avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Activitate Mdoni

Activitate Mdoni

Cum se calculează banii primiți în concediul prenatal și postnatal, în cazul în care în unele luni din cele 6 anterioare mama a primit indemnizație de crestere a copilului, nu salariu?

Adică suma primită drept indemnizație în cont e suma pe care se bazează calculul, sau brutul acelei sume este altul?

Am 4 luni de indemnizație și 2 de salariu pe care se va baza venitul meu în cele 126 de zile. Pentru cele 2 luni de salariu îmi pot calcula singură 85% din salariul brut, însă pentru celelalte 4 luni nu știu care e baza de calcul.
În cazul în care o gravidă lucrează doar 6 ore la recomandarea medicului, celelalte 2 ore pentru care statul ca acoperi diferența de bani pentru a se ajunge la salariul integral, va fi luată în considerare când se va stabili cuantumul de plată pentru concediul pre și postnatal?
Cand bebe face 1 an si 11. Asta desigur, in cazul in care tata doreste, si are dreptul sa-si ia luna lui de CCC. In caz contrar, mai puteti sta tot dvs inca o luna, pana la 2 ani ai copilului.
Puteți beneficia de concediu prenatal și postnatal plătit (126 zile total), dacă veți cotiza la CASS 6 luni înainte de naștere. Mergeți la agenția de care aparțineți și cereți detalii. Dacă reușiți, va fi foarte (!) avantajos pentru voi dpdv. financiar.
Bună ziua,
Vă rog să-mi confirmați dacă stimulentul de inserție se acordă și în timpul concediului prenatal și postnatal.
Mulțumesc,
Legislația permite câștigarea a 5 x indemnizația minimă acordată în timpul concediului de creștere a copilului, sumă netă.
Întrebarea mea este: având în vedere că în această perioadă sunt asigurată medical din oficiu, iar vechimea la pensie tot se cumulează, trebuie să plătesc doar cei 10% impozit pe venit pentru această sumă?
Este obligatoriu să cumparăm suprafețe egale? Noi vrem unii mai mult, alții mai puțin teren.
Și dacă cumpărăm în indiviziune, putem parcela ulterior în așa fel încât fiecare să rămână cu cota din contract?

gi-jane2 a scris:

veti specifica in act ca toti cumparati in cote egale suprafata de x m2 de teren.

Buna ziua,
Vreau sa cumpar, impreuna cu alte familii, un teren neparcelat. Exista un mod in care putem face asta fara ca pamantul sa fie impartit in prealabil de catre proprietar? De ex., sa se mentioneze in antecontract+contract faptul ca se vinde mai multor oameni, cu mentiune referitoare la ce suprafata ii revine fiecaruia. Si dupa cumparare, noii proprietari sa il parceleze ei conform contractului.
Va multumesc.
Pe adresa apartamentului nostru au buletin 3 persoane: eu, soțul și soacra care nu locuiește de facto aici. Mai avem și un copil de 11 luni.
Anul trecut când am făcut contract de salubritate, am declarat 2 persoane (copilul nu era născut). Luna acesta, asociația ce administrează blocul a mărit numărul la 3, fără explicații sau notificare în prealabil.
-este corect, de vreme ce soacra nu locuiește aici, iar copilul este sub 1 un an?
- la nevoie, unde pot contesta?

Apoi, pe factura de întreținere plătim o sumă denumită "fond de reparații". Când am întrebat, nu ni s-a explicat pe ce exact se cheltuie acești bani. Luna trecută s-a stricat o țeavă și am fost facturați în plus, deși noi plătim dintotdeauna acest fond de reparații
- este corect acest lucru? de la asociație nu ni s-a dat nici o explicație.
-nde anume pot ridica acestă problemă mai departe?

În ultimul rând, ni s-a refuzat convocarea unei adunări generale, pe motiv de pandemie.
1. pandemia mai poate dura ani buni;
2. la blocurile învecinate s-au făcut adunări lunile trecute.
-Unde pot ridica problema, de vreme ce, din nou, de la asociație tot ce primim sunt răspunsuri în doi peri și ironie.