avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1823 soluții astăzi
Forum Activitate CM1968

Activitate CM1968

Procedura preschimbare permis auto cat.B,expirat,cu reținere permis de politia circulație, eliberare dovadă de circulație valabila 15 zile,și amendă.
Se mai poate da o alta adeverință de circulație dupa depunerea dosarului de preschimbare permis în acest caz ?(până când iese permisul cel nou)
Concediu de odihna
La efectuare CO nu se ia în calcul (sâmbăta și duminica),în cazul în care pe perioada CO este și o sărbătoare legală ( sărbătoare 1 Mai,Sărbători Pascale,etc), cum se calculează ?
Asigurare CNAS
Bună ziua,sunt angajat cu CM de la data de 01.02.2024,am avut nevoie sa iau o rețetă compensata și apare ca nu sunt asigurat,am lucrat și încă lucrez,doar luna decembrie 2023 a fost fără activitate,în rest am lucrat dar la firme diferite.
La verificare on line apare ca neasigurate.
Bună ziua,dețin 2 proprietăți aflate la o distanță de aproximativ 500 de metri una de cealaltă, în una din ele locuiesc cu soția și în cealaltă locuiește băiatul meu,în vârstă de 25 ani.
Zilnic mergem la băiat împreună sau separat pentru a scoate cățelul la plimbare,și ai duce câte ceva de mâncare (între orele 17.00-20.00)....
Președintele de asociație și ,,clica" de la bloc,ne hartuieste permanent,și ne amenință prin diferite moduri că ne pune la plata întreținerii mai multe persoane,deoarece noi venim pe fiiecare zi la bloc și folosim liftul samd....
Noi locuim în alt bloc unde ne plătim toate obligatiile,2 persoane,și la băiat 1 persoană, că doar el locuiește acolo.
Legal ce este de făcut în această situație ?
(mai mult decât atât asociația a schimbat plata celor cuvenite pe cota/parte,la plata egala/ persoană....adică plătesc că cei ce au ap.2,3,4 camere.)
Asociație locatari

Care este procedura legală în legătură cu ședințe asociație ?
(când numărul de participanți nu sunt suficienți, adică 50% plus 1)
Renunțare bunuri...
Suntem 4 frați, părinți decedați, unul din frați a rămas în casa părintească, nu am făcut nici o succesiune după moartea părinților, am înțeles ca se poate sau există un art.de lege prin care fratele care locuiește deja acolo sa devina proprietar prin renunțarea celorlalți frați, prin notariat.
Eu doresc o anumita suma de bani înainte de a semna la notar renunțarea la tot ce este pe numele parintilor( adică sa nu mai am nici un fel de drept)
Este posibilă aceasta soluție ?
Trebuie specificat în acea declarație de renuntare primirea sumei in schimbul renunțării?
Atât eu cât și fratele dorim aceasta înțelegere fără a avea probleme în viitor nici unul dintre noi.
Mulțumesc
Contract munca

Am un contract de muncă pe perioadă determinată de 6 luni,cu perioadă de probă de 30 zile lucratoare(până la 30 septembrie 2022 expira perioada de proba),în aceasta perioadă(6 luni) pot sa mi dau demisia fără efectuare preaviz,sau doar în perioadă de proba pot beneficia de demisie fără previz ?(știu ca în primele 3 luni poți renunța oricând fără preaviz,atât angajatul cât și angajatorul).
@latka
Dar asociatia de locatari poate face contract cu firme de ridicare,blocare autoturisme personale în această situație relatata mai sus.
Și în cazul în care locurile de parcare sunt cu mult mai puține față de numărul locuințelor ?
Care este procedura legală?
Doresc sa cumpăr loc de parcare dar nu mai sunt...

ynocentta a scris:

Orice parcare indifferent de statutul acesteia intra sub incidenta autoritatii politiei rutiere
Inclusiv in parcarile din cadrul moll-urilor sau hypermarket, care sunt private,autoritatea politiei are competenta sa intervina in situatii care implica vehicule si nerespectarea dispoztiilor HG nr 195/2002 actualizata

Loc parcare reședință
Am achiziționat o locuință dar nu am cumpărat și loc de parcare,locuri care se puteau cumpăra odată cu achiziționarea locuinței la un anumit preț, pe care era trecut în actul de vanzare cumpărare,cu cadastru și tot ce este necesar pe numele proprietarului.
Pe lângă locurile deja existente și enumerate mai sunt unele spatii unde se pot parca autoturismele dar nu este marcat în acest sens( nu îngreunează nici trecerea altor autovehicule și nici parcarea celorlalte autovehicule ale proprietarilor).
Președintele de asociație m i a pus în vedere sa mut autovehiculul de pe această,,rezerva".
Ce pot sa risc în această situație ?
Parcarea este privată și nu are nici o legătură cu primăria sau poliția.
Mulțumesc.
Am uitat sa menționez ca locurile de parcare sunt aprox.380 în totalși locuințe sunt 498 în acest complex.