca este necesara o actualizare a actului pentru ca bunurile si proprietatile sa treaca pe mine, desi mama este inca in viata.