avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate viceramo

Activitate viceramo

Daca depun cererea aceasta cu dovada impozitului, beneficiez de suma totala a voucherelor (1450 lei)? Avand in vedere suspendarea contractului incepand cu aprilie, luna trecuta. Sau mi se acorda doar din ianuarie pana in aprilie?
In Art.3(2) scrie ca valoare voucherelor este proportionala cu perioada lucrata.
Cererea o fac sa primesc pt perioada ianuarie-aprilie sau ca sa primesc suma totala a voucherelor?
Vauchere vacanta 2023
Buna ziua! Lucrez in invatamant si am fost in activitate pana in decembrie 2022. Din decembrie am intrat in concediu de maternitate, iar in aprilie mi s-a intrerupt contractul pt CCC. Mai beneficiez anul acesta de ceva vauchere fiind in medical?
Buna ziua,
Conform legii nr. 94 din 25.10.2021 toate art. incep cu "se propune" iar la final scrie - "Măsurile prevăzute în prezenta hotărâre produc efecte doar în situaţia aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administraţiei publice centrale."
- este legal sa ne interzica sa intram in magazinele mari (art. 6) daca nu avem certificat verde doar in baza acestei hotarari care nu este nici semnata?
Buna ziua. M-am intors la servici dupa concediul de crestere copil. Ca sa beneficiez de zilele de concediu ramase dinaintea suspendarii contractului de munca trebuie sa fac o cerere in 30 zile de la reinceperea activitatii pentru a beneficia de concediul ramas?
Multumesc!
Am beneficiat de suprapunerea indemnizatiei pentru cresterea copilului, inainte cu o luna ca primul copil sa faca 2 ani a fost suspendata indemnizatia, la fel si acel supliment pentru al doilea. Continuarea indemnizatiei pentru al doilea copil a fost abia peste o luna. Raspunsul a fost ca s-a stabilit luna tatalui pentru ambii copii, de aceea nu am fost platita deloc acea luna. Exista o baza legala pentru asa ceva? Nu era normal ca imediat dupa suspendarea indemnizatiei pentru primul copil sa inceapa indemnizatia pentru cel de-al doilea?
Multumesc!
Multumesc!
Buna ziua. Mama mea are 59 ani, 27 ani de munca si 4 copii. Indeplineste toate conditiile pentru a putea iesi la pensie la data de 1 septembrie 2021? Avand in vedere ca s-a aprobat legea prin care mamele pot iesi mai devreme la pensie daca au de la 3 copiii in sus.
Multumesc!
Va multumesc!
Mai pot recupera zilele de concediu de odihna dinaintea intrarii in ccc dupa reintoarcerea in activitate?
Lucrez in invatamant, in nov 2017 am intrat in concediu de risc maternal iar concediul de maternitate s-a incheiat in iulie 2018, in cei 2 ani de ccc a survenit a doua nastere, iar eu ma intorc la servici in aprilie 2021. Mai pot primi c.o. pentru acele luni de risc maternal si maternitate de acum 3 ani?
Multumesc!