avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Activitate Elleny

Activitate Elleny

Conform art. 339 din Codul civil, "Bunurile dobândite în timpul regimului comunității legale de oricare dintre soți sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmășie ale soților.". Asadar, in principiu bunurile dobandite de soti in timpul casatoriei, cu exceptia acelora care sunt considerate bunuri proprii (art.340/ Cciv) sunt bunuri comune iar fiica sotului dvs poate revendica, in anumite conditii, autoturismul la fel ca si cand factura ar fi fost pe numele sotului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Conform legii "Art. 166, alin. (1) Salariul se plăteşte în bani cel puţin odată pe lună, la data stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz.", de aici as spune ca nu este corect sa se stipuleze o perioada si nu o data de plata a drepturilor salariale. Cu toate acestea, CIM reprezinta un acord de vointa al angajatorului dar si al angajatului.
Poti citi si articolul - www.avocatnet.ro/articol_672...
Buna ziua,
Pentru unitatile in care se lucreaza in schimburi, un angajat pe ture trebuie sa faca cerere de CO pentru neprezentarea la lucru intr-o zi libera legal?
Buna ziua,

Un angajat care beneficiaza de pensie de invaliditate gradul III si cu CIM cu timp de lucru partial (4 ore/zi) poate lucra 2 ore in zi libera legal ?
Multumesc.
multumesc.
Buna ziua. In cazul angajatorului meu, contractele de munca sunt generate dintr-un program de contabilitate, astfel ca pentru un salariat care lucreaza in ture de 12/24 in CIM, la "Durata timpului de munca" se genereaza 8 ore/ zi, cu repartizarea inegala. Angajatorul vrea sa faca in aceeasi zi act aditional pentru prevederea turelor de 12/ 24, si prevederea sporurilor aferente. Este corect acest lucru sau mai bine sa intocmeasca, in afara acestui program de contabilitatea, un CIM cu prevederile amintite anterior?
Multumesc.
multumesc.
Inteleg corect ca numarul orelor suplimentare se va calcula prin raportare la nr total al orelor lucrate in luna, chiar daca in doua dintre saptamanile din luna se dapasesc cele 40 ore reglementate de codul muncii?
Buna ziua. Avand in vedere prevederile art. 112 din codul muncii este legal daca o SC are lucru in ture de 12 ore si la final luna timpul de lucru al angajatilor este de 48 ore in doua saptamani si 36 ore in doua saptamani (total ore lucrate 168 in luna)? Se pot considera doar 8 ore suplimentare? Multumesc anticipat.
Cum procedez pentru retinerea unei garantii de participare fata de un ofertant care a facut doua contestatii la o procedura de achizitie publica, ambele catre CNSNC. La prima contestatie i s-a dat castig de cauza drept pentru care s-a efectuat reevaluarea ofertelor iar cea de-a doua contestatie i-a fost respinsa pe fond.