avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate mydream

Activitate mydream

Răspuns la discuția Cautare tata
Un detectiv particular v-ar putea ajuta.
Daca veniti cu invitatie si va casatoriti, nu trebuie sa va intoarceti in Tunisia. Puteti cere permis de sedere de lunga durata
Aveti un interes special in a impiedica functionarea pensiunii? In vederea sutorizatiei de constructie este nevoie de acordul vecinilor in fata notarului
Va sfatuiesc sa mergeti la un avocat cu aceasta problema.Este posibil sa puteti recupera anii respectivi , dar aveti nevoie de un avocat

yousn26 a scris:

Buna ziua.
Am 67 de ani,am o vechime in munca de 12 ani si doresc sa ies la pensie,fiindu-mi greu fizic sa mai muncesc.
Dar nu am cei 15 ani,minumul cerut.
Eu am lucrat intre 2000-2007 ca si femeie de serviciu la Asociatia de proprietari,cu conventie.
Acei ani nu imi apar la Casa de pensii.
Asociatia a platit doar impozitele,nu si cotizatia la CAS.
Am inteles ca,conventiile nu reprezinta vechime in munca,dar din ce am mai citit,intre 2000-2003 se pot lua in considerare.Din martie 2003 s-a dat legea ca nu reprezinta vechime in munca fara contract de munca.
Este adevarat?
Ce as putea face?Ce pot solicita de la Asociatia de proprietari sa imi dea ca si hartii?!
Unde ar trebui sa ma adresez apoi?
Nu as putea plati pentru cei 3 ani doar cotizatia la CAS?
Sa cumperi ani de vechime,3ani costa undeva la 25000 lei ceea ce reprezinta o suma colosala ptr mine.
Va rog sa ma ajutati cu indrumuri.
Multumesc.

Depinde . In general se exclud . Aici iti las conditiile in care poti sa beneficiezi de somaj :Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj, art. 34 din Legea 76/2002 prevede indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii de catre persoanele considerate someri:

- au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
- nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare;
- nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;
- sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.

Potrivit art. 16 lit. a) din Legea 76/2002, beneficiari ai prevederilor acesteia sunt persoanele in cautarea unui loc de munca, care au devenit someri, respectiv nu au loc de munca, nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca, in vigoare (500 lei).

Prin activitati autorizate potrivit legii se intelege in scopul aplicarii prevederilor Legii 76/2002:
Daca ai fost exmatriculat pentru absente , nu vei mai beneficia de alocatie deoarece potrivit Legii nr. 61/1993, alocatia de stat pentru copii este o forma de ocrotire acordata de catre stat, fara discriminare, tuturor copiilor din Romania. De aceasta alocatie beneficiaza toti copiii cu varsta de pana la 18 ani, dar si tinerii majori, cu conditia ca acestia sa frecventeze cursurile invatamantului liceal sau profesional. In cazul tinerilor care repeta un an scolar, nu se mai acorda alocatia de stat, cu exceptia situatiei in care acestia sunt nevoiti sa repete anul scolar din motive medicale.
Am luat examenul de licenta cu media 9.55 :)

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Ai toate sansele mutandu-te intr-un oras mai mare daca locuiești într-un oraș mic,aplicând la marile firme de avocatura(daca ai avut medii corespunzatoare) postand anunt pe grupurile de fb dedicate avocaților etc.

Va multumesc din suflet pentru raspunsul dumneavoastra :)
Avocat Stagiar

Buna ziua , dupa admiterea in profesia de avocat, cum imi gasesc avocatul indrumator? Este obligatoriu sa dai bani la un avocat definitiv? Am o cunostinta care mi-a cerut 10000 de euro dar din pacate nu am atatia bani. Am vreo sansa sa gasesc avocat indrumator mai ieftin sau fara bani? Va multumesc
Va multumesc din suflet pentru incurajare :)