Ce institutie în afara de parchet poate verifica daca rezolutia stabilita de organul de cercetare penala a fost corecta.Fac mențiunea ca plângerea a fost clasata deși exista contradicții între declarațiile paratilor aspecte pe care organul de cercetare penala nu le a precizat în referatul de clasare.
1.Cand încetează mandatul de drept al unui primar având în vedere următoarele aspecte:
în anul 2024 acesta a împlinit vârsta de 70 de ani
figurează în declarația de avere și cu venituri din pensii
A fost reales în acest an respectiv în anul 2024
2.Noua lege a pensiilor se aplica și pentru edilii din primării ? Multumesc
Comuna in care locuiesc are in componenta doua sate.unul în care își are domiciliul primarul și unde toate străzile au trotuar de cel puțin 60cm .fac precicarea ca strazile lăturalnice cum este si a acesta pe care eu locuiesc au alt proiect.latimea santurilor este de max 50cm si trotuar de 1 m.pe strada mea de ce nu se respecta acelasi proiect.eu ca sa cites index la gaze trebuie sa intru in sant ptr ca spatiul nu îmi mai permite .poate ma ajuta cineva. Mulțumesc
Urmare unui proiect pe fonduri europene primăria reabilitează drumul public din comuna in care locuiesc prin transformarea șanțurilor din fata caselor în adevărate canale (lat de aproape 1,5m) micșorând foarte mult trotuarul respectiv spațiul dintre poarta și canal la max 30 cm.este normal și legal având în vedere că pe alte străzi asemanatoare s a procedat cu totul diferit adica au trotuar de cel puțin 1m.si ce instituții pot acționa în instanță.va mulțumesc
Vreau sa știu dacă legea prevede prescripția termenului de obținere a autorizației de construire pentru un imobil cu destinația casa de locuit construit in 1970.având în vedere ca nu apare pe niciun document legal .cei care locuiesc la acest imobil manifesta un comportament agresiv, motiv pentru care i am actionat si in instanta.ultima surpriza din partea lor a fost acum o luna cand s au urcat pe acoperisul casei si au aruncat cu caramizi pana mi au spart canalizarea.am facut scris și către politie și către primărie. Mi s a comunicat de la primărie ca trebuie sa ma adresez altor institutii sa rezolve problema autorizației și neplata impozitelor......etc.unde trebuie sa fac scris ?
Amenda se prescrie în cazul unui imobil construit în 1970 care nu apare pe niciun document legal, pentru care nu s a plătit niciodata impozit si care nu are autorizatie de construire?Fac mentiunea ca pe titlul de proprietate apare bunica celor care locuiesc în prezent la acea adresa...acestia au restrictionat accesul celorlalți mostenitori pe motiv ca nu au acelasi domiciliu .La aceasta data încă nu s a făcut succesiunea .Mai doresc sa știu în sarcina cui cade ducerea la îndeplinirea a unei hotărâri judecătorești, respectiv montarea de parazăpezi și burlane pe acest imobil care nu apare pe nicăieri. Eu în calitate de vecin cu aceasta hotarare ce ar trebui sa fac.multumesc.
Se poate contesta amenda primită urmare necompletarii formularului digital la intrarea in tara?menționez că persoana in cauza este vaccinata doar că a uitat
Având în vedere că părinții mei sunt zilnic terorizați hărțuiți și agresați verbal de o familie compusa din 3membri exista vreo cale prin care hărțuitorii/agresatorii să facă pușcărie întrucât până acum au primit doar amenzi ?