Sa fiu mai clar!Daca nu ar fi existat decizia CCR ,retineau CASS si din pensiile persoanelor cu dizabilitati mai mari de 4000 lei?Multumesc!
Cunosc prevederile si motivarea CCR cu privire la retinerile CASS din pensiile mai mari de 4000lei.Intrebarea privea o anume categorie de pensii asupra carora nu se aplica impozite.Multumesc!
Da, in contract scrie vanzator gestionar doar ca normal stiam ca in cazul asta se face inventarul de predare la inceput apoi peste ceva timp iar inventar ,doar ca nu mi se pare normal ca ea este foarte sigura ca ies lipsa ,ceea ce eu sunt sigura ca nu ,probabil estw doar un mod mai pe ocolite de a spune pleaca ..
Cornel Vasile a scris:
Aveti si calitatea de gestionar ?
Am șomajul de 566 lei. Unde pot să mă interesez dacă beneficiez de cardul social. Sau unde trebuie să depun cerere pentru a beneficia de cardul social.
Buna ziua. Va rog, daca imi poate da cineva informatii pt urmatoarea situatia: din mai 2020 am intrat in concediu de risc maternal si maternitate(pana in decembrie, cand am inceput CCC). Nu am luat nici o zi de odihna pana la concediul de risc. M-am reintors in activitate din septembrie 2022. Zilele de concediu ramase au zis ca sunt expirate si nu le mai pot lua, ca au trecut 18 luni. Iar din 01. Ianuarie. 2023 mi-am incetat contractul de activitate la acel loc de munca ,si ma intrebam daca zilele de CO expirate nu ar trebui platite acum, la incetarea contractului. Au zis ca nu, ca sunt expirate. Este corect? Sau ar trebui sa mai insist?(urmeaza sa imi bage ultimul salariu si de asta ma interesam si de restul. Este vorba despre o institutie de stat).Multumesc
Buna ziua,ma intreb si eu,daca valoarea unui tichet de masa a crescut la 30 lei pe zi,atunci cei care au inclusa in salar norma de hrana de ce nu se mareste????
Buna ziua, lucrez ca vanzatoare de 3 luni la un magazin mixt de cartier, suntem 2 fete plus din cand in cand familia sefei (administratorul ma anuntat ca vom face inventarul) la care nu va fi prezenta si colega ,pt ca este ziua ei libera am primit raspuns , la angajare nu mi sa facut niciun inventar ,mia zis ca a fost facut inainte sa vin eu si ca stie ce are in magazin ,ca oricum ultimul venit primul plecat ,mia dat de inteles ca sigur voi iesii lipsa ,nustiu de ce ca eu nu am pus mana pe nimic ,am fost corecta ,mentionez ca magazinul este impanzit de camere video + in vestiar nu aveam cum sa fur ,facturile ,intrarile si iesirile nu le facem noi.Intrebarea mea este : Nu era normal sami faca inventarul la angajare ,si nu este normal sa fim toti care am vandut produsele prezenti?
Va multumesc
Buna ziua!Mentionez ca avem doua locuințe in proprietate,una in oraș și una la țara,la țara locuim din luna mai pana in decembrie iar restul de 5 luni,la bloc.Va rog sa-mi spuneti cum pot plăti totuși impozitul pe tot anul in oraș,dar sa nu plătesc pt lunile care locuiesc la țara?Cum pot sa dovedesc,ca din luna mai locuiesc la tara(acum)sa ma scadă de la salubritate 7luni și sa pot plăti și eu impozitul pana la 31martie sa beneficiez de cei 10%reducere.Mulțumesc!
Bună ziua, am și eu o întrebare. Tatăl meu suferă de dementa și are și handicap gradul 1 nevăzător în momentul de fata fiind într un azil. Întrebarea mea este dacă ii putem pune pensiile ( cea de munca și cea de handicap gradul 1 nevazator) pe card și ce acte ne trebuiesc. Mulțumesc anticipat.
Se retine CASS pentru pensii mai mari de 4000 lei si de la persoane cu dizabilitati?