avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate elena elisabeta 13

Activitate elena elisabeta 13

Îmi poate cineva răspunde la întrebarea pusă? Vă mulțumesc.
Bună ziua. Am fost internată în spital 6 zile. Fiind internată mi sa dat de la spital concediu medical pe cele 6 zile și pe aceași concediu medical mi sa mai dat de către medicul la care am fost internată încă 5 zile după externare. Am dus concediul medical la firma la care lucrez și mi-au spus că nu este bun concediu medical deoarece nu este semnat și parafat de către șeful secției din spital. În total am pe concediu medical 11 zile. Vă rog frumos să-mi spuneți dacă chiar trebuie să mă întorc la spital să-mi pună parafa și semnătura șeful de secție a spitalului. Vă mulțumesc anticipat.
Bună ziua. Am și eu o întrebare. Dacă deschid un proces pentru ieșirea din indiviziune și fratele meu nu va fi de acord să-mi de-a sulta sau cota mea parte poate să ceară să îi plătesc eu cota lui parte? Menționez că suntem moștenitorii 2 frați de după tata și soția supraviețuitoare, care nu este și mama mea. Este doar mama lui. Aștept răspuns favorabil. Vă mulțumesc anticipat.
Bună dimineața. Cum a zis și doamna moderator că prețul este cauza, are dreptate. Aș vrea să-mi spună cineva unde pot găsi un evaluator autorizat și cât este prețul cerut de către evaluator. Se găsește și într-o agenție imobiliară un evaluator autorizat? Sunt din Timișoara. Aștept răspuns. Vă mulțumesc tuturor celor care îmi răspund la întrebări.
Bună seara. Tatăl meu a decedat în 2011. Succesiunea să făcut în 2013. Soția supraviețuitoare a decedat și ea anul acesta. După tatăl meu eram 3 moștenitorii. Eu cu fratele de după tata avem 3/8 parte iar soția supraviețuitoare a avut 2/8 parte. Acum vrea fratele meu să mă despăgubească și să-mi de-a cota mea parte. Dacă nu ne înțelegem la preț și îl dau în judecată prin instanță se va hotărî cât să-mi de-a, va fi evaluată la prețul pieței imobiliare sau mai puțin decât prețul pieței imobiliare? Apartamentul la valoarea prețului pieței imobiliare valorează între 78-82 mi de euro. Este posibil ca instanța să-l vândă sau să-l evalueze sub prețul pieței imobiliare? Și ce perioadă o să-i de-a ca să îmi de-a cota mea parte ( ieșire din indiviziune). El nu vrea să vândă apartamentul ci vrea să-l păstreze pentru fata lui adică pentru nepoțica mea.
Bună dimineața. Acum câteva zile m-am angajat la o firmă. Am început lucru dar nu am primit CIM. Am colege care lucrează de 4-5 luni dar nici ei nu au semnat și primit CIM. Au primit salar dar la fel nu au primit nici fluturașul de salar. Mie frică să mai merg la lucru că nu am CIM în cazul în care vine un control. Ce pot să fac? Unde trebuie să merg să verific dacă lucrez cu forme legale. Când vorbesc cu șeful la telefon vorbește scurt despre lucru și când să întreb ceva închide apelul zice că este fff ocupat și nu poate sta de vorbă la povești. Vă rog să mă îndrumați ce să fac. Vă mulțumesc anticipat.
Mulțumesc pentru răspuns. O seară minunată.

Cornel Vasile a scris:

Contributia la Asigurarile Sociale = 25%

Contributia la Asigurarile Sociale de Sanatate = 10%

Impozitul pe venit = 10%

Mulțumesc mult. Dar aș avea încă o întrebare care sunt procentele care se trag din salar?

Cornel Vasile a scris:

la 1435 lei brut ar reveni 899 lei net , din calculul meu

Înseamnă că totuși nu este bine deoarece eu am primit doar 621 lei. Deci nu cred că mai mult de jumătate să mi se tragă pentru impozi sănătate și ce se mai trage din salar. Unde se poate face o sesizare în legătură cu asta deoarece cum am zis că nu mia dat nici fluturașul de salar să văd ce mi sa tras din salar.
In cim este 20 zile lucrătoare.