Articolul 14 (1) În sistemul public de pensii sunt considerate perioade asimilate acele perioade în care asiguratul:
...
c) a beneficiat în perioada 1 aprilie 2001 - 1 ianuarie 2006 de indemnizatii de asigurãri sociale, acordate potrivit legii;
Cumva perioada de dinainte de 2001 se incadreaza in acest articol din noua lege a pensiilor?
Daca spuneti ca somajul este perioada necontributiva incepand cu martie 2002, atunci cum va fi constitui stagiu de cotizare in cazul pensionarii anticipate?
Buna ziua, de-a lungul timpului am avut patru perioade de somaj, dupa cum urmeaza:
decembrie 1993 - martie 1994
noiembrie 2013 - martie 2014
noiembrie 2014 - mai 2015
mai 2020 - august 2020
Va rog sa-mi spuneti care dintre aceste perioade sunt considerate contributive conform noii legi a pensiilor, prin urmare daca vor fi luate in calcul in eventualitatea pensionarii anticipate cu penalizare.
Va multumesc!
Am si eu o nelamurire: in cazul radierii PFA ar trebui sa depun D220. Cu ce difera aceasta declaratie fata de cea depusa initial? Trec la venitul estimat venitul obtinut pana la data radierii? Va multumesc!
In cazul in care in timpul negocierilor numarul salariatilor scade sub 21 este obligatorie incheierea CCM? Se poate renunta la procedura si la inregistrarea lui la ITM?
Multumesc!
Oricum inainte trebuie facuta incetarea suspendarii deoarece programul nu vede detasarea cat timp contractul este suspendat. Apoi incetare detasare cu data "x". Noua detasare si suspendare se vor face tot cu data "X" sau cu data "X+1"? Eu as merge pe a doua varianta...
Asa zic si eu, dar nu stiu daca fiscul zice la fel. Sa nu considere faptul ca vand la populatie cu bon fiscal ca fiind comert cu amanuntul, chiar daca nu dau niciodata o cantitate mai mica de 500-600 pui.