avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate alexandra_eu

Activitate alexandra_eu

Răspuns la discuția Admitere INM august 2011
Buna,

A fost cineva la comisia 3 astazi? Cam cine face parte din comisie?

Multumesc!
A avut cineva grila 1 unde s-a inceput cu rationament analitic si una dintre intrebari era gresita, dar s-a anuntat de abia in a doua parte a examenului ?
Asta inseamna ca cei care au avut rationament analitic in a doua parte deja stiau ca problema e gresita si au un avantaj.
As vrea sa va intreb si cat de greu este examenul. Raspunsul se da in aceeasi zi? Bibliografia cuprinde multe legi, dar din cate am mai citit pe forum se pune accent pe codul muncii, legea 130/1999 si decretul 92/1976 privind carnetul de munca.

Multumesc mult!
O zi buna!
Buna ziua,

Urmeaza sa dau testare la ITM Bucuresti pentru completarea in cartile de munca si as dori sa va intreb ce trebuie trecut in cazierul judiciar: se elibereaza pentru testare ITM Bucuresti?

Multumesc!
Puteti sa faceti reclamatie si la ITM dar ei nu pot obliga firma sa plateasca salariul compensatoriu.
Pentru salariul compensatoriu cel mai bine introduceti o actiune la Tribunalul din judetul in raza caruia aveti domiciliul. Problema este ca termenele de judecata sunt foarte lungi, pentru ca sunt foarte multe dosare. De exemplu cunosc pe cineva care a introdus actiune in mai si primul termen este in decembrie.
Buna ziua,

As vrea sa va intreb care este parerea dvs referitor la faptul daca in perioada celor 126 zile de concediu de maternitate se calculeaza concediu de odihna sau nu se calculeaza?
Multumesc!
Buna ziua,

As dori sa va intreb daca o persoana care a lucrat doar o luna, de la 02.04 la 30.04.2010 are dreptul la calculul CO. Ar veni 1.75 (2 zile CO).

Multumesc!
Deci credeti ca nu este nevoie sa aiba curs de calificare.

Am vazut pe net ca sunt diverse oferte de cursuri pentru Manager proiect, dar cred ca sunt obligati sa aiba acest curs cei care lucreaza la stat asa cum prevede Legea 339 din 3 decembrie 2007 (Legea 339/2007) privind promovarea aplicarii strategiilor de management de proiect la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale judetene si locale.
Buna ziua,

Poate fi schimbata functia unui angajat, din Inginer in Manager Proiect (functie care exista in COR 241.919) avand in vedere ca acesta a fost desemnat Project Manager pentru coordonarea unui santier de instalatii ?
Cumva acesta trebuie sa aiba si un curs de calificare pentru Manager proiect pentru a-i putea schimba functia in Manager proiect?
Multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs!
O zi buna!
Buna ziua,

As dori sa va intreb cum se calculeaza zilele libere platite acordate prin lege in caz de deces socru.
Sunt 3 zilele libere acordate. Aceste 3 zile ma gandesc ca sunt considerate zile lucratoare.
Dar daca decesul s-a produs vineri, angajatul are liber vineri, luni si marti?
Multumesc!