avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate adinaraducu

Activitate adinaraducu

Buna ziua. Am si eu o problema serioasa.... In anul 2006 am facut 4 credite de nevoi persoale pentru o cunostinta care detine o firma. Suma totala a creditelor a fost de 68.000 ron. Durata creditelor este de 10 ani. Pana anul acesta a mai achitat cu chiu cu vai ceva rate din ele. Anul acesta a inregistrat intarzieri f mari la plata. La una dintre banici ultima rata a fost achitata in ianuarie 2009. Bine inteles ca bancile au apelat la firmele de recuperare, care m-au tot somat sa achit. Salariul meu actual este de 1000 ron/luna, iar ratele sunt de 1.400 ron/luna. Ca proprietate detin un apartement cumprat impreuna cu parintii mei, iar cota ce-mi revine mie este de 1/4. Asa a fost facut actul de vazare comprare. In cazul in care nu voi putea sa achit aceste rate ce se va inatampla cu apartamentul? Se va executa doar partea care-mi revine mie sau si partea parintilor mei? Trebuie sa se faca indiviziune? Va multumesc
Răspuns la discuția pensie alimentara
In dispozitivul hotararii scrie 210 ron. Va multumesc...
Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o nelamurire... Fratele meu a divortat si in 12 noiembrie s-a terminat divortul. La divort sotia sa ia cerut pentru copilul pe care-l au impreuna o pensie alimentara de 500 ron, pensie cu care el a fost de acord. Veniturile lunare nete dovedite prin adeverinta eliberata de la locul de munca sunt de 840 ron lunar. La locul de munca s-a primit o comunicare prin care se solicita retinerea sumei de 500 lei drept pensie de intretinere. Cand s-a primit hotararea de divort in acesta este cuprinsa suma de 210 lei. Acesta hotarare a fost investita la judecatorie pentru a ramane definitiva si irevocabila si executabila. Care este suma pe care este oglitat sa o platesca si cat trebuie sa-i retina angajatorul? Din discutiile purtate cu angajatorul, acesta trebuie sa retina aproape intreg salariul mai ales in situatia in care are concedii medicale sau zile de concediu fara plata... Va multumesc
Răspuns la discuția divort si partaj
#-o
Buna ziua. Va rog fumos sa ma lamuriti in leg[tur[ cu urmatoarele :
- ce insemna ca se poate facel in termenl de 30 de zile de la comunicarii, mai precis de cand incep sa curga aceste de zile si daca sunt lucratoare sau nu. (divortul a avut ca termen data de 11 nov si a rama in pronuntare, iar in data de 13 am cit pe internet solutia).
- reclamantul desfasoara 2 activitati , una cu carte de munca si alta de taximetrie. La stabilirea pensiei de intretinere nu i s-a socitat si nu a depus declaratia de impunere de la fisc pt activitatea de taximetrie.Aceasta profesie merge pe impunere la norma de venit (1200 ron /luna) si nu la venituri reale. In ultimele luni datorita primei slujbe persoana nu a reusit sa mai desfasoare activitate de taxi si deci nu a realizat venituri de 1200 lei/luna, dar nu a facut cere de suspendare a activitatii. Sotia doreste sa faca apel si sa i se ia in calcul si aceste presupuse venituri pentru care exista decaratie de impunere si s-a stabilit impozit, desi aceste venituri nu sunt reale ca fiind venituri nete ( este destul de greu sa realizezi 1200 lei venit din taximetrie in condii'iile acesta acesta activiate o efectuezi dupa un program zilnic de 8 ore la alt loc de munca). Poate solicita acest lucru in instanta si ce sanse are de a fi luate in calcul aceste venituri pentru a beneficia de o pensie de intretinere mai mare care in preyent este stabilita la 211 lei/luna
Daca se face apel intrucat nu este multumita de pensia alimetara stabilita, reclamantul va avea statutul de persoana divortata sau in curs de divort.

Va multumesc
Hotararea Guvernului Romaniei nr.1099 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 416/2001 nu mai este in vigoare, a fost abrogata , iar in locul ei a fost adoptata Hotararea Guvernului Romaniei nr.1010/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 416/2001.
Discuție partaj
Buna ziua. Va rog sa ne ajutati si pe noi cu un staf in ceea ce priveste parajul. Fratele meu a introdus actiunea de divort impotriva sotiei sale. Din casatorie a rezultat un copil care in prezent are 15 ani. La introducerea actiunii a cerut doar divortul. Pana in prezent la acest dosar au fost acordate 3 termene. La nici unul din termene parata nu a fost prezenta. Intrucat era o problema cu incredintarea minorei (mama nu a avut si nu are serviciu si nici nu se prezinta la termenele de judecata), la sfatul dvs a fost angajat un avocat care sa-l reprezinte la cel de-al 3-lea termen. Acesta a cerut un nou termen pt sudierea dosarului si l-a sfatuit pe fratele meu sa intoduca si partajul si cererea de incredintare a minorei. Fratele meu a avut discutii cu minora si acesta doreste sa ramana oricum cu mama sa, si fratele il respecta dorinta si renunta ce rerea de incredintare a minorei , dar doreste in continuare partajul. Parata face scandaluri zilnice pana dimineata la orele 3-4 dimineata si mentioneaza ca nu este de acord nici cu divortul nici cu parajul. Divortul il va pronunta instanta , dar va rugam sa ne explicati care este solutia parajararii unui apartament de 2 camere (fara bunurile din el, intrucat fratele meu nu doreste partajarea acestora) in conditiili in care parata nu este de acord cu parajul, nu are de unde sa-i dea parte fratelui meu, nu doreste vanzarea apartamentului, iar fratele meu nu dispune nici el de suma ce reprezinta 1/2 din apartament. Fratele me se gandise sa faca un credit ipotecar la banca si sa faca un umprumut si sa-i dea partea cuvenita, dar problema este ca sungurul bun detinut de acesta este doar acest apartament care din cate cunoastem noi nu poate girat decat cu acordul sotiei. Va multumim.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Buna ziua. Am si eu o mare rugaminte daca ma poate ajuta cineva. Nu stiu daca am postat bine intrebarea la aceasta sectiune dar intrebarea este urmatoarea:
O persoana fizica salariata la o institutie publica in anul 2006 a contractat un credit pe o perioada de 5 ani. De la momentul contractarii creditului pana in prezent s-a transferat in interesul serviciului la alti 2 angajatori. Acest ultim angajator are intarizieri cu privire la data platii salariului. La randul sau si persoana fizica plateste cu intarziere ratele la banca. Ce-i drept uneori aceste intarzieri au fost si de peste 30 de zile (datorate lipsei de bani si punand pe primul plan plata utilitatilor si traiul de zi cu zi), dar in final orice datorie catre banca a fost achitata dar cu intarzieri pt care s-au platit majorari.Intrebarea este acest ultim angajator poate retine salariatului pe statul de plata rata care o datoreaza bancii si sa o vireze catre aceasta, daca nu exista un contract scris intre angajator si banca? De mentionat este faptul ca banca a trimis notificari de plata catre primul angajator al persoanei, cel care a eliberat adeverinta de salariu. Acest angajator la randul sau doreste sa trimita o adresa catre angajatorul actual al salariatului sa-l informeze despre aceste notificari si despre creditul persoanei fizice. Va multumesc.
Discuție divort
Buna ziua. Am si eu in familie pe cineva care a intentat divort si este deja la al treilea termen- pe 23 sept a fost al doilea termen, iar pe 7 oct este al 3-lea La primele doua termene parata nu s-a prezentat. Reclamantului i s-a cerut ca la al 2-lea termen sa prezinte 2 martori, si nu a reusit sa-i prezinte.Audierea martorilor a fost amanata pentru cel de-al 3-lea termen Mentionez ca din relatie a rezultat un copil care in prezent are 14 ani impliniti. Atat la primul termen cat si la cel de-al doilea termen instanta a cerut prezenta minorei, dar aceasta nu doreste sa se prezinte (nu o lasa mama) , iar tatal nu o poate obliga. Inainte de primul termen au fost cei de la autoritatea tutelara si au facut ancheta. Credti ca se va pronunta un divort in acest caz sau va fi respins de instanta? si cui ii va fi incredintat copilul? Tatal a declarat ca doreste ca fiica sa fie incredintata in functie de hotararea copilui. De asemenea este de mentionat ca singurul sustinator al familei este tata. Mama nu are si nu a avut niciodata serviciu. Dar tata a prezentat adeverinta de la locul de munca pentru stabilirea pensiei alimentare.Daca tata nu cere in mod expres copilul, iar copilul si parata nu se prezinta niciodata la divort se va desface casatoria????? Cui ii va fi incredintat copilul??? O istanta poate sa incredinteze un copil unei persoane pe care nu a vazut-o si nu a stat de vorba niciodata??? Tata poate lua copilul daca cere in mod expres acest lucru dar copilul nu se prezinta sa tribunal sa-si exprime dorinta si nici mama nu se prezinta sa-si exprime dorinta de a-i fi incredintat copilul ????? Pe parata pana cand o citeaza si daca o poate obliga sa se prezinte la proces???? Va dura mult acest proces??Va multumesc...