avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate soniarina

Activitate soniarina

Discuție cum sa ma apar?
Rogu/va sa ma ascultati si sa/mi dati un sfat bun. Intotdeauna m/am bazat pe profesionalismul si buna credinta a celor de pe acest forum.
Saptamana trecuta am fost victima unui accident auto. Desi eram pasager nu am dezmintit ceea ce se spune despre locul din dreapta si am fost lovita puternic la cap. Sunt inca in concediu medical. Medicii au considerat ca 15 zile sunt suficiente deocamdata. Masina, a carei proprietara sunt (dar pe care nu o conduceam), este grav avariata si se pare ca voi fi despagubita pentru dauna totala. Autoturismul meu are trei ani vechime de 48000 km. Am inteles de la inspectorul de dauna (m/am adresat asiguratorului RCA al vinovatului de producerea accidentului) ca nu voi putea obtine mai mult de 5000 Eur. Este o suma extrem de mica, dat fiind ca sunt cea prejudiciata si nu am avut nicio vina in producerea accidentului. Am depus plangere penala impotriva celui vinovat si vreau sa ma constitui parte civila (nu am facut/o inca). Mentionez ca si persoana care conducea autoturismul meu a fost vatamata dar nu grav. Am fost la IML certificatul medico/legal.
Incerc sa nu ajung la instanta cu vinovatul ci sa solutionam problema amiabil. Ce trebuie sa fac in acest caz? MI se pare ingrozitor de nedrept ca eu, care nu sunt vinovata, sa fiu lipsita de masina si de banii necesari pentru a lua o alta. Then again, traiesc in Romania.
Va multumesc tuturor celor care va veti lipsi de cateva minute de activitate pentru a/mi da un sfat.
In privinta acestui aspect m/am lamurit si va multumesc. Dar, totusi, care sunt responasbilitatile intocmitorului?
As avea nevoie de ajutor in identificarea resposabilitatilor intocmitorului unui stat de plata. Poate fi acesta tinut resposabil pentru (ne)semnarea statului de catre angajatii mentionati in el?
Multumesc frumos!
Mare rugaminte: lamuriti/ma, va rog, asupra unei spete:
Printr/un cvc se cumpara un apartament. Cumparatorul dobandeste proprietatea asupra apartamentului si un drept de folosinta asupra cotei/parti de teren aferente. Ulterior, cumparatorul doneaza apartamentul fiicei sale. Proprietarul terenului (si vanzator al apartamentului) se hotaraste sa vanda cota/parte de teren aferenta apartamentului vandut. Ce se intampla cu dreptul de folosinta asupra terenului al donatarei/dobanditoare a apartamentului, in conditiile in care terenul isi schimba proprietarul?
Va multumesc frumos.
Daca cineva are un debit fata de altcineva si pretinde ca nu este proprietarul imobilului in care locuieste iar creditorul vrea sa se asigure ca da, debitorul este proprietar, cum poate cere un extras pentru apartmentul respectiv de vreme ce nu are la dispozitie decat adresa? Exista o alta modalitate prin care poate afla daca debitorul este sau nu proprietarul apartamentului? Motivul este limpede. Va multumesc, ca de obicei, tuturor celor care/mi vor raspunde.
Speta: Persoana juridica are in proprietate un imobil. Contracteaza un credit de la banca garantand restituirea cu imobilul. Banca inscrie ipoteca. Ulterior, administratorii imprumuta societatea cu o suma aproximativ egala cu valoarea contabila a imobilului. Pentru ca firma merge prost, vor sa se asigure ca nu/si vor pierde banii. Intrucat singurul bun cu oaresce valoare a societatii este buclucasul imobil, vor o ipoteca. Cum procedez?
Le multumesc din suflet, de pe acum, celor care/mi vor raspunde.
Răspuns la discuția Evacuare
Va multumesc frumos pentru solutii dar ma gandeam la una mai rapida. Daca/i trimit o notificare, nu/i pot da decat un termen rezonabil iar noii proprietari ar vrea sa se mute in apartament de ieri, daca se poate. O sa/l notific, cred ca mai rapid nu este posibil.
Multumesc inca o data.
Discuție Evacuare
Mi/ar prinde tare bine un sfat intr/o speta. Se incheie un contract de donatie avand ca obiect un imobil. Donatarii (ca/s doi) constata ca nu pot avea si posesia imobilului deoarece acesta este... ocupat. Cum cei doi sunt de buna credinta, nu au cunoscut faptul ca cineva locuieste (sau nu, dar are bunurile) in imobil, vor sa ia toate masurile urgente ce se pot lua pentru evacuarea celui ce ocupa apartamentul fara titlu. Dar vor foarte repede. Ce naiba pot sa fac REPEDE? Multumesc frumos pentru idei.
Răspuns la discuția radiere notare c.f.
Multumesc mult pentru raspuns, domnule Mihai!
Răspuns la discuția radiere notare c.f.
Multumesc! Nu am nevoie de nimic altceva decat sentinta?