avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate SM LEGAL CONSSULT

Activitate SM LEGAL CONSSULT

În conformitate cu art. 1798 alin. (1) din Codul civil, contractul de locațiune încheiat prin înscris sub semnătură privată și înregistrat la organele fiscale, precum și cel încheiat prin înscris autentic, pentru plata chiriei la termenele și în modalitățile prevăzute în contract are caracter executoriu.
Evacuarea se poate face rapid odata constatata neindeplinirea platii chiriei efect al incetarii contractului inainte de termen. De aceea exista o procedura mai eficienta de care puteti uzita .
Totodata trebuie sa va adresati executorului judecătoresc, în baza acestui contract de închiriere încheiat sub semnătură privată și înregistrat la ANAF intrucat are titlu executoriu pentru plata chiriei și a utilităților. Prin urmare, o cerere de executare silită pentru recuperarea sumei datorate de chiriaș cu titlu de chirie și utilități.
Este dreptul chiriasului sa denunte contractul anticipat daca se afla intr-o situatie care nu ii mai permite sederea iar aspectul ca aceasta urma sa se casatoreasca evident ca implica in mod normal justificata reactia de a renunta la acea locuinta daca proprietarul nu a fost de acord sa il accepte pe viitorul sot al acesteia. Cele 2 luni de preaviz pe care dv sustineti ca trebuia respectat, evident va da dreptul sa o actionati in instanta insa nu si ptr mentinerea in continuare a chiriasului fara vointa sa inca 2 luni in conditiile care ar fi trebuit discutate cu toate partile, (banuiala fiind ca acel viitor sot locuia impreuna cu respectiva iar dv i-ati acceptat in imobil) singura diferenta ca respectivul nu figura in contract.
Acum aveti libertatea de apreciere daca considerati ca un eventual demers in instanta o sa va satisfaca pretentiile pentru incalcarea preavizului de 2 luni. ( despre garantie probabil nu s-a mai mentionat... daca va puteti indestula din aceea).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde ce fel de contract ati semnat. Daca indeplineste forma autentica adica este incheiat la notariat sau este inregistrat la ANAF, atunci puteti actiona direct in instanta pentru evacuarea in procedura urgenta. In celelalte cazuri, va trebui sa va judecati pe drept comun in procedura normala in vederea evacuarii. Politia nu are competenta in relatia chirias,-proprietar atat timp cat persoanele respective ocupa imobilul in baza unui contract si nu au intrat fraudulos in apartament. Evacuarea se face numai in baza unei sentinte judecatoresti.
Nu puteti nici intra in imobil cata vreme acele persoane folosesc imobilul pentru ca riscati sa fiti acuzata de violare de domiciliu la plangerea acestora.
Probabil persoanele respective cunosc aceste aspecte ca proprietarul nu ii poate evacua decat prin instanta iar acest demers cateodata dureaza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este un criteriu de acordare a daunelor . Daunele materiale sunt deja cuantificate iar cu privire la cele morale in functie de mai multe aspecte ce contureaza instantei aprecierea de acordare a daunelor morale raportat la situatia respectiva. Cuantumul il stabileste instanta dupa propria apreciere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa formulati doua actiuni, una pentru contestarea executarii silite si cealalata actiune , cale de atac fata de sentinta de obligare la plata pensiei de intretinere. Nu trebuie depasit termenul legal de declansare a demersului judiciar ,(contestatia la aexecutare in termen de 15 zile) calculat in situatia sotului, de la data luarii la cunostinta a acestui litigiu si pentru cea de pe fond care sustineti ca s-a judecat in lipsa si fara citare legala. In aceasta privinta va dovedi schimbarea domiciliului.
Daca sunteti unic mostenitor puteti face succesiunea oricand doriti si declarati acceptarea succesiunii in termen legal printr-o declaratie notariala de acceptare.
Va trebui sa respectati atat obligatia de purtare a bratarii in egala masura cu incarcarea dispozitivului ptr incarcat, dispozitiile ordinului de restrictie , in caz contrar incalcarea oricareia din masuri constituie infracţiune. Nu intereseaza unde mergeti dv ci ca acel dispozitiv de monitorizare a persoanei dv sa fie activ.
Aveti carte funciara si cadastru al imobilului. Cum a fost trecut? ce adresa?
Daca il folositi in continuare si nu exista mostenitori ai decedatului, puteti eventual dobandi bunul prin uzucapiune.Ar trebui sa aveti si o dovada ca platiti impozitul si ca nu exista acte de tulburare a posesiei dumneavoastra.
Motivele sugerate de dumneavoastra pentru anularea procesului verbal de contraventie nu au sustinere