bunicul meu are 1 frate,in90 au dezbatut succesiunea dupa mama de care avusese grija fratele.era normal ca,casa parinteasca sa ramana fratelui...bunicul a acceptat mostenirea,dupa care a DONAT partea sa de casa...cand s-au retrocedat terenurile,el a fost repus in drepturi....deci,sistemul de a da ceva,(o parte sau tot )din ceea ce s-a mostenit,exista...sa nu mai cautam scuze si sa nu incercam sa aplicam legea incalcand-o!acum,toti ar spune ca nu stiau ce fac!...renuntatorul e RENUNTATOR...mi s-ar parea corecta repunerea in termen de acceptare a cuiva care era minor si a decis altcineva in locul sau,dar nu a unui major in deplinatatea facultatilor mintale!
as avea o mica observatie.(legea 18/1991in vederea dreptului la retrocedare...profita doar celor ce nu au acceptat in termen de 6 luni....nu si celor ce au renuntat expres-vezi recurs in interesul legii -deciziaXI/2007pronuntat la inalta curte d e justitie si casatie)D nu ar fi trebuit sa fie pe titlu...cel ce renunta e considerat ca nu a fost niciodata mostenitor... Eu ma intreb cine facea parte din acele comisii?....de fapt....si Elena Ceausescu era academician-doctor-inginer....
NU AM INTELES F CLAR,mi-a spus ca vor veni citati atat cei ce au renuntat,cat si comisia care a aplicat legea18/1991 cat despre persoana care se afla in strainatate,are fiul aici,dar nu e dispus sa ne dea informatii.stim doar localitatea din italia unde locuieste...
aveti perfecta dreptate#-o,dar, avand in vedere ca am anticipat 1000ron,mergem inainte...nu inteleg de ce vin che mate in instanta aceste persoane si nu comisia funciara...ei au facut doar cererea,comisia trebuia sa verifice dreptul lor la improprietarire...eu nu sunt avocat...platesc Xasta...rezultat final?:worthy:
se trateaza de anularea unui titlu de proprietate,finalmente am gasit un av ,dar am o alta problema...una dintre persoanele care ar trebui citate,locuieste in alta tara si nu avem adresa.ce se intampla?
va multumesc!
faceti ca si altii..faceti o cerere la primarie si cumparati-l..va spun din experienta...e mai simplu ,va costa mai putin si se rezolva intr-un timp mai scurt-(banuiesc ca ati facut masuratorile si va rezulta diferenta de 150m.)vorbiti cu un cadastristsa va faca un plan de situatie si cu acela +cerere,problema ar trebui sa se rezolve
atunci,in baza la ce,au fost trecuti pe un titlu de proprietate (conf legii18/1991)si cei ce au renuntat?in jud Constanta s-a procedat in acest fel:cu procesele verbale ,eliberate de primarie ,in baza cererilor depuse,au fost trimisi sa faca un partaj voluntar,dupa care s-a eliberat un titlu de proprietate pe numele tuturor.E legal?specific ca se trata de renuntare,nu de neacceptare conf.art 700c.c
cum se procedeaza daca dupa dezbaterea unei succesiuni la care au renuntat4 pers,ramanand un unic mostenitor,apar bunuri viitoare(ex terenuri retrocedate dupa dezbaterea mostenirii)?se fa ce o alta dezbatere?un partaj succesoral? un partaj voluntar'?sau pur si simplu intra in posesia mostenitorului?
se trateaza de retrocedarea unor terenuri laCOSTINESTI,conf.legii18/1991.am dori sa ajungam la anularea partiala a unui titlu de proprietate,satorita faptului ca exista un cert .de unic mostenitor,etc....Problema e ca am fost la 3 avocati din constanta,toti au spus ca se poate,car nimeni nu are curajul sa ne reprezinte,ba mai mult,ni s-a spus ca cei care au intrat in posesia la o parte din terenuri sunt pers."grele"si ca aici nu mi se va accepta instanta,si sa las lucrurile cum sunt,sau sa merg sa ceracest lucru la strasburg sau alte aberatii...ce trebuie sa fac?
daca s-a casat,faptul ca exista acel nr de inreg. cu o data inferioara la cele 6 luni nu poate fi o dovada ca nu se trateaza de art.700?