CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu exista prevazut de lege un termen scadent al facturilor , acesta e una din clauzele agreate de parteneri prin contract . Nu ati bagat ( poate ) de seama , furnizorii de telefonie factureaza IN AVANS abonamentul , o factura emisa la 01.02.2025 este pentru abonamentul din februarie . Sunt furnizori ( de servicii turistice , de exemplu ) care nici nu-ti emit factura fiscala decat dupa ce incaseaza banii , emit doar factura pro-forma .
Pare ca am raspuns unui mesaj moderat , rog stergeti .
CHKa a scris:
CNP-ul a fost introdus in 1978 , printr-un decret semnat de Nicolae Ceausescu , si este intr-o baza nationala de date , nu la nivel mondial , si nu are legatura cu bancile . De altfel , pe atunci , singura banca unde puteai face imprumut , strict pentru o locuinta , era CEC , banca de stat . Toate tarile ( sau mai-toate ) au acelasi fel de baza de date nationala , tocmai ca sa se excluda confuziile pentru mai multe persoane cu acelasi nume , pentru a se putea folosi de digitalizare , etc. Calculatorul nu poate face deosebire intre 10 Ion Ionescu dupa nume , dar avand 10 CNP-uri diferite , poate . Cine este “ kazar “ sau “ nekazar “ ?
CNP-ul a fost introdus in 1978 , printr-un decret semnat de Nicolae Ceausescu , si este intr-o baza nationala de date , nu la nivel mondial , si nu are legatura cu bancile . De altfel , pe atunci , singura banca unde puteai face imprumut , strict pentru o locuinta , era CEC , banca de stat . Toate tarile ( sau mai-toate ) au acelasi fel de baza de date nationala , tocmai ca sa se excluda confuziile pentru mai multe persoane cu acelasi nume , pentru a se putea folosi de digitalizare , etc. Calculatorul nu poate face deosebire intre 10 Ion Ionescu dupa nume , dar avand 10 CNP-uri diferite , poate . Cine este “ kazar “ sau “ nekazar “ ?
Pai ce ati vrea sa faceti ? dvs. scriati , acum un an , ca al dvs. contracandidat ( atunci era barbat , acum pare ca e femeie ) “ e incredibil cat de bine a fost pregatit “ . Ori , daca nu aveti dovezi ca s-a petrecut ceva necurat , ce credeti ca ati putea obtine ? Oricum , daca postul a fost pe perioada determinata de un an , pare ca tocmai ajunge la sfarsit …
CHKa
Ajutorul de deces pentru persoanele asigurate il achita Casa de Pensii locala , nu angajatorul . Daca aveti o prevedere prin CCM , regulamentul intern sau CIM , puteti sa acordati un ajutor familiei , dar nu-l veti recupera de nicaieri .
Eu v-am raspuns la ceea ce stiu , pensia civila se va mari odata cu cresterea VPR , in 2025 acesta a ramas la fel ca in 2024 , prin urmare , pensiile civile nu au crescut . Nu sunt familiarizata cu pensiile militare dar , daca pensia cuvenita dvs. . a fost sub cea minima ( de 1281 lei ) , ati primit o indemnizatie sociala egala cu diferenta dintre ele ( 1281 - 709 = 572 indemnizatie sociala ) . Probabil nu se pot acorda doua indemnizatii sociale , una care duce pensia militara la pensia minima , si inca una la pensia civila . Poate ar trebui sa va interesati la Casa Sectoriala daca nu e vreo eroare si ati primit necuvenit indemnizatia sociala de 572 lei , deoarece , cele doua pensii adunate , ( 709 + 698 ) intrec valoarea pensiei minime . E doar o parere , se poate foarte bine sa nu am dreptate . Dar daca am , va trebui sa restituiti banii incasati in plus . Nu toate pensiile au crescut dupa 01.09.2024 , Legea 360/2023 nu a fost o lege de majorare a lor , ci de schimbare a modului de calcul . Unele pensii au scazut , caz in care au ramas cu suma in plata la acea data . Mai subliniez ca eu nu sunt jurist .
CHKa
Interdictia evacuarii pe timp de iarna este pana la 1 martie , nu pana in aprilie . In anumite conditii ( ocupare abuziva fara nici un drept , punerea in pericol a relatiilor de convietuire , tulburarea grava a linistii publice ) , evacuarea se poate face si iarna . Cititi art 896 , alin 1 si 2 a Codului de Procedura Civila . Cel mai simplu e sa va mutati cu sotia intr-o chirie , sa nu ajungeti la judecata , ca oricum pierdeti . Instanta in nici un caz nu-i va sili sa va tina in casa lor . Asa , lasati loc de “ buna ziua “ , sunt , totusi , parintii sotiei . Ati suportat pe jumatate cheltuielile , dar nu ati platit decat consumurile dvs. , inseamna ca ati locuit gratis timp de 17 ani , fara nici o chirie . E dreptul proprietarilor sa nu mai vrea sa stea “ la comun “ .
Pensia civila este calculata in functie de punctajul de pensie pe care l-ati obtinut in activitatea din civilie , il aveti trecut in decizia de pensionare , dar si pe cuponul de pensie , randul de jos . Acest punctaj se inmulteste cu VPR ( valoarea punctului de referinta ) , rezultand cuantumul pensiei . Cand , prin Legea bugetului , VPR creste , si cuantumul pensiei dvs. va creste .
CHKa
Daca v-ati nascut in oct 1963 ( asa am socotit , avand in vedere ca impliniti 63 ani in oct 2026 ) , va puteti pensiona la limita de varsta la 62 ani si 6 luni , in apr 2026 , si aveti nevoie doar de stagiu contributiv de minim 15 ani. Nu vi se aplica reducerea pentru copii pentru ca nu aveti stagiul complet de cotizare contributiv , care la dvs. este de 33 ani si 4 luni , si nici la pensie cu penalizare , din acelasi motiv .