avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Activitate nicolle_rox

Activitate nicolle_rox

Buna ziua.
Am si eu nevoie de ajutorul dvs. in urmatoarea problema: de cateva luni sunt PFA, dar am ramas si angajata cu carte de munca pe o suma foarte mica. Am inteles de la Casa de asigurari pentru sanatate ca in acest caz nu pot plati cei 0.85% aferenti cotizatiei pentru concediu medical ca PFA deoarece o platesc deja ca si angajat - ceea ce nu mi se pare normal - in aceste conditii, in caz de vreo problema medicala va trebui sa stau in concediu medical pe o suma derizorie.
Problema mea cea mare este alta: imi doresc in ceva timp sa am un copil, insa din cauza unor probleme de sanatate multiple mi s-a spus clar de catre mai multi doctori ca va trebui sa iau in considerare o sarcina la pat. Ce pot face in aceste conditii, tinand cont ca atat concediul de risc maternal, cat si concediul de maternitate se vor calcula probabil la suma de pe cartea de munca, excluzandu-se veniturile pe PFA? care venituri pe PFA vor dispare odata cu repaosul la pat, ceea ce va afecta si indemnizatia pentru cresterea copilului...
Este adevarat ca nu pot plati cei 0.85% atat ca PFA, cat si salariat? banuiesc ca daca er fi posibil, restul problemelor s-ar rezolva...
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Contracte individuale CET
dborsanu a scris:

Probabil iti taie teava de la fiecare calorifer, iar dupa ce platesti ti le pune la loc


pai nu prea cred eu ca le taie atata vreme cat prin ele circula agent termic....nu asta e si motivul pentru care nu mai aproba debransari dupa ce incep furnizarea de agent termic?:hm:
Răspuns la discuția Contracte individuale CET
dborsanu a scris:

E vorba de incasarea de catre CET direct de la proprietar a sumelor pentru caldura, fara a avea ca intermediar asociatia, adica omul plateste direct la CET, nu mai plateste la asociatie, care plateste cind vrea CET_ului.
Factura se face tot la comun pe asociatie; gigacalorimetrul e jos la scara si contorizeaza consumul intregii scari; nu exista gigacalorimetru care sa masoare efectiv consumul pt fiecare apartament.



exact. asta am aflat si eu dupa.
nu stiu cat de folositoare e o astfel de conventie. ei spun ca, daca ai conventie si nu platesti, vine si te debranseaza doar pe tine, nu tot blocul. Daca ai repartitoare, inteleg, vin si sigileaza robinetul. Dar daca nu ai repartitoare ce fac, iti taie tevile?:confused: si dupa ce platesti datoriile, cum te rebranseaza?
Sau conventiile se incheie doar la cei cu repartitoare?
Răspuns la discuția Contracte individuale CET
Se fac... si e vorba de conventii - niste acte aditionale pentru fiecare consumator individual la contractul pe care asociatia il are cu CET-ul.
Eu una am conventie chiar daca nu am semnat-o. Am depus la un moment dat la asociatie hartiile care se cereau (copie dupa CI si dupa contractul de proprietate al apt), insa nu mi s-a mai adus nicio conventie la semnat. Am vazut la altcineva o astfel de conventie si era semnata de ambele parti. Cu toate ca eu nu am semnat, figurez la ei in sistemul de facturare...:confused:
luciandumitrescu07 a scris:


Oricum in situatia in care este atacat cineva care are un cutit de cineva care nu are cutit, nu exista legitima aparare, deoarece in dreptul nostru legitima aparare presupune ca si atacatorul si victima sa aiba aceleasi arem sau aproximativ....


Am o curiozitate legata de acest fapt: daca o persoana de 1.50m si 50 de kg este atacata de cineva de 1.90m si o suta si ceva de kg....care din cativa pumni l-ar pune usor la pamant ....Este legitima aparare daca prima persoana ar folosi un cutit sa se apere - sa zicem ca a fost lovit deja - , in conditiile in care cel de-al doilea nu ar avea nici o arma?
As dori sa aflu si eu in ce regim intra folosirea spray-ului paralizant sau cu piper, cu ce-o fi... Mi s-a intamplat de 2 ori pana acum sa fiu urmarita si asaltata de 2 indivizi, chiar in blocul meu...ziua in amiaza mare...si din fericire am avut noroc si s-a terminat fara probleme....insa mie imi este in continuare frica de asemenea situatii...in ultimul timp tot mai multe cunostinte de ale mele - femei - patesc astfel de lucruri, sunt urmarite, atacate, talharite si poate printr-un noroc au scapt si de viol...Prin urmare, as dori sa achizitionez un astfel de spray. Vreau sa stiu ce mi se intampla mie daca il folosesc asupra individului care ma ataca.
Buna ziua. Si eu sunt in aceeasi situatie ca Dvs, doar ca eu am 2 camere, si am tinut doar 2 calorifere deschise, noaptea, la treapta 1...si am platit la fel ca Dvs. Pentru mine solutia acum este sa imi pun centrala, din mai multe motive, insa acesta fiind cel mai important.
In cazul in care veti dori sa treceti la pausal - eu una stiu ca aveti dreptul sa faceti asta oricand doriti - si toata lumea de pe scara are repartitoare, trebuie sa fiti constienta ca vi se vor imputa Dvs toate pierderile de pe scara. De aceea mi-e frica si mie sa fac acest lucru.Teoretic, la pausal, eu una nu ar trebui sa platesc mai mult de contravaloarea a 2 gigacalorii (maximul de energie termica ce poate fi furnizat fizic in casa mea). Practic, cu repartitoarele, platesti mult mai mult, desi consumi mai putin. Puteti incerca sa va treceti la pausal pentru o luna si apoi sa reveniti daca nu este mai bine.
Răspuns la discuția "lamaite" incepatori
Va multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca art. 149 se refera la soferii in primul an de practica?
Daca da, oricum, nu este cazul... Inca un lucru...nu sunt sigura daca Codul Rutier face distinctia intre primul an de practica si primul an de la luarea permisului...
Ma intreb cum as putea proba in caz de nevoie faptul ca sunt in primele luni de practica...tinand cont ca permisul il am din 2001...Oricum, sper ca asta sa fie unica mea grija si unicul eventual incident in activitatea de soferie...
Acordul vecinilor si a asociatiei nu trebuie - din cate stiu eu - decat pentru debransare, nu si pentru montarea centralei.
Imi asum un eventual consum minim pe repartitoare, ma oblig sa platesc ce consum, desi am inteles ca daca sunt inchise si caloriferul respectiv e rece, nu inregistreaza. Daca ar inregistra temperatura din camera, ar functiona si vara, nu?
Sincer, partea estetica ma intereseaza cel mai putin... Pe Dvs v-ar interesa daca ati petrece cate 6 luni pe an la 15-16 grade, daca pentru "caldura" aceasta ati plati cet-ului cate 3 milioane pe luna, daca ati investi bani in izolare si renovare si in cateva luni v-ati trezi cu peretii mucegaiti? Prefer sa stau cu cate 2 calorifere, decat in frig.
Buna ziua, imi cer scuze pentru o eventuala stupiditate a intrebarii.
Stiu ca in primul an de practicare a condusului de la luarea permisului este obligatorie amplasarea lamaitelor pe masina.
Eu am permis din 2001, insa de atunci si pana anul acesta nu am condus aproape deloc. Am doar cateva luni de cand am reluat condusul si, pentru siguranta mea si a celor din jur, mi-am pus si eu lamaite pe masina - chiar daca legal nu sunt obligata. Constituie aceasta o contraventie? Pot lua amenda pentru aceasta? Nu am gasit o asemnenea prevedere in c. Rutier...sau nu am cautat eu bine...