Inca nu am rezolvat sa stiti,cei de la notar mi au cerut urmatoarele si le am dat: Încheierea instanței de înființare a Asociației de proprietari
Certificatul de înregistrare fiscală a Asociației
Proces verbal de constituire al asociației și de desemnare a președintelui
CI președinte Asociație
Actul de proprietate ale imobilului dvs
CI a dvs
Extras de informare
Adeverința emisă de asociația de proprietari sub nr.X/27.07.2022 – trebuie să poarte ștampila asociației și să fie semnată atât de președintele asociației, cât și de administratorul acesteia.
Hotărârea judecătorească nr.Y din 18.05.1999 emisă de Judecătoria Sectorului 3 în baza căreia s-a înscris privilegiul
Încheierea X din 10.06.2022 emisă de OCPI București – BCPI Sector 3 prin care s-a înscris în Cartea Funciară privilegiul
Si acum m au sunat si mi au spus ca vor si actul din 2012 in baza caruia a instituit vechiul presedinte al asociatiei acest privilegiu,act pe care nici eu nici noua doamna de la asociatie nu il avem deoarece domnul de la asociatie din 2012 a fugit cu tot cu arhiva.
Nu mai stiu ce sa fac
O sa ma duc la OCPI acum sa incerc sa scot actul acela din 2012 in baza caruia ne a instituit privilegiul.
Eu nu am de ce să merg la președinte. Dar este o altă problema pe care văd că nu o înțelegi și anume că ipoteca Legală a fost instituită în 2012 cînd în vigoare era legea 230/2007.
Pe de altă parte potrivit art. 80 alin. 2 din legea 196/2018 proprietarul poate să ceară redierea ipotecii, pe baza chitanței ori a altui înscris prin care asociația confirmă plata sumei datorate.
Deci proprietarul a fost diligent și a solicitat radierea ipotecii potrivit dispozițiilor legale în vigoare, prezentând dovada achitării debitului, dar cei de la OCPI au cerut ce nu prevede legea, respectiv declarație notarială.