Bună seara!
Sunt un profesor cu gradul didactic I. Sunt un permanență chemat la ședințe cu părinții la o clasă de A. Mi se reproșează în permanență că am folosit acum un an o culegere scrisă de Georgiana Gălățeanu-Fârnoagă,o culegere clasică de gramatica limbii engleze. În prezent, utilizez Round -Up 4,o culegere tipărită în Anglia. Apoi, tot felul de lucruri, că ar trebui sa fie mai multă liniște, că ar trebui sa lucrez suplimentar și mult mai greu, dacă lucrez in plus, chipurile că nu aș respecta programa, deși lucrez in plus Ce pot face in aceasta situație? Pot refuza să NU mă mai prezint la aceste ședințe? Care pot fi consecințele?
Bună seara!
Dacă nu am fost inspectat de un cadru de specialitate de limbi străine, iar directorul și șeful de catedră sunt profesori de limba română, au un grad didactic inferior, mă pot inspecta pe mine la oră? Nu mi s-a eliberat fișa postului nici până în acest moment, cu toate că se fac asistențe la oră. În afară de FB la așezarea în bănci, am fost notat peste tot cu Satisfăcător și Nesatisfăcător. Nu mi s-a eliberat o copie după fișa de interasistențe. Doamna șefă de catedră i-a întrebat ceva pe copiii de clasa a VI-a de un verb, verb pe care l-au făcut în clasa I. Neavând, aparent, astfel de reguli elementare în caiet unii dintre ei, au țipat și m-au scos de vină pe mine. Cred că am fost scos cu Satisfăcător/Nesatisfăcător și la vestimentație, deși port sacou și cravată. Ce pot face pentru a combate astfel de "acțiuni"?
Mulțumesc anticipat!
Bună seara!
Sunt profesor de limba engleză și am utilizat la clasă anumite fișe de lucru dintr-o culegere de Gălățeanu-Fârnoagă,o lucrare de referință, din câte am înțeles. Există anumiți părinți care au reclamat faptul că am făcut poze pe WhatsApp acestei culegeri excelente reeditate. Menționez că s-au folosit de ordinul domnului ministru Liviu Pop, care interzice auxiliarele neagreate de către dânsul, de dinainte de 2002. Este vorba de OMEN 5062 din 2017. De asemenea, reclamă faptul că am folosit poze destul de clare, trimise pe WhatsApp, cu diverse culegeri. Copiii și-au putut face temele. Ce pot face in acest caz?
Bună ziua! Ce poate păți un profesor dacă trimite din greșeală un mesaj către elevi la o ora nepotrivita, cum ar fi 2:00? Mentionez că profesorul respectiv se află în CM și a încercat să dea un mesaj programat. Intenția nu a fost nicicând să deranjeze copiii! Cum îl poate sancționa școala, dacă se incearca acest lucru?
Bună ziua! Am înțeles că din vara aceasta se dorește să nu se mai plătească indemnizația de doctorat în concediu, școala în care lucrez nu știe cum să mă plătească pentru doctorat pe timpul vacanței de vară. Am făcut munca suplimentară online in concediul meu de odihnă, am publicat diverse lucrări științifice la reviste universitare și aș dori să știu ce pot face in cazul acesta! Dacă trebuie să-mi întrerup concediul, înseamnă că pot fi plătit. Menționez că am făcut niște ore de pregătire cu elevii, unele chiar în școală, pe timpul caniculei.
Bună ziua! 1. Daca un profesor pe a cărui diploma de studii scrie rusă-franceza, pe decizia de numire în școală scrie tot rusă-franceză, are acesta dreptul să predea ore de engleză, pentru a-și completa norma refuzând să ia ore de franceză în altă școală?
2. Cum este salarizat acest profesor care are 6 ore de engleză în completarea normei? Școala respectivă se afla într-un municipiu mare.