avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate Matei Alexandru Viorel

Activitate Matei Alexandru Viorel

Discuție DEMISIE
Lucrez ca lucrator comercial intr-un supermarket de cateva zile insa ma gandesc sa-mi depun demisia , din anumite motive pe care doresc sa nu le dezvalui . Trebuie sa fac ceva anume avand in vedere ca am semnat contractul doar de cateva zile , sau pur si simplu spun angajatorului ca doresc sa-mi dau demisia.
Dacă ești freelancer ocazional si câștigi o sumă nu prea mare, cum declari la anaf? Am avut două proiecte individuale din românia, unde la ambele am primit 2000 de lei. Deci am in jur de 4000 de lei in paypal. Trebuie să declar neaparat cum am facut acești bani daca doar lucrez ca freelancer ocazional, de câteva ori pe an ca sa am bani pentru utilități + bani de buzunar? Trebuie să declar după fiecare proiect sau la final de an? Am aflat că esti obligat de lege sa declari veniturile facute pe persoana fizica daca ele depasesc 22800/an. Trebuie să-mi declar veniturile din freelancing chiar dacă nu fac acea sumă pe an? Va rog sa-mi explicati ca la prosti ca sunt putin mai greu de cap . Multumesc anticipat de intelegere !
Nu stiu daca am nimerit catergoria corecta . Daca este categoria gresit rog un moderator/admin sa nu-mi stearga intrebarile si sa le mute in categoria potrivita.
Am cateva intrebari si sper sa fie cu putinta ca cineva sa stie sa ma lamureasca. Pot sa imi fac un card virtual ING pentru salariu ? Este vreo diferenta dintre cardul virtual ING si cel pe care ti-l faci la o banca ? Trebuie sa ai deja cont bancar pentru a crea un card virtual sau poti sa-l faci si gata il poti folosi ?Poate angajatorul sa refuze sa-ti vireze salariul daca ai card virtual ?
Am si eu o nelamurire , sper ca cineva sa stie sa-mi raspunda. Daca unul sau mai multi politisti se prezinta la usa casei mele cerandu-mi sa ma legitimez , iar eu ii refuz , au ei oare autoritatea sa intre la mine in casa (domeniu privat) si sa ma salte cu forta ducandu-ma la cea mai apropiata sectie de politie? Ma pot apara? Daca incerc sa ma apar pot fi acuzat de ultraj sau de agresiune ?
De maine pana pe data de 17 iulie se va desfasura recensamantul asa cum il stim cu recenzorul in fata . Exista foarte multi oameni reticenti cu privire la acest recensamant si doresc sa pun cateva intrebari. Sper ca este cu putinta ca cineva sa stie sa-mi raspunda . Ce se intampla daca un cetatean refuza sa plateasca amenda primita dupa refuzarea participarii la recensamant ? Vor fi repercusiuni mai grave pentru refuzarea platirii amenzii ? Poate fi combatuta in instanta aceasta amenda?
Discuție Recensamant.
Am auzit ca anul acesta se va efectua un recensamant. Stiti cumva cum se va desfasura? Pana cand va tine acest recensamant?
Ridicarea restrictilor.

Acum cu ridicarea restrictilor , se poate intra fara masca peste tot?
ex: transport in comun, magazine , institutii etc.
Daca certificatul verde va trece de vot, unde va fi aplicat? Ni se va cere la orice loc de munca? (ex: chiar si pentru casierii de la mega/lidl etc). Am auzit ca acest certificat verde se va aplica doar medicilor dar nu sunt sigur.
Am si eu o nelamurile si as dori daca este cu putinta sa-mi raspundeti ca este ceva urgent. Se cere certificat verde pentru a intra intr-un spital? Fie el de stat sau privat , se poate intra fara certificat? Pentru analize , consult , sau vizitarea unui bolnav.
Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a declarat, joi, că certificatul verde va fi obligatoriul în aproape toate activitățile curente și la intrarea în orice instituție privată,,

Va rog sa-mi explicati ca eu sunt mai greu de cap. La ce se refera ministrul, unde mai exact va fi obligatoriu certificatul? Va fi obligatoriu si pentru magazine/alimentara?