avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Activitate Aloha

Activitate Aloha

Incheierea unei promisiuni de v-c subsecvente cu privire la acelasi imobil care este obiectul promisiunii mele de v-c este motiv pentru a cere rezolutiunea primei promiuni de v-c? Cu argumente, daca se poate, va rog... :)
freeelis a scris:

Da, se poate face asa ceva .... dar de ce nu face asta angajatorul pe cheltuiala lui , far a-si recupera banii de la salariati.
1. Daca se doreste acest lucru, atunci nu aveti cum sa-i impuneti salariatul sa-si desfasoare activitatea o perioada de timp stabilita prin act aditional dupa absolvirea acelor cursuri.

2. Daca se suporta integral de catre angajator atunci :
- salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala nu pot avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin act aditional.
- durata obligatiei salariatului de a presta munca in favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, precum si orice alte aspecte in legatura cu obligatiile salariatului, ulterioare formarii profesionale, se stabilesc prin act aditional la contractul individual de munca.
- nerespectarea de catre salariat a acestei obligatii incumba in sarcina sa suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.





Si ce se poate face in cazul soferului care nu-si respecta obligatiile si din acesta cauza este amendata societatea? Societatea achita amenda dar cum isi poate recupera banii de la sofer?
Ce se intampla daca soferul semneaza un angajament de plata fat de societate, obligandu-se ca va achita lunar suma de ... - valoarea amenzii?
Răspuns la discuția Demisie fara preaviz
Termenul de preaviz este obligatoriu in cazul demisiei, cu execeptia situatiei in care angajatorul renunta la preaviz.
In legatura cu procesul aflat pe rol, daca va dati demisia si invceteaza ctr de munca pe acest temei, daca ati solicitat instantei restabilirea situatiei anterioare semnarii actului aditional, aceasta cerere ramane, in opinia mea, fara obiect. Mai mult, din momentul in care v-ati dat demisia, se pune si problema interesului in promovarea acestei actiuni - interes va exista eventual in ceea ce priveste diferenta de salariu de la data intrarii in vigoare a actului aditional si pana la data demisiei.
Desi instanta va putea sa constate nulitatea actului aditional, reintegrarea in vechiul loc de munca, in conditiile in care acesta a incetat ca urmare a demisiei, nu stiu cum se va putea realiza :D
Sa inteleg ca nimeni nu e interesat de subiect? :wassat:
Dreptul de uzufruct viager imobiliar este urmaribil cf art. 488 al.2 C.p.c.

In concret, cum se executa uzufructul viager? Se scoate la licitatie publica dreptul de uzufruct? Ce operatiuni de CF se realizeaza? Care va fi durata dreptului de uzufruct al adjudecatarului, cu mentiunea ca uzufructuarul este p.f? (adjudecatar poate fi p.f., p.j. ...)
Ati intalnit in practica?
Oricum, nu prea inteleg, din moment ce dreptul de uzufruct este incesibil, cum s-ar putea executa? :O dar nu prea are relevanta nelamurirea mea fata de textul de lege...
Si care
Răspuns la discuția Declaratia 392A ,392B
M-am mai documentat in cursul zilei de ieri si am citit si OMEF 1372/2008 si am ajuns la concluzia ca, avocatul neplatitor de TVA nu trebuie sa depuna aceasta declaratie, pentru ca declaratia se depune - in cazul celor care nu sunt inregistrati ca platitor de TVA - pentru "activitatile lor economice". Or, avocatul nu are activitate economica. Asa cred eu. Am mai intrebat prin jur si colegii imi spuneau ca pe 2008 nu au depus aceasta declaratie, desi pe 2007 s-a cerut.
Ce ziceti?
Răspuns la discuția Declaratia 392A ,392B
Si carei consecinta nedepunerii acestei declaratii in termen? :sorry::sorry:
Răspuns la discuția garantie haine second-hand
Aberant ca de aberant, dar L.449/2003 nu distinge intre produse noi si second-hand. X-( Si-atunci care ar fi argumentul juridic de ce nu s-ar aplica si in cazul hainelor second-hand? Ca pana acum doar bunul-simt juridic am gasit sa-mi sustin punctul de vedere...
Imi puteti spune daca L. 449/2003 este aplicabila si in cazul produselor textile second-hand? M-i se pare impotriva firii sa se aplice, da' totusi nu gasesc argumente juridice de ce nu s-ar aplica.
Hotararea 163/2007 nu zice nimic sub acest aspect. Alta legislatie pentru haine uzate sau purtate nu am gasit.
Ma lamureste cineva?

finalitate practica: ma pot duce inapoi in termenul de garantie de 30 de zile la magazinul de second-hand si sa zic ca, nu-i corespunzator calitativ produsul, da-mi banii inapoi? Ca m-i se pare aberant...
Imi puteti spune dca L. 449/2003 este aplicabila si in cazul produselor textile second-hand? M-i se pare impotriva firii sa se aplice, da' totus nu gasesc argumente juridice de ce nu s-ar aplica.
Hotararea 163/2007 nu zice nimic sub acest aspect.
Ma lamureste cineva?

finalitate practica: ma pot duce inapoi in termenul de garantie de 30 de zile la magazinul de second-hand si sa zic ca, nu-i corespunzator calitativ produsul, da-mi banii inapoi? Ca m-i se pare aberant... :O
O