avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Activitate mikaela8

Activitate mikaela8

Mulțumesc, dar instanța îmi cere concluzii scrise cu privire la excepția inadmisibilității motivelor noi de apel, de aceea întrebăm ce as mai putea scrie.
Ce as putea scrie ca, concluzii scrise la cererea instanței privind excepția inadmisibilității motivelor noi de nelegalitate, vă rog?
Este vorba de o executare silita...după primul termen, mi s.a părut că nu sunt suficiente motivele expuse pentru reîntoarcerea executării și am mai trimis iar note scrise invocând prescripție, perimare și lipsa caracterului cert,lichid și exigibil al creanței.
Mulțumesc!
buna seara!
daca am fost executata silit prin poprire pe cont, din salar, in mod succesiv, din 2013 pana in 2017, am terminat de plata, iar acum am pe rol un proces pe pretentii civile cu kruk, pot invoca dupa 5 termene, decizia 19 a iccj din 2018_
sau mai pot face ceva acum pt a imi recupera banii dati lui kruk
multumesc
Răspuns la discuția recuperatori
am avut un credit de 3000 euro la Raiffeissen, din care am platit doi ani, abia 1000 euro. apoi am ramas fara serviciu iar raiffeissen l/a cesionat la kruk. dar, nu 2000 de euro si nu la valoarea din 2008 a euro ci 15000 ron plus dobanzi, comisioane etc. in 2013 am facut o intelegere cu kruk sa platesc lunar aceasta suma pretinsa. dar constat ca am fost inselata de kruk, si imi cer dublu. eu, acum, dupa patru ani de plata la kruk, am platit debitul principal restant. intrebarea era daca pot face ceva acum sa sistez definitiv platile, eventual actiune in instanta pe pretentii contra kruk si clauze abuzive impotriva raiffeissen

multumec
Discuție recuperatori
am incheiat o intelegere cu KRUG in 2013 datorita unui credit bancar cesionat catre ei, kruk. nu am facut la vremea respectiva nici un fel de contestatie. iar eu am incheiat amiabil un contract inainte de a se prescrie creditul. intrebarea este
daca eu nu mai platesc banii catre kruk conform intelegerii ei vor incerca ca sa execute silit. atunci am sanse sa fac contestatie la executare sau ce pot face ca sa scap de ei?
multumesc anticipat
Discuție tva imobiliare
buna ziua!
multumesc dl avocat care mi/a raspuns dar mai am intrebari>
1.intra sau nu ordonanta in vigoare de la 1 martie 2107 in ceea ce priveste scaderea t.v.a. la 0 la imobiliare?
2.in cazul in care devine 0 iar dezvoltatorul ne cheama la notar sa platim diferenta de la antecontract, sa incheiem contractul de vanzare cumparare, mai trebuie sa facem act aditional?
3.in cazul perfectionarii actului de vanzare cump. de la dezvoltator, acesta trebuie sa aibe cadastru facut si sa urmeze intabularea? sau cadastrul iese pe urma?
4.ce ar trebui sa verific la notar cand achit diferenta si fac actul de vanzare?
multumesc mult
am un antecontract imobiliar semnat cu dezvoltatorul la notar in septembrie 2016, urmand ca in aprilie 2017 sa fie gata garsoniera.mai imi da o marja de timp de 45 zile dupa aprilie in care trebuie sa depun banii.
1.ma intereseaza daca are o anumita valabilitate antecontractul sau daca aprilie este data limita in care inchei contractul de vanzare cumparare la notar
2, daca de la 1 martie, eu, cumparator mai platesc tva, care spun ei, dezvoltatorii, este inclus in pret
3.taxele notariale pentru o garsoniera de 32 m2 cum se calculeaza. mentionez ca am dat avans 12000 euro din 24375 euro la notar si o taxa de 800 lei iar acum pe restul de bani imi cere notarul 1900 ron,
multumesc
speta>
un bucatar intr-un restaurant privat, avand gestiune pe bucatarie si o vechime de 8 luni in cadrul restaurantului, instigat de seful de sala al restaurantului, si la cererea acestuia, onoreaza si comenzi care nu erau trecute pe comanda de la ospatari. seara, ceea ce iesea din aceste comenzi se impartea intre ei.
patronul afla si estimeaza ca fiecare trebuie sa ramburseze o suma de 11ooo euro.
bucatarul da declaratii in care spune ca este de acord sa ramburseze suma ceruta de patron desi nu i se pare suma corecta, iar patronul nu are o expertiza contabila in acest sens
ce se poate face? infractiunea se incadreaza la art 295 noul cod penal?
actiunea penala se pune in miscare la plg prealabila?
ar trebui asteptat sa fie citat bucatarul?
ce ar trebui sa faca urgent, in conditiile in care nu are banii sa ii ramburseze?
multumesc
buna seara
desi am anuntat presedintele asociatiei de locatari ,care este vecin cu mine, ca exista o avarie pe coloana de apa iar eu a trebuit sa inchid apa rece, nu vrea sa suporte cheltuielile.
ce fac in acest caz?
unde ma pot adresa?
multumesc anticipat
ma intereseaza sa stiu cum pot afla salariile luate de administratorul blocului si ceilalti adjuncti numiti de el ,de care blocul habar nu are, cum putem contesta adjunctii, si ce se intampla cand se schimba vechiul lift, cum si cu cat se vinde, si noua cine ne spune.unde intra acesti bani?
mai mult, s/au instalat contoare la gaze pt aproape fiecare apartament iar 3 apart. desi li s/au instalat contoar de gaze, administratorul nu vrea sa-i puna la plata .
ce se poate face?
pt liftul nou am platit in rate,12 luni, dar nu a fost taiata chitanta separata de intretinere astfel ca, iti afiseaza pe scara ,in lista de plati lunare, o suma, care nu stii, cat e rata ,cat e intretinerea, si mai ales pana cand vei plati rata la lift
toate astea unde se pot reclama?

va multumesc tuturor care vor sa ma elucideze