avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate Cosdoro

Activitate Cosdoro

Răspuns la discuția Baroul Avocatilor nu raspunde
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:
........


Va multumesc pt sugestii. La Ambasada Ro chiar nu m-am gandit, dar este o optiune buna suplimentara.
Am o situatie mai speciala si nu stiu din care capat sa o iau.

Republica Cipru.
Am avut un caz civil acolo (in calitate de reclamant), am angajat un avocat. Acesta a actionat si a avut un comportament contrar regulilor de conduita si profesionalism al avocatilor si astfel mi-a cauzat si un prejudiciu material. L-am concediat si am depus o plangere impotriva lui la Baroul Avocatilor. Plangerea a fost inregistrata, avocatul a depus "intimpinarea" sa, iar eu am "raspuns la intimpinare".
Au trecut peste 6 luni de atunci si nu am nicio informatie despre caz (plangerea mea), desi l-am escalat de mai multe ori.
Accesul online la legislatia locala este practic zero, nu pot vedea termenii legali in care Baroul trebuie sa actioneze, iar avocatii localnici refuza sa colaboreze cu mine avand in vedere ca merge vorba despre Baroul Avocatilor si lipsa actiunii acestora.
___
Ce ma sfatuiti sa fac? Sa astept un raspuns de la Barou oricat nu ar dura acesta? Exista vreo organizatie EU unde as putea raporta inactivitatea acestora?
Răspuns la discuția Impiedicarea lichidarii SRL
Nu am primit niciun raspuns aici, insa voi posta pentru cei interesati ce am reusit sa fac si ce nu.
1. Am depus instantei o cerere de preschimbare a termenului sedintei, motivat de decizia paratei de a se radia: a fost acceptat rapid si sedinta s-a setat pentru Decembrie;
2. Am depus catre directorul ONRC o cerere de amanare/suspendare a procedurilor de radiere: a fost respinsa (nu ma surprinde). De retinut e faptul ca o contestatie legala in termenul de 30zile de la publicarea deciziei de dizolvare nu are o baza legala pentru a fi inaintata (in cazul meu, cand nu pot afirma ca mi se produce un prejudiciu)

Urmatorul pas este sa sper ca radierea nu se intimpla inaintea hotararii judecatoresti. Altfel, va trebui sa cer in instanta anularea radierii (in cazul cand am castig de caz si voi avea in mana o creanta impotriva paratei). Ce se intampla in cazul deciziei de anulare a radierii - nu stiu. Voi mai putea recupera datoriile de la parata sau nu (mai ales ca asociatul unic al SRLului nu are resedinta in Romania) ?! Ramane de vazut
SRL-ul X, dupa ce s-a vazut pus la punct in procesul judiciar, a publicat la 10 August decizia de dizolvare si lichidare imediata a societatii (publicata in MO la 3 Septembrie).
Vreau sa impiedic lichidarea acesteia inainte de urmatoarea sedinta (care e setata tocmai pentru Februarie 2022, spre surprinderea mea).
Cum o pot face? (deja am cerut instantei urgentarea procesului, astept raspuns)
Care sunt termenele legale pana la lichidare dupa ce SRL-ul a depus decizia sa?
Se fac deja 2luni de la data cand am depus Cererea de Apel catre instanta de fond, Tribunalul. Pe portalul Tribunalului, cererea e inregistrata. Curtea de Apel insa nu are dosarul/cererea inca (nu o gasesc pe portalul lor). Cat dureaza transmiterea/inregistrarea acesteia la Curtea de Apel?
Răspuns la discuția Reluarea Executarii Silite
Inchid tema. Am gasit informatia necesara
Tot am cautat informatii in NCPC la tema Executarii Silite, si nu am reusit sa gasesc care este durata urmaririi de catre executor al bunurilor mobile/imobile ale celui supus executarii silite.

Adica, daca am un titlu executoriu iar la momentul verificarilor debitorul e gasit insolvent - pot relua procesul executoriu peste cativa ani? Sau debitorul scapa basma curata dupa prima gasire a sa ca insolvent? Exista un termen limita al acestuia?
Am castigat un proces de judecata civil peste hotare, in care paratul trebuie sa-mi plateasca daunele morale/materiale.
Acesta deja evita sa execute hotararea judecatoreasca, ceea ce este o infractiune penala, iar eu presupun ca el curand va fugi din tara. Unde? Nu stiu. Poate inapoi in Romania.
Avand o infractiune penala in tara UE - cum pot sa o 'transfer' si politiei/procuraturii din Romania pentru ca paratul sa fie in continuare tras la raspundere? Subliniez ca ma intereseaza in principal procesul penal / urmarirea penala si nu executarea hotararii jud. straine pe teritoriul Romaniei unde presupun ca doar voi pierde bani si timp fara un rezultat satisfacator
Răspuns la discuția Concediere smechera
Cornel Vasile a scris:

Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Nu prea ma ajuta acea discutie.

In cazul meu angajatorul emite o notificare de concediere, in care face referire la contractul din REVISAL, iar ulterior, in intimpinare, declara "contractul e lovit de nulitate" pentru a evita riscul ca concedierea sa fie gasita ilegala in instanta. Se aplica in cazul meu art.57 (2) din CodulMuncii unde constatarea nulitatii "produce efecte pentru viitor"?

Care e momentul de timp al constatarii nulitatii in cazul meu, cand eu am aflat despre "contract nesemnat" abia dupa concediere? Atunci cand paratul a mentionat despre nulitate in intimpinare? Atunci cand instanta va constata nulitatea?
Răspuns la discuția Concediere smechera
Cornel Vasile a scris:

Despre ce raspundere vorbiti ? Angajatorul decide cum si pe cine concediaza , instanta constata legalitatea sau nelegalitatea concedierii.

poate acceptarea nulitatii contractului de catre tribunal atrage consecinta legalitatii concedierii mele (femeie gravida)?

Codul Muncii spune ca constatarea nulitatii unui contract de munca poarta efect de viitor. Insa, se aplica aceasta clauza cand angajatorul zice ca "s-a produs o eroare cu REVISAL-ul si de fapt nu a existat niciodata niciun contract" ?

Prin alte cuvinte, angajatorul a admis comiterea unei incalcari (REVISAL) si se ascunde in spatele acesteia pentru a evita orice raspundere pentru celelalte actiuni ale sale