Buna ziua,
As dori sa infintez un magazin online, pe care sa comercializez haine , incaltaminte si deferite accesorii vestimentare.Intrebarea este daca pot face acest tip de comert prin intermediul unuiPFA (persoana fizica autorizata) sau este neaparata nevoie de o firma(SRL).Daca se poate as aprecia daca imi puteti da mai multe detalii:cod CAEN, conditii, tip PFA...
Va multumesc, o zi buna si astept raspunsurile dumneavoastra!
Deci in principiu nimeni nu poate sa-mi dea o explicatie mai exacta!???
Buna ziua, am o mare problema, va rog sa-mi spuneti si mie ce se mai poate face!
am de recuperat o suma mare de bani pe care i-am dat sub forma de imprumut pe 2 chitante "de mana" aceleiasi persoane. O sa va spun cam ce exact este scris in aceste chitante:
Una dintre ele este tastata la calculator, si semnata de mana de mine si de persoana in cauza plus alti doi martori.
Subsemnata x domiciliata...adresa...buletin....ma angajez sa inapoiez suma de 9600 euro primita de la ....Adrian (eu)...in data de 17.12.2008.
si dedesupt semnaturile noastre si ale martorilor!
A doua este scrisa de mana de persoana care a primit banii de la mine si semnat de amandoi, si pe langa asta mai este pusa stampila firmei ei, nu ca ar fi avut vreo implicatie firma in treaba asta, dar am zis ca nefiind martori ar putea demonstra ca nu este falsificata, in caz de vreo problema:
Angajament de plata
Prin prezenta, subsemnata X posesor al C.I......ma angajez sa platesc lunar, incepand cu ianuarie2009 pana in luna iulie 2009 suma de 12000 euro , in transe egale, lui adrian(eu)C.I.....
Data si Semnaturile.
Din acesti bani am primit 4500 euro. Termenele de plata au fost depasite cu mult!
Va rog sa-mi spuneti si mie ce as putea sa fac sa-mi recuperez acesti bani!
Va multumesc anticipat, o zi buna!
Va salut,
Stiu ca au mai aparut subiecte relativ similare cu acesta dar totusi as dori sa va mai adresez cateva intrebari!
Sunt pe cale sa preiau o firma(pe care am manageriat-o pt o perioada si ii cunosc situatia neavand alta problema decat urmatoarea), care are niste datorii catre o persoana fizica, fostul administrator! Acesta nu mai are nici o treaba cu aceasta firma si practic nu are nici o pretentie asupra banilor, si-a cesionat toate atiunile catre asociatul unic de la care urmeaza sa preiau eu!
Va rog sa-mi spuneti cum as putea sa preiau firma si ce acte trebuie sa intocmesc pt a ma asigura ca aceasta persoana nu va emite vreo pretentie pt acesti bani dupa o perioada de timp!
Si va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez pt preluare!
Va multumesc, O zi buna!
Buna ziua, am si eu o problema care necesita o rezolvare...
Este adevarat ca daca am firma infiintata, cu codurile CAEN respective....ceea ce mai conteaza este sa am spatiul si ustensilele necesare desfasurarii activitatii respective(ceea ce am).
Declaratia privind autorizatia activitatii respective trebuie doar depusa la ONRC iar avizele de la Directia Sanitar-veterinara, D.SP., ITM se obtin in urma unui control la sediul respectiv nemaitrebuind sa alerg dupa obtinerea lor!
Asa este, sau trebuie sa astept obtinerea autorizatiei pt inceperea activitatii??
Va multumesc...
Am tot incercat sa aflu care ar fi aceste norme dar se pare ca sunt invaluite in mister.....cred ca cel mai sigur mod de a le afla e dupa ce iei amenda!
Ma poate ajuta cineva in privinta asta?
=D>
va multumesc, deci in principiu este ok sa pun aceste poze?
Am si eu o intrebare!
ce este considerat afisaj indecent pe o vitrina de srl?
La un salon vreu sa aplic pe o vitrina doua poze diferite una cu un baiat alta cu o fata in costume de baie, de dimensiuni destul de mari! mentionez ca fiecare e singur in poza si pozele se afla la distante mari una de alta!
Le-am aratat unui prieten si el mi-a spus sa verific daca nu sunt considerate afisaje indecente! deci efectiv sunt poze cu tineri in costum de baie stand in picioare, fara nici o conotatie sexuala, singuri fiind fiecare in poza!
VA rog mult daca puteti sa imi dati un raspuns rapid in aceasta privinta!
este adevarat ca o societate comerciala care isi pune reclama pe geamul sediului firmei, pe partea interioara, chiar daca sediul are fatada stradala nu are nevoie de nici o autorizatie pt aceasta?