avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate CHKa

Activitate CHKa

Daca terenul este situat in extravilan - NU puteti , nu va permits Legea 17/2014 . Notarul nu va intocmi contractul de vanzare-cumparare fara documentele prevazute de aceasta Lege si care se elibereaza de Primarie , dupa parcurgerea unor etape . Dureaza putin peste 3 luni cu totul obtinerea lor .
@tiberiu1001 , ati inteles gresit . Veniturile nepermanente - dovedite cu adeverinte - sunt aducatoare de puncte , conform Legii 360/2023 . Ceea ce eu am spus este ca modul de calcul al punctajului pentru pensie ( aferent veniturilor ) - formula matematica - este identic in Legea 263/2010 si Legea 360/2023 . Doar ca noua lege ia in calcul TOATE veniturile , cea veche - doar unele .
Nici in legea in vigoare astazi ( 263/2010 ) , si nici in cea care urmeaza sa intre in vigoare la 01.09.2024 ( 360/2023 ) nu exista o asemenea prevedere .
Răspuns la discuția Bilet doar de odihna
Nu , biletele prin Casa de Pensii sunt pentru tratament si recuperare , nu pentru odihna . Ca o gluma - un pensionar se poate odihni acasa … Dar , nu cred ca nu are - sa zicem - niste dureri de picioare , de spate , ceva reumatism … Tratamentul poate consta ( de exemplu ) din masaje , gimnastica medicala , nu e medicamentos . Are nevoie , daca i se va repartiza un bilet , doar de trimitere de la medicul de familie .
Nu mai are ce pensie sa intre , ultima pensie este cea din luna decesului . Pensiile se platesc pe luna curenta , deci in iunie a intrat pensia pe iunie , iar pe card au intrat in data de 12 iunie .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cata vreme art 31 (3) din Codul Muncii spune ca CIM poate inceta - in perioada de proba - la initiativa oricarei parti ( angajator sau angajat ) fara a fi motivata , nu vad de ce i-ati da o asemenea fisa . Ba , ar putea sa nici nu existe o evaluare , dar , daca e pus pe procese , n-ar fi rau sa o aveti . Doar un sfat , nu trimiteti notificarea prin posta , ca poate foarte bine sa nu o ridice si sa argumenteze ca nu a primit-o - si chiar ar fi adevarat . Si nu se stie cum va aprecia instanta acest lucru … Trimiteti-o prin executor judecatoresc , costa ceva mai mult , dar va scuteste de surprize … Acesta poate chiar sa o lipesca pe usa destinatarului , si se considera comunicata .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana la 31.08.2024 , da . Veti avea indicele de corectie 1,41 .
Prevederea legala spune ca , pentru 1985 , la calculul punctajului se folosesc salariile nete . Prin urmare , salariul dvs. de 2425 lei se va raporta la cel mediu net din acel an , adica 2827 lei . 2424/2827 = 0,85780 puncte . La acestea se vor adauga cele aferente procentului pentru pensia suplimentara - de 14% . Calculul ar fi : 0,85780 + 0,85780 x 14/100 = 0,859 puncte . Cred ca acesta e cel corect ( e opinia mea ) .
Punctele nu sunt contributive sau necontributive , sunt puncte si atat . Perioadele de timp constituie stagiu contributiv sau necontributiv . Oricum , daca sunteti deja pensionat , veti ramane cu totalul punctajului evidentiat la punctul G din decizie . Acestea nu se recalculeaza decat daca aveti venituri care nu au fost luate in considerare la pensionare ( si le dovediti cu adeverinte ) . De asemenea , se adauga puncte de stabilitate celor care au stagiu contributiv peste 25 ani .Daca totalul acesta este de 6,18879 ( nu se intelege prea bine daca e totalul punctelor realizate , sau punctajul mediu anual ) , pensia cuvenita ar fi de 501 lei . Daca acum aveti o pensie peste aceasta suma , veti ramane cu valoarea pensiei aflata in plata .Fireste , daca cele 6,18879 puncte reprezinta punctajul mediu anual , altul va fi calculul .