avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Activitate vivianna

Activitate vivianna

Buna ziua,
Dupa incheierea anului, excedentul din 121 trebuie mutat in 117 in cazul unui ONG fara scop lucrativ/patrimonial sau se poate lasa suma in 121, utilizandu-se direct pt diversele cheltuieli din anul urmator (prin compensare)?
Daca mut suma in 117, in anul urmator trec pe deficit in 121. Pot compensa ulterior via 117.
Multumesc
Buna,

Am 3 intrebari pt dvs:
1) legislatia muncii prevede faptul ca evaluarea se poate face numai dupa un minim de cel putin 6 luni pe postul respectiv in perioada supusa evaluarii?

Procedura interna a companiei ( o banca de Top ) prevede evaluarea anuala ca si prevedere cu caracter general, fara alte detalii pt cazurile in care s-au lucrat fractiuni dintr-un an, spre exemplu, astfel ca managerul decide daca aloca sau nu tinte si care sunt acestea pt angajatii veniti in a 2a jumatate a anului.

2) Care este procedura de urmat in cazul in care refuz acceptarea obiectivelor pe care angajatorul vrea sa mi le evalueze acum pt anul 2014 ?

Obiectivele sunt aceleasi cu ale colegilor care au lucrat tot anul si care, in plus,au primit un portofoliu de clienti existenti care generau din start un anumit grad de indeplinire al tintelor prin simplul fapt ca erau alocati (gestionati de) angajatul respectiv. Eu am trecut pe post in 07.2014 fara a primi clienti in gestiune ( deci 0 sursa venituri ) si sarcina de a construi baza de clienti (demers care de materializeaza in 6-12 luni ).

3) In 2014 am lucrat 7 luni pe un post si 5 pe altul in aceeasi banca. Politica interna prevede expres ca se vor evalua ambele perioade si se va face media celor 2 calificative. Mi s-a transmis verbal ca cele 7 luni nu vor mai fi evaluate intrucat departamentul respectiv s-a desfiintat, desi procedura HR prevede obligativitatea ca angajatorul sa efectueze acea evaluare inainte de desfiintarea postului, fapt care nu s-a intamplat nici pana astazi, desi am solicitat in scris acest lucru.

Ce pot face pt a ma apara ?

Multumesc
Va multumesc mult.
Răspuns la discuția Trecere fortata pe alt post
Dar in situatia in care CIM prevede un post generic, trecerea pe alt loc de munca fiind facuta prin modificarea fisei postului?

Multumesc.
Buna ziua,

Doresc sa intreb ce pot face in cazul in care Angajatorul doreste sa ma mute pe un alt post care implica o experienta si vechime mai mare in profesie decat cea pe care o am eu, in scopul de a ma pune in imposibilitatea realizarii targetului?

Practic: sunt angajata de 9 luni pe un post de Manager restructurare credite pt companii, activitate de recuperare din domeniul creditelor neperformante.

Acum vrea sa ma mute pe un post de vanzari, pt care am candidat -fara scucces la acea data, pt ca stie ca experienta limitata va face dificila realizarea target-ului, iar pe acest motiv va putea sa ma dea afara.

Postul meu actual nu-l va desfiinta, doar il va da altcuiva, iar pe mine ma va trece pe vanzari ( asa mi-a spus).

O precizare importanta: in CIM sunt incadrata ca si 'Manager Relatii', specificul muncii fiind dat de fisa postului: 'cu rol de remediere si recuperare'.
Noul job ar fi de 'Manager Relatii' si implica vanzare, spre deosebire de job-ul actual care presupune intocmire aplicatii de credit (deci activitate de mentenanta pt clienti existenti si analiza financiara, exclusiv vanzare).

Cum ma pot apara ?

Multumesc.
Buna ziua,

Lucrez in domeniul bancar si doresc sa va cer opinia ref. la prevederile din fisa postului, care in cazul meu indica o dubla subordonare:

-dpv administrativ - Directorulului sucursalei in care lucrez, pt: angajare, pontaje, salarizare, concedii, motivare, deplasari, etc
-dpv profesional - Coordonatorului din Centrala Bancii (Buc), pt aspecte legate de: stabilirea tintelor, urmarirea realizarii lor, monitorizarea si evaluarea performatelor,pregatirea profesionala.

La punctul 'alte sarcini' se mentioneaza: alte sarcini alocate de coordonatorul din Centrala, in baza normelor si reglementarilor aplicate domeniului de activitate.

Directorul de sucursala mi-a pus gand rau si vrea sa ma dea afara cu orice pret. Ma convoaca la sedinte interminabile, imi cere zilnic un raport detaliat de activitate si note explicative pt orice sarcina de serviciu. Doreste sa ma duca la Comisia de Disciplina.

Vreau sa stiu cum interpretati prevederile din fisa postului legate de subordonare.
Are dreptul legal de a-mi controla actvitatea profesionala? Mentionez ca coordonatorul n-a facut nici o mentiune ref la aceasta situatie, ci lasa lucrurile sa curga deoarece se teme de el.

Pe scurt, ma aflu undeva intre ciocan si nicovala: local mi se spune una, iar Central alta, fiind penalizata de ambele parti intrucat niciodata nu exista opinii convergente, ci doar divergente, eu fiind responsabila cu punerea in practica (!!!). Concluzia: oricum ai lua-o, ies rau.

Va rog mult sa-mi dati un sfat.

Nu inteleg prea bine limitele autoritatii fiecaruia, conform fisei postului.

Doresc sa ma apar in fata lor.

Multumesc mult.
Răspuns la discuția contestare decizie
Buna ziua
Ma confrunt cu aceeasi situatie: am fost sanctionata disciplinar cu reducerea salariului de baza cu 10% pt o perioada de 3 luni. Mentionez ca sunt manager si lucrez intr-o banca.

Doresc sa fac contestatie in scris la Tribunal impotriva deciziei Comisiei de Disciplina. Va rog indicati-ne ce anume ar trebui sa contina contestatia; trebuie facuta o intampinare ? este nevoie sa fiu insotita de un avocat ? care este rata de succes a unui asemenea demers (conform experientei dvs.)?

Va adresez felicitari pt calitatea raspunsurilor postate, precum si pt seriozitatea si profesionalismul cu care tratati problemele noastre, ale tuturor.

Va multumesc.
Dar daca nu ai dat examenul in termen de 90 de zile, perioada se prelungeste automat cu inca 30 de zile ? In acest caz, redobandirea permisului mai presupune obligativitatea exmenului scris?
Buna ziua !

Am avut permisul suspendat pt 90 de zile pt vatamare corporala cu parasirea locului accidentului (si intoarcere dupa 30 de minute). Instanta a dispus neinceperea urmaririi penale, iar termenul de 90 de zile a expirat de data de 9 ianuarie. Am citit legislatia si eu inteleg ca trebuia sa ma prezint IN INTERIORUL PERIOADEI DE 90 de zile pt testarea scrisa a cunostintelor. Am mai inteles ca neprezentandu-ma, perioada de suspendare s-a marit cu inca 30 de zile. Intrebarea mea este: in intervalul de 30 de zile este obligatorie sustinerea testului, in caz contrar suspendarea prelungindu-se cu inca 30 de zile s.a.m.d ( adica la infinit in cazul in care nu ma prezint)?!

PS: pt motivul mai sus expus este necesara sustinerea testarii ? nu am gasit in lege scris despre asta f exact. Adica scria ca trebuie daca instanta a dispus o sanctiune cu caracter administrativ.

Va multumesc.

MULTUMESC MULT PT RASPUNS.