avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Activitate Lionne28

Activitate Lionne28

Răspuns la discuția Problema contr de munca
Are dubla cetățenie. In Anglia lucrează fizic, nu lucrează pentru Anglia on-line din Romania. Dar ar dori sa lucreze periodic și în Romania când vine să-și viziteze mana in vârstă și bolnava.


smeagull a scris:

ciprian01 a scris:

smeagull a scris:

@ciprian01: A are cumva rezidenta in Anglia?

da. juridic, nu are absolut nicio legatura cu romania.


Pai stati putin, ca mi se pare ca se contrazice afirmatia de mai sus cu cea din intrebarea initiala: "X cu sediul in Anglia doreste sa angajeze persoana de cetatenie romana A"

Are A dubla cetatenie?

Perioada lucrată în România de către o persoană cu cetățenie română și engleză, care lucrează și plătește taxe în Anglia, intră în calculul pensiei in Anglia??
Un bărbat născut la data de 5 iunie 1955, a absolvit medicină în România- 6 ani, a urmat stagiul militar în România- 1 an, a lucrat ca medic in Romania o perioada de 8 ani. In total ar fi 15 ani. Beneficiază de pensie din Romania?
Este vorba despre un cetățean român născut în Ploiesti, care a absolvit facultatea de medicină, a devenit medic urolog, a profesat in jud.Prahova o perioada de 8 ani, apoi a emigrat în Austria și a practicat medicina acolo. Este in vârstă de peste 68 ani, s- a pensionat în Austria la vârsta de 64 ani și 6 luni, având probleme de sănătate.
Întrebarea este dacă are dreptul la pensie și de la statul român pentru perioada lucrată aici, plus perioada studiilor superioare la cursuri de zi.
Mulțumesc!
Aveți perfecta dreptate, nu sunt in posesie, dar urmează să se dezbată succesiunea ( există și un imobil pentru care am acte) și voiam să intre și terenul la succesiune înainte de a expira termenul. Bănuiesc că terenul a fost folosit de unele rude pe care nu le cunosc sau de terti, care au achitat și impozit pentru acest teren și probabil că dețin un act , o chitanță de mana etc. Important este că primăria să găsească terenul înregistrat după numele posesorului, pentru că nu am idee unde se află, știu comuna, dar există mai multe sate.
Mulțumesc frumos pentru mesaj!
Cum revendicăm un teren agricol pe care l-am moștenit prin decesul bunicii, dar nu găsim actele??
Bună ziua! O persoană născută la 1 mai 1969 se poate pensiona anticipat parțial in Romania, in condițiile in care de 10 ani se află în UE - Franța, a muncit și acolo, dar in prezent se află în categoria persoana cu handicap și drept de muncă cu normă parțială , fără venituri și nu găsește de lucru. Vechimea din România este de peste 20 ani.