avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate SM LEGAL CONSSULT

Activitate SM LEGAL CONSSULT

Puteti formula plangere pur si simplu cu propriile dumneavoastra cuvinte daca apreciati ca in acest fel va puteti exprima nemultumirile adresandu-va conducerii institutiei iar daca solicitati tragerea la raspundere a angajatului, considerand ca prin atitudinea acestuia vi s-au creat prejudicii, atunci puteti formula si plangere penala pentru abuz in serviciu sau neglijenta in serviciu, la politia din raza de competenta unde s-a savarsit fapta.
Actiunea privind tagada paternitatii cat si cea de divort le puteti initia in Romania. Conditiile prelungirii dreptului de sedere si prelungirea valabilitatii permisului este o alta chestiune ce o priveste strict pe sotia dv insa in caz de divort aceasta nu mai poate solicita drept de sedere pe argumentul casatoriei ci pentru alt motiv, eventual daca aceasta lucreaza cu contract de munca si indeplineste celelalte conditii prevazute de lege.
Nu stiu unde frecventati dv salile de judecata dar in practica realitatea este cea amintita anterior. Si spree exemplu, intr-un dosar recent, Instanta a aplicat potrivit art. 283 alin. 2 Cod de Procedură Penală, amendarea părții vătămate cu suma de 1.000 lei, cu specificarea faptului că această amendă va fi crescută gradual pentru fiecare termen la care parte vătămată nu se va prezenta în cauză. Textul de lege indicat anterior statuează faptul că (2) absenta nejustificată a martorului, precum și a persoanei vătămate, părții civile sau părții civilmente responsabile, chemate să dea declarații, sau părăsirea, fără permisiune ori fără un motiv întemeiat, a locului unde urmează a fi audiate se sancţionează cu amendă judiciară de la 250 lei la 5.000 lei.

In cererea de reexaminare a amenzii, instanta a mentinut amenda si a respins cererea de anulare a amenzii motivand legalitatea aplicarii amenzii intrucat că petenta (care are calitatea de persoană vătămată în dosarul de fond nr. ###) fiind citată pentru termenul de judecată din data de .............. cu menţiunea „Prezenţa obligatorie, sub sancţiunea aplicării unei amenzi judiciare”, fiind emis de asemenea şi un mandat de aducere pe seama acesteia, judecătorul cauzei considerând necesară audierea acesteia în vederea soluţionării cauzei. De asemenea, constată că petenta are reprezentant convenţional, avocat ales, care a avut cunoştinţă despre dispoziţia instanţei.
Petenta nu s-a prezentat la termenul de judecată din data stabilita şi nici nu a depus nici în dosarul de fond şi nici în prezenta cauză vreo dovadă a imposibilităţii de prezentare în faţa instanţei, astfel cum a depus pentru alte termene de judecată, anterioare sau ulterioare (înscrisuri medicale), fiind indicat doar faptul că locuieşte în străinătate, aspect considerat de instanţă insuficient pentru justificarea lipsei la termenul de judecată pentru care instanţa a dispus prezenţa obligatorie. Petenta avea posibilitatea de a solicita instanţei audierea prin videoconferinţă, whatsapp sau alte platforme ce asigură posibilitatea comunicării cu instanţa de judecată, fiind un aspect cunoscut faptul că instanţa de judecată poate administra probe şi prin această modalitate în cazuri justificate. Ori petenta, anterior termenului de judecată nu a efectuat nici un demers în acest sens.
Avand în vedere acestea şi apreciind că simplele susţineri scrise ale petentei în sensul imposibilităţii de prezentare nu pot face dovada prin ele însele a acestei imposibilităţi de prezentare, instanţa a constatat că petenta nu a făcut dovada că la termenul de judecată comunicat prin citatie a lipsit în mod justificat, având la dispoziţie un timp suficient pentru a-şi organiza deplasarea către instanţa de judecată, termenul la care s-a dispus prezenţa obligatorie fiind cel din data de .........
In concluzie, instanţa constată că măsura amenzii judiciare a fost în mod legal şi temeinic aplicată petentei, astfel că va respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de petenta ###### de anulare sau reducere amendă judiciară aplicată prin încheierea de şedinţă din data de /////// dată în dosarul nr. ###
Aveti obligatia sa va prezentati de fiecare data cand sunteti citata riscand incaz de neprezentare sa vi se aplice amanda sau sa fiti adusa cu mandat de aducere. Daca la data citata nu va puteti prezenta va trebui sa trimiteti un inscris in acest sens pentru reprogramare dar sa fiti scoasa din cauza, acest lucru nu se poate decat daca in acea cauza penala v-ati retras plangerea sau exista o impacare (in cazul faptelor pentru care actiunea penala inceteaza prin acest mod)
În conformitate cu art. 1798 alin. (1) din Codul civil, contractul de locațiune încheiat prin înscris sub semnătură privată și înregistrat la organele fiscale, precum și cel încheiat prin înscris autentic, pentru plata chiriei la termenele și în modalitățile prevăzute în contract are caracter executoriu.
Evacuarea se poate face rapid odata constatata neindeplinirea platii chiriei efect al incetarii contractului inainte de termen. De aceea exista o procedura mai eficienta de care puteti uzita .
Totodata trebuie sa va adresati executorului judecătoresc, în baza acestui contract de închiriere încheiat sub semnătură privată și înregistrat la ANAF intrucat are titlu executoriu pentru plata chiriei și a utilităților. Prin urmare, o cerere de executare silită pentru recuperarea sumei datorate de chiriaș cu titlu de chirie și utilități.
Este dreptul chiriasului sa denunte contractul anticipat daca se afla intr-o situatie care nu ii mai permite sederea iar aspectul ca aceasta urma sa se casatoreasca evident ca implica in mod normal justificata reactia de a renunta la acea locuinta daca proprietarul nu a fost de acord sa il accepte pe viitorul sot al acesteia. Cele 2 luni de preaviz pe care dv sustineti ca trebuia respectat, evident va da dreptul sa o actionati in instanta insa nu si ptr mentinerea in continuare a chiriasului fara vointa sa inca 2 luni in conditiile care ar fi trebuit discutate cu toate partile, (banuiala fiind ca acel viitor sot locuia impreuna cu respectiva iar dv i-ati acceptat in imobil) singura diferenta ca respectivul nu figura in contract.
Acum aveti libertatea de apreciere daca considerati ca un eventual demers in instanta o sa va satisfaca pretentiile pentru incalcarea preavizului de 2 luni. ( despre garantie probabil nu s-a mai mentionat... daca va puteti indestula din aceea).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde ce fel de contract ati semnat. Daca indeplineste forma autentica adica este incheiat la notariat sau este inregistrat la ANAF, atunci puteti actiona direct in instanta pentru evacuarea in procedura urgenta. In celelalte cazuri, va trebui sa va judecati pe drept comun in procedura normala in vederea evacuarii. Politia nu are competenta in relatia chirias,-proprietar atat timp cat persoanele respective ocupa imobilul in baza unui contract si nu au intrat fraudulos in apartament. Evacuarea se face numai in baza unei sentinte judecatoresti.
Nu puteti nici intra in imobil cata vreme acele persoane folosesc imobilul pentru ca riscati sa fiti acuzata de violare de domiciliu la plangerea acestora.
Probabil persoanele respective cunosc aceste aspecte ca proprietarul nu ii poate evacua decat prin instanta iar acest demers cateodata dureaza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este un criteriu de acordare a daunelor . Daunele materiale sunt deja cuantificate iar cu privire la cele morale in functie de mai multe aspecte ce contureaza instantei aprecierea de acordare a daunelor morale raportat la situatia respectiva. Cuantumul il stabileste instanta dupa propria apreciere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa formulati doua actiuni, una pentru contestarea executarii silite si cealalata actiune , cale de atac fata de sentinta de obligare la plata pensiei de intretinere. Nu trebuie depasit termenul legal de declansare a demersului judiciar ,(contestatia la aexecutare in termen de 15 zile) calculat in situatia sotului, de la data luarii la cunostinta a acestui litigiu si pentru cea de pe fond care sustineti ca s-a judecat in lipsa si fara citare legala. In aceasta privinta va dovedi schimbarea domiciliului.
Daca sunteti unic mostenitor puteti face succesiunea oricand doriti si declarati acceptarea succesiunii in termen legal printr-o declaratie notariala de acceptare.