bunica mea are 2 copii ...unchiul meu si mama mea...acum 3 ani a murit bunicul.succesiunea s a dezbatut decat pe anumite propietati.acum bunica mea ar dori sa mi dea mie partea ei dintr un imobil.mentionez ca mama este plecata din tara iar unchiul nu doreste sa se dezbata succesiunea.am inteles ca ar putea bunica sa ceara un partaj succesoral prin judecatorie.dar daca nici acolo nu se prezinta nimeni?se poate doar cu prezenta bunicii?cat dureaza?fara succesiune am inteles ca nu poate sa faca nimic..nici un act.asa este?
stiu ca se plateste ceva atunci cand faci succesiunea...si as dori sa stiu...in functie de ce ...cat se plateste...adica de exemplu..la o casa cu 170 mp.teren fara casa 4 camere baie si bucatariue...cam cat ar costa...sau sa mi spune ti va rog...care sunt criteriile
pe scurt bunica mea ar dori sa mi dea partea ei dintr un imobil..problema e ca cineva din familie nu doreste si mai mult ca sigur o sa doreasca sa atace...si as mai dori sa stiu ce ar putea sa faca ce fel de act prin care sa reiasa ca o parte din imobil ar fi a mea...daca ar putea ...fara sa fie dezbatuta succesiunea ma intereseaza un act de donatie ...pt ca e mai simplu decat la vanzare cump.stiu ca aici intervin mai multe probleme...si deci concluzia...daca mi ar face act de donatie...ar putea face in vreun fel sa nu poate fi atacat?
pe scurt bunica mea ar dori sa mi dea partea ei dintr un imobil..problema e ca cineva din familie nu doreste si mai mult ca sigur o sa doreasca sa atace...si as mai dori sa stiu ce ar putea sa faca ce fel de act prin care sa reiasa ca o parte din imobil ar fi a mea...daca ar putea ...fara sa fie dezbatuta succesiunea ma intereseaza un act de donatie ...pt ca e mai simplu decat la vanzare cump.stiu ca aici intervin mai multe probleme...si deci concluzia...daca mi ar face act de donatie...ar putea face in vreun fel sa nu poate fi atacat?
in cazul unui act de donatie...se poate face ceva pt ca donatia sa nu fie atacata?ma refer daca e poate face vreo notatie ...ceva...din partea donatorului?
bunica si bunicu au fost casatoriti au avut 2 copii .si o casa. bunicu a decedat poate bunica sa vanda casa ei...partea ei ..unui nepot fara a dezbate succesiunea?
bunica mea are doi copii ...sotul dansei a murit acum 3 ani si succesiunea nu s a facut ...se poate face succesiunea doar pe un singur imobil si fara prezenta celor doi?si daca ar dori sa lase unui nepot o parte din propietate ce fel de act ar trebui facut pentru siguranta de a nu fi atacat