avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1975 soluții astăzi
Forum Activitate Cristinadante

Activitate Cristinadante

Am ramas vaduva , Este posibil să solicit o extindere a termenului de un an pentru prestarea muncii în folosul comunității având în vedere că sunt singurul părinte care are în întreținere doi copii minori și lucrez în străinătate? Sau se poate sa inaintez o cerere prin care sa incerc sa le reduc?
Răspuns la discuția Reabilitare cazier judiciar
I-ai blocat pe "meseriasi"

CetateanStrain a scris:

Va multumesc tuturor pentru sfaturile acordate!

Am obtinut ieri certificatul de cazier judiciar. Este curat, ceea ce inseamna ca intre timp a intervenit reabilitarea de drept.

Am insa niste nelamuriri in privinta efectelor reabilitarii, iar la serviciul de caziere nu stiau sa imi dea raspunsuri...

De acum inainte, cand sunt intrebat daca am antecedente penale, am dreptul sa raspund ca nu? Este clar ca nu mai sunt inscris in cazierul judiciar, dar in afara de verificarea pe care a facut-o doamna de la ghiseu care mi-a eliberat certificatul pe loc, in mod normal se mai fac si altele din care se poate vedea condamnarea pentru care am fost reabilitat, in urma carora statul Roman poate lua decizii nefavorabile pentru mine?

Intreb pentru ca dincolo de incertitudinea sus-mentionata stiu ca intrunesc conditiile de acordare a cetateniei romane si intentionez sa o cer, dar in niciun caz nu vreau sa savarsesc o noua infractiune dand o declaratie falsa, unul din actele necesare fiind "Declaraţie pe proprie răspundere, autentificată la notar, din care să rezulte că în prezent nu întreprinde şi nu sprijină acţiuni împotriva ordinii de drept, ori a siguranţei naţionale şi nici în trecut nu a desfăşurat asemenea activităţi;".

Deci intrebarea mea este: reabilitarea este atat de "completa", ca sa zic asa, intrucat am dreptul sa sustin, sau sa raspund, ca nu am antecedente penale, chiar si atunci cand dau o declaratie, sau un raspuns, autoritatilor romane? Daca sunt obligat sa mentionez condamnarea pentru care am fost reabilitat, aceasta poate avea efect negativ in ceea ce priveste raspunsul autoritatilor?

Va multumesc anticipat.

Ai rezolvat ceva cu ei? Sunt cam in aceeasi situatie.
Revizuire. Sunt condamnat la 3 ani cu suspendare ,munca in folosu comunitatii si urmarea de cursuri. Problema este ca sunt administratorul a doua scoli , iar acum am deschis o si pe a 3-a in Marbela Spania. Am rezidenta, contract de munca si 12 oameni in subordine. Ar trebui sa muncesc 30 de zile 8 ore pe si nu pot sa muncesc atat intr un singur an. Intrebarea este daca pot face o cerere sa mi se modifice condamnarea astfel incat sa pot executa munca 15 zile (8 ore/zi) intr un an , 15 in celalalt an sau sa imi reduca numarul de zile de munca pentu ca nu am atata concediu intr un an. Va multumesc
Consilierul de probatiune iti impune anumite date fixe cand trebuie sa vii sa semnezi sau pot veni cu o zi doua mai devreme/mai tarziu? Mentionez ca sunt in strainatate si pot veni doar in anumite zile cand voi primi concediu. Inca nu am fost niciodata la probatiune astept sa fiu chemat. Va multumesc
Se poate amana un proces , pentru a astepta finalizarea unui denunt art 19 ?
Am facut un denunt in timpul ce dosarul era pe camera preliminata . As dori sa merg pe procedura simplificata insa procurorul a spus ca deocamdata nu s au facut acuzatii denuntatului. Ce pot face ? Va multumesc

Pot cere amanarea judecatei pentru a se finaliza denuntul ? Sau exista vreo alta varianta ?
Va multumesc .


trandafir2 a scris:

Dispozițiile art. 19 din Legea nr. 682/2002 privind protecția martorilor, republicată, nu reprezintă o cauză de micșorare a pedepsei în sensul art. 598 alin. (1) lit. d) din Codul de procedură penală.

Articolul 598
Contestația la executare
(1) Contestația împotriva executării hotărârii penale se poate face în următoarele cazuri:
d) când se invocă amnistia, prescripția, grațierea sau orice altă cauză de stingere ori de micșorare a pedepsei.

Am spalat bani in Romania pt o companie italiana si sunt trimisa in judecata. La urmatorul termen o sa solicit procedura simplificata. Problema este ca am facut un denunt art 19 care sigur 100%se va materializa am indicat si am ajutat decisiv . Intrebarea este urmatoarea. Procurorul nu a formulat inca acuzatiile nu stiu de ce tine dosarul pe loc . Daca voi fi condamnata cu executare pot beneficia de denuntul pe care l am facut daca acesta se materlializeaza dupa ce sunt condamnata definitiv ? Avocatul meu spune ca da insa am vazut multe neconcordante la dansul si as vrea mai multe pareri .
Se poate cere contestatie la executare pt a mi se aplica reducerea conform art 19(denunt facut in timpul judecatei)?