avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1944 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei Gabriel10

Activitate Andrei Gabriel10

Dacă sunt lovit in trafic de o mașină cu RCA, dar eu neavând una.. cine pica vinovat in situația aceasta?
Ai voie sa conduci până lasi permisul la secție.
Ți se va elibera o dovadă prin care mai poți conduce si in ziua aceea deoarece suspendarea incepe in ziua următoare la ora 00:00.
Hotărârea trebuie legalizată, eu asa am făcut.
M-am dus la judecătorie, mi-au pus ștampilele si am plecat la secție

tullio a scris:

Buna ziua,
Am primit hotararea de respingere a primei instante in data de 30.03.2023. Nu voi face apel, iar dupa cele 30 de zile hotararea devine definitiva, asa am inteles! Apoi am la dispozitie 30 de zile sa predau permisul la Politie impreuna cu hotararea definitiva. In aceste 30 de zile am dreptul sa conduc? Va intreb deoarece am sunat la Judecatorie si mi-au spus ca dupa ce trece termenul de 30 de zile pentru apel, hotararea ramane devinitiva, dar trebuie sa merg acolo sa-mi legalizeze hotararea ca fiind definitiva, pentru a putea preda permisul. Imediat ce vor trece cele 30 de zile pentru apel ( adica undeva pe 02.05 sau 03.05 ) voi merge la Judecatorie, iar pentru asta trebuie sa conduc aprox 600km. Mai am dreptul sa conduc ? Multumesc !

Ideea e ca eu nu am nimic la mâna, ma duc doar așa la biroul rutier si le spun să-mi ia permisul, le arăt pe portal la judecătorie sentința de judecată?

latka a scris:

Hotarirea nu trebuie legalizata, aveti timp in cele 30 de zile de dupa trecerea termenului de apel sa predati permisul, in conditiile art. 118 din OUG 195/2002. Suspendarea se reia de drept dupa ce predati permisul. Daca depasiti termenul mai luati 30 de zile.
[ link extern ]

Am pierdut un proces împotriva unui PV de contravenție pentru suspendare permis pe data de 08.02.2023 si au trecut cele 30 de zile in care pot face apel (15.03.23) si nu am primit nicio hotărâre prin poștă și știu ca trebuie sa legalizez hotărârea ca sa pot preda permisul in 30 zile de la hotărârea definitivă, daca nu, se mărește perioada cu încă 30 de zile, ce este de făcut in cazul acesta?
Astazi 8.02.2023 am pierdut in instanta procesul impotriva unui proces verbal de contraventie pentru suspendarea permisului de conducere.
Solutia spune asa: Respinge plângerea contravenţională formulată de petentul XYZ în contradictoriu cu IPJ XYZ. Menţine efectele procesului-verbal contestat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria XYZ. Pronunţată astăzi 08.02.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Intrebarea mea este, care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a depune permisul la IPJ deoarece eu nu vreau sa mai fac apel si din cate stiu exista o perioada in care sa depui permisul, in caz contrar se mai adauga inca 30 zile la suspendare, Multumesc!
Daca mi-am dat demisia dupa un an de la fostul loc de munca (mai exact in iulie 2022) si m-am angajat la un alt job in luna "Octombrie 2022" si imi iau concediu medical, concediul v-a fi platit sau va fi fara plata?
Precizez ca figurez ca si asigurat medical la CAS.
Multumesc!
Răspuns la discuția Proces Verbal contraventie


Voinea Liviu a scris:

Nici o sansa cu ce spuneti dvs.
Insa poate fi anulat un PV,depinde mult si ce contraventie a fost retinuta,daca au fost respectate si normele(de ex. la amenda radar).



Si daca numărul se înmatriculare este greșit in PV?
Am un Proces Verbal de contraventie si as vrea sa stiu exact... ce ar trebui sa scrie mai exact la rubrica: Agent constatator (calitatea agentului constatator) si la rubrica: din (din cadrul carei institutii face parte agentul).
Eu pe procesul verbal am scris la Agent constatator: (AP. "numele agentului") si la rubrica din ce institutie face parte, literele mari (BPA)
As dori sa stiu daca aceste date pot fii luate in considerare pentru anularea procesului verbal de contraventie sau nu.
Răspuns la discuția Suspendare permis si contestatie
Deci sunt sanse de castig in instanta in situatia in care nu am scris nimic la mentiuni din prima?
Mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 zile pentru depasirea limitei de viteza pe autostrada si as dori sa stiu daca pot face contestatie deoarece in Procesul Verbal numarul meu de inmatriculare este gresit si ingrosat si articolul de lege prin care se justifica sanctiunea este gresit (a fost scris un articol si dupa a trecut alta cifra peste cea gresita si este un scris ingrosat). Tin sa mentionez ca nu am scris nimic la obiectii pe PV, am vazut toate acestea acasa