Imi pare rau sincer, pt tot ce ti se intampla:(..de multe ori se intampla ca cei cinstiti si nevinovati sa cada victime coruptiei din sitemul juridic. Nu totdeauna lucrurile se desfasoara dupa cum este corect si moral, ci dupa jocul intereselor si dupa vanturile politice, asta si in reglementarile legiuitorului, si in solutiile instantelor si din pacate, in practicile avocatilor. Lucrul pe care spui ca l-a facut avocatul tau si al mamei tale este foarte grav si contravine insusi scopului pentru care isi desfasoara el activitatea. Scopul profeiei de avocat il reprezinta
promovarea si apararea drepturilor persoanelor pe care le reprezinta.
Inca o chestiune, art 6 (4) din Statutul profesiei de avocat:
Relatiile dintre avocat si clientii sai se bazeaza pe onestitate, probitate, corectitudine, sinceritate, loialitate si confidentialitate. Drepturile si obligatiile avocatului sunt prevazute de lege, prezentul statut, codul deontologic si contractul de asistenta juridica legal incheiat.
Ceea ce a facut avocatul tau, daca e dovedit, ar putea constitui o abatere disciplinara a acestuia care s-ar judeca prababil de o comise de disciplina alcatuita tot din avocati alesi din conducerea baroului. Doar ca sincer, adu-ti aminte ca esti o fata de 23 de ani..la fel ca si mine..(doar ca eu sunt proaspat absolventa, fac parte din "breasla"...si constientizez ce greu este chiar si pt mine, sa patrund in acest sistem...in conditiile in care probabil ai auzit si tu ce trebuie facut "sa ajungi avocat"..Ca inca o paranteza la aceasta paranteza:) vreau sa cred ca se poate si pe calea justa!!, adica daca te zbati tare si dai totul este posibil sa rezolvi ceea ce pare de nerezolvat in cazul tau, pentru ca si in cazul meu asta incerc sa fac, pe forte proprii (fara spagi,taxe,pile, conostinte) sa devin avocat, si inca unul bun, just, corect care sa ajut oamenii si nu sa ii las fara bani)acum inchid si a doua paranteza:D)
Sunt foarte multe chestiuni de discutat in speta,pe langa comportamentul avocatului tau. Un lucru cert este ca ti se cuvine acea pensie pentru ca nu ai lucrat, nu lucrezi si nici nu vei putea lucra(avand in vedere faptul ca ai copii mici), deci
te afli in nevoiesi nu vei putea procura venituri. Faptul ca iti continui studiile este o chestiune foarte importanta, atat juridic, cat si privita din unghiul omenesc, adica este de apreciat acest lucru, bravo tie!!!
Cat priveste masina si aici sunt foarte multe de discutat.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt, in principiu,
bunuri comune. Spun in principiu, pentru ca exista unele exceptii, printre care si faptul ca sunt bunuri proprii ale fiecarui sot,
cele dobândite în timpul cãsãtoriei prin mostenire, legat sau donatie, afarã numai dacã dispunãtorul a prevãzut cã ele vor fi comune, dar si
valoarea care reprezintã si înlocuieste un bun propriu sau bunul în care a trecut aceastã valoare.
Pe romaneste, e a mamei tale jumatatea de apartament, suma de bani obtinuta din vanzare, si masina cumparata din respectiva suma.
Cat priveste cele 2 conturi, acolo trebuie clarificata problema...zici ca inspectorul de la banca a gresit trecand pe numele tatalui tau suma cea mare..pai daca ambele trebuiau trecute pe numele mamei tale, inseamna ca acel contract ar trebui sa fie nul, acum..nu inteleg de ce parintii tai s-au dus impreuna la banca(sau cum ??nu inteleg exact din context)..poate sunt si lucruri pe care nu le cunosti in detaliu care ar schimba situatia...
Acum daca o luam strict, este bun propriu al fiecarui sot(MAMEI tale in speta) si valoarea sau bunul care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau care a trecut in aceasta valoare..acum daca parintii tai ar fi facut ceva mai mult decat ce stii tu, poate mama ta a semnat anumite foi, pe care ar fi semnat si tatal tau..nu stiu...Poate mai revii cu ceva detalii, pana atunci multa baftaa;)