avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate ianasi claudia

Activitate ianasi claudia

Bună seara,
Vă rog să mă ajutați în următoarea problemă: la instituția la care lucrez s-au acordat vouchere de vacanta. O salariată aflată în concediu creștere copil până la doi ani a solicitat acordarea voucherelor deși are contractul suspendat în perioada martie 2017 - martie 2019.
Instituția este obligată să îi acorde vouchere?
Care ar fi temeiul legal?
Vă mulțumesc.
Repet întrebarea: persoana cu CIM suspendat pentru concediu de creștere copil în vârstă de până la doi ani pe toată perioada de refeință beneficiază de acest drept(vouchere de vacanță)?
Bună ziua,
Vă rog să mă ajutați în următoarea problemă: la instituția la care lcrez s-au acordat vouchere de vacanta. O salariată aflată în concediu creștere copil până la doi ani a solicitat acordarea voucherelor deși are contractul suspendat în perioada martie 2017 - martie 2019.
Instituția este obligată să îi acorde vouchere?
Care ar fi temeiul legal?
Din punctul meu de vedere situația dumneaei nu se încadrează în cazurile enumerate de art. 145 alin. 4 Codul muncii.
Vă mulțumesc.
Bună ziua,
În martie 2016 am cumpărat o mașină pentru care am plătit timbru de mediu în sumă de 350 euro. Care este procedura pentru a-mi putea recupera acești bani?
Mulțumesc.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: firma la care lucrez a instalat un sistem de supraveghere video unei alte societati in baza unui contract de livrare si instalare echipamente incheiat intre cele doua societati.
Acum directorul firmei vrea sa ii facem factura pe persoana fizica.
Putem face acest lucru?
Sistemul este instalat la un punct de lucru si s-a gandit ca va face un contract de inchiriere intre el si societate pentru respectivul siste.
Va multumesc
Bună ziua,
Am achiziționat un autoturism pe firma iar la preț la suma în cifre s-a scris RON, iar la cea în litere s-a scris EURO. Contractul a fost înregistrat și la Taxe și Impozite însă nici cei de acolo nu au observat greșeala. Am observat atunci când am vrut să facem modificările în contabilitate.
Ce putem face acum? Care este moneda care se va lua în calcul?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Ce contract imi recomandati?
Multumesc. Ma interesa tipul de contract pe care pot sa il inchei.
Buna ziua,
Firma la care lucrez este autorizata pe proiectare si instalare sisteme de securitate. Datorita deficitului de personal specializat si a volumului mare de munca as vrea ca o parte din lucrari sa le realizez cu o alta firma autorizata (eu am clientii, firma la care apelez face instalarile). Ce tip de contract sa inchei? Nu am o valoare exacta la acest moment a lucrarilor ce trebuie efectuate. Cum stabilesc pretul contractului?
Multumesc.

Răspuns la discuția Viza de flotant
Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale
Text publicat în M.Of. al României.
În vigoare de la 01.04.2004 până la 23.05.2015, fiind abrogat(ă) și înlocuit(ă) de Legea nr. 115/2015.
Art. 136
La data intrarii in vigoare a prezentei legi, Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 333 din 17 mai 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si alte dispozitii contrare se abroga.
Răspuns la discuția Viza de flotant
Dar Legea 67/2004 mai este in vigoare?