avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Activitate Byageo1

Activitate Byageo1

Bună ziua! Am si eu…o nelamurire…
Sunt angajata la o firma privata si cand m au angajat in noiembrie 2022 am semnat pentru salariul de 1645 de lei si un bonus de “buna purtare” de 400 de lei. Intre timp mi au mai marit salariul dar sub forma de bonus mai exact prima marire 350,a doua 250 si a treia 100,deci 2745 am salariul acum.
In luna august 2023 au angajat o alta colega pe salariul de 1829 de lei si bonus 400 de lei deci 2229 de lei.
Acum in luna aprilie au mai angajat alte doua colege iar acestea au venit pe salariul de 2000 de lei si 400 de lei bonus si cand le au angajat pe acestea, i au facut si colegei care s a angajat in august 2023 salariul de 2000 de lei si 400 de lei bonus.
Nu mi se pare normal ca eu am ramas pe salariul vechi si nu mi au facut si mie salariul ca ele iar diferenta dinte mine si ele este de 350 de lei avand in vedere ca eu am mult mai multe atributii si lucruri de facut.
Tin sa mentionez ca pentru maririle mele de 350,250 si 100 nu mi au dat sa semnez nici un act aditional, nimic.
Este normal ce se intampla?
Mie mi se pare total aiurea ce se intampla,mai ales ca fetei care a venit in august 2023 i au marit salariul ca celor doua fete noi (2000+400) si la mine au lasat asa.
Astept parerile dvs.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Lucrez si eu la o firma unde salariul pe care il iau in mana este 2113 lei si luna iunie am tras destul de tare ca sa fac un bonus de 3560 de lei din care eu am luat in mana doar 2080 de lei,am intrebat conducerea si mi s a spus ca statul a oprit din suma 42%. Este adevarat? Atat de mult se opreste? Adica statul imi opreste 42% si din salariu si din bonus? Eu stiam ca din bonus mi se v a opri doar 19%,in contractul de munca nu scrie nimic legat de treaba asta de aceea vin catre dvs cu aceasta intrebare daca ma poate lamuri cineva,unde ma pot documenta mai mult?
Domnii de la OCPI care au cerut aceasta declaratie notariala au cerut exact asa:
“Declaratie notariala privind radierea dreptului de privilegiu imobiliar in forma autentica”.

I am sunat si le am zis ca eu pe net am vazut ca legea prevede altceva si ca pe baza inscrisului pe care l am adus de la asociatie legalizat la notar semnat si de mine si de doamna de la asociatie pot ridica privilegiul si mi au spus ca nu este adevarat si ca trebuie declaratie notariala. Se pare ca domnii acestia stiu alta lege nu cea pe care o stim noi. Acum alerg si in stanga si in dreapta sa le fac domnilor pe plac si sa le aduc declaratie notariala,in acelasi timp va tin si pe dvs la curent sa vedeti ce se cere in cazul in care vreodata o sa fiti in locul meu.
Inca nu am rezolvat sa stiti,cei de la notar mi au cerut urmatoarele si le am dat: Încheierea instanței de înființare a Asociației de proprietari
Certificatul de înregistrare fiscală a Asociației
Proces verbal de constituire al asociației și de desemnare a președintelui
CI președinte Asociație
Actul de proprietate ale imobilului dvs
CI a dvs
Extras de informare
Adeverința emisă de asociația de proprietari sub nr.X/27.07.2022 – trebuie să poarte ștampila asociației și să fie semnată atât de președintele asociației, cât și de administratorul acesteia.
Hotărârea judecătorească nr.Y din 18.05.1999 emisă de Judecătoria Sectorului 3 în baza căreia s-a înscris privilegiul
Încheierea X din 10.06.2022 emisă de OCPI București – BCPI Sector 3 prin care s-a înscris în Cartea Funciară privilegiul
Si acum m au sunat si mi au spus ca vor si actul din 2012 in baza caruia a instituit vechiul presedinte al asociatiei acest privilegiu,act pe care nici eu nici noua doamna de la asociatie nu il avem deoarece domnul de la asociatie din 2012 a fugit cu tot cu arhiva.
Nu mai stiu ce sa fac
O sa ma duc la OCPI acum sa incerc sa scot actul acela din 2012 in baza caruia ne a instituit privilegiul.
Eu nu am de ce să merg la președinte. Dar este o altă problema pe care văd că nu o înțelegi și anume că ipoteca Legală a fost instituită în 2012 cînd în vigoare era legea 230/2007.

Pe de altă parte potrivit art. 80 alin. 2 din legea 196/2018 proprietarul poate să ceară redierea ipotecii,
pe baza chitanței ori a altui înscris prin care asociația confirmă plata sumei datorate.

Deci proprietarul a fost diligent și a solicitat radierea ipotecii potrivit dispozițiilor legale în vigoare, prezentând dovada achitării debitului, dar cei de la OCPI au cerut ce nu prevede legea, respectiv declarație notarială.

Buna ziua! Avem si noi un privilegiu imobiliar pe apartament instituit in 2012 de catre asociatia de proprietari. Asociatia de proprietari ne a dat o adeverinta in care spun ca nu mai avem debite si putem ridica privilegiul pe care am legalizat o la notar. Am depus actele la OCPI,toate bune si frumoase insa cand ne am dus peste 8 zile sa luam actul acestia ne au spus ca adeverinta aceea nu este buna si trebuie declaratie notariala. Nu inteleg,ce declaratie notariala? Cum se procedeaza? Alte persone spun ca trebuie chitanta,cei de la asociatie n au idee ce trebuie sa faca. Eu cred ca adeverinta legalizata la notar si stampilata si semnata de asociatia de proprietari era suficienta.Ma poate lamuri cineva ce am de facut sa ridic o data acest privilegiu? Părea ceva atat de banal si acum a devanit atat de greu…Va multumesc anticipat.
Buna ziua! Am si eu urmatoarea situatie,am un apartament din 1992 la care doresc sa fac cadastru si intabulare insa am pierdut schita casei si domnii de la cadastru m au trimis la Administratia Fondului Imobiliar sa declar ca am pierdut schita si sa mi elibereze ei din arhiva o alta copie a schitei,problema este ca domnii de la AFI nu au gasit nimic in arhiva lor si domnii de la cadastru mi au spus sa ma duc la Taxe si Impozite Locale (ANAF) ca s ar putea sa fie acolo. Am intrebat domnii de la cadastru ce se intampla daca nu gasesc schita si mi au spus ca “este trist” nu inteleg ce poate sa fie atat de complicat? Chiar nu se poate face o alta schita? Cum procedez in aceasta situatie va rog,nu stiu incotro s o apuc,domnii de la cadastru spun ca la ANAF alte persoane spun ca se gaseste schita la OCPI,daca nu gasesc schita chiar nu se mai poate face nimic…? Va multumesc anticipat!

Buna ziua! Nu va suparati,care a fost demersul pana la urma? Este nevoie sa se mearga la notar? Noi avem de ridicat un privilegiu instituit pe apartament de catre un fost presedinte al asociatiei iar presedinta actuala stie ca vrem sa ridicam privilegiul,vrea sa ne ajute insa nu stie ce are de facut?
Privilegiul a fost instituit tocmai in anul 2012,noi suntem la zi cu intretinerea de cand hău...tin sa mentionez ca suntem din Bucuresti noi,am vazut ca dvs sunteti din Dolj,dar totusi daca ma puteti ajuta cu un sfat...?
Dvs cum ati procedat pana la urma?
Va multumesc frumos!
DaniSarah a scris:

Mulțumesc! Mi-au primit documentele și așteptăm surpriza respingerii sau soluționării.

Va multumesc din suflet! Dar cererea pentru urgentarea redactarii o pot face eu,sa ma duc eu la judecatorie,am inteles ca cererea se depune la registratura...sau imi trebuie un avocat? Multumesc!
Buna seara! Am si eu urmatoarea intrebare daca ma puteti ajuta cu un raspuns va rog frumos! Am terminat un proces pe 16 iulie 2020 si mi s a spus ca pe 16 august primim in cutia postala hotararea,suntem in 23 august,hotararea n a venit,m am interesat pe net si am inteles ca trebuie sa ma duc la judecatorie sa fac o cerere pentru urgentarea redactarii hotararii,cineva mi a spus ca trebuie legalizata inainte ca sa o primesc..este adevarat,nu mai inteleg demersurile,daca ma puteti ajuta va rog? Multumesc din suflet!
Buna ziua! Vin si eu la dvs cu urmatoarea intrebare. Sotul meu este tutorele legal al mamei lui care sufera de schizofrenie paranoida este interzisa judecatoresc,in ultima vreme ne face viata un calvar nu ne mai intelegem cu ea deloc,stam numai la spitale de psihiatrie si face numai prostii,ne este tare greu si nu mai putem,este tutorele ei de peste 6 ani de zile,cum putem inceta tutela? Care este demersul? Va multumesc si multa sanatate!