Mergeti la orice notar din tara si faceti o declaratie de acceptare a succesiunii . Aceasta se inregistreaza intr-o baza de date , pe care o consulta obligatoriu notarul in momentul in care cineva deschide dezbaterea succesiunii si automat va va contacta si pe dvs. Puteti si dvs. deschide aceasta dezbatere , nu doar matusa .
Depinde de data nasterii respectivei femei , nu de data la care doreste sa se pensioneze . Vedeti in anexa 5 a Legii 360/2023 , dupa data nasterii dvs. , care e varsta standard de pensionare si care e stagiul complet de cotizare .
Pai nu TREBUIE sa faca nimic . Dar , daca vrea sa faca - totusi - ceva , poate sa accepte decizia angajatorului . Daca nu doreste sa accepte , mai negociaza . Daca nu merge cu negocierea , cauta alt job . Ce altceva ar putea face ?
Ziceti dvs. , stimate @SanduFlorea ? hmmm… Doar ca acel IFN ( sau ce va fi fiind ) , cam are dreptul sa-si recupereze banii pe care i-a dat cu imprumut . Asa e drept , asa e moral , asa e legal . Ca , pe langa calea legala … mai fac si un soi de presiuni , e de inteles . Nu vor fi avand dreptul ( ? ) sa mearga la asociatia de proprietari , dar si-l vor lua singuri . Si nu la asociatie , la doi-trei vecini - din cei care stau pe bancute pe langa bloc - si intreaba unde locuieste X , ca uite , ia bani cu imprumut si nu-si plateste datoriile . In doua zile , stie tot blocul ( asta , daca e un bloc mare , daca e mai mic - intr-o singura zi ) . La fel , la firma unde lucrezi . Nu la conducere , la unu-doi colegi , ca nu da de el sa-si plateasca datoriile . In max 2 zile stiu toti , toata firma , inclusiv conducerea . Fireste ca un executor blocheaza conturile , asta e prima-prima masura pe care o ia , plus poprire pe salariu . Plus , daca exista proprietati , inscriere debit in cartea funciara . Ca sa mai ai acces la banii din cont , ai nevoie de a-ti fi deblocat contul de executor , sau scoti - doar diferenta ce ramane dupa poprire - cash , de la ghiseul bancii . Cardurile nu mai pot fi folosite atata timp cat contul e blocat . Deci , nu-s chiar blufuri , nici prostii . Sunt riscurile pe care ti le asumi , daca nu-ti respecti contractul de credit .
Este adevarat . “ Deducere “ inseamna “ scadere “ , deci , din suma care ar trebui impozitata , se scade cate 100 lei/copil si, ce ramane, se impoziteaza . Prin urmare , castigul dvs. este ca , pentru 300 lei ( inteleg ca aveti 3 copii ) , nu platiti impozitul de 10% .
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce treaba are CNPP ? aceasta nu face legi , doar le aplica . OG , OUG , HG sunt acte normative pe care si CNPP trebuie sa le respecte , nu are de ales .
Nu e vorba ca platiti rata , ci ca acel credit trebuie sa fie pe o persoana , nu poate ramane pe numele unui decedat . Ca sa-l puteti plati in rate , cred ca va trebui sa faceti - unul dintre dvs. - un alt credit si sa-l platiti pe acesta . La decesul tatalui , creditul acestuia a devenit integral scadent , iar banca isi poate executa garantia ( apartamentul ) . Tot la banca veti gasi solutia .
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimate @ Utilizator6288119 , ati inteles cu totul eronat , eu nu-mi permit sa va judec , nici sa pun la indoiala severitatea sau obiectivitatea problemelor dvs. Doar v-am aratat care ar putea fi punctul de vedere al oricarei banci . Aveti in vedere ca bancile - practic - nu ruleaza proprii lor bani , in asa fel incat sa aiba intelegere si empatie pentru clientii cu probleme . Ei ruleaza si dau credite din banii pe care alti clienti , ii depun in conturi de economii , de depozite , conturi curente , etc. Si au raspunderea acestori fonduri , nu le pot risca . Daca din analiza lor reiese ca prezentati un risc prea mare , asta este… vor incerca sa recupereze ce-i al lor …
Dupa cum spune legea , eu sunt de parere ( dar eu nu sunt jurist ) ca gresesc . Sotia dvs. sa depuna la Casa de Pensii o cerere prin care sa solicite trecerea la pensia de limita de varsta , conform Legii 360/2023 , cu aplicarea articolului 56 alin (1) si a art 60 . La o adresa depusa in scris , vor trebui sa raspunda tot in scris , cine stie cum a inteles persoana de la ghiseu ce dorea sotia dvs . Practic , o costa o coala de hartie si un drum de facut pana acolo . Tot ce se poate intampla mai rau este ca eu sa nu am dreptate si sa ramana cu pensia anticipata .