avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate Alexb023

Activitate Alexb023

Daca pe mandat de siguranta nationala se descopera ca ai fost victima unor infractiuni, precum si pe faptuitori acestora, au cumva autoritatiile obligatia sa sesizeze parchetul sau vor face abstractie de acest lucru?
Pe mandat de siguranta nationala se intra cumva in casa suspectului in lipsa acestuia pentru investigatii?
Stiu din documentare ca Securitatea asa proceda; dar aceasta doar in cazuri de spionaj si de politie politica.
Da voie mandatul de siguranta nationala la intrare prin efractie si violare de domiciliu?
Imi poate intra in casa chiar daca prin contract s-a angajat ca nu va intra decat cu acordul meu?
Si nu oare acest lucru denota faptul ca mi-a mai intrat in casa si in alte dati in atatia ani de cand am incheiat la cererea lor un contract de comodat pentru a masca o inchiriere.
Razboiul o fi pierdut, dar cand persoanele nu au caracter se merita sa il porti, doar pentru a da o lectie.

raluk0207 a scris:

Chiar dacă termenul din contract încă nu expirat, proprietarul are dreptul la restituirea bunului.
Și va poate evacua, deconecta de la utilități, schimba yala etc.
Contractul de comodat încheiat în forma autentica sau pe baza se semnatura privata, cu data certa, este titlu executoriu. Se poate adresa direct executorului judecătoresc.
Va angajați intr-un război pierdut din start.

Nu poate acest lucru da nastere unor abuzuri?

ynocentta a scris:

Legea nr. 192/25.10.2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice. ,prevede ca
poliţiştii vor putea intra într-o locuinţă, fără a avea acordul proprietarului şi fără aviz de percheziţie, dacă au indicii că acolo cineva se află în pericol (cum ar fi victima unei violenţe domestice ori pentru a preveni răspândirea unei epidemii) – dacă există suspiciuni că ar fi o persoană decedată înăuntru, etc

Poate politia sa imi intre in casa fara acord? Doar pe baza unui apel al unui binevoitor la 112 ca mi s-a facut rau in casa? Cei de la politie mi-au demontat siguranta de la usa, au intrat inauntru, au stat o ora si au plecat la fel cum au venit. Au fost mai multe echipaje de politie si jandarmi, printre care si o masina de ambulanta.
Au vreo raspundere penala cei care mi-au intrat in casa? Mai ales ca le-am precizat ca nu au acordul meu.
Daca proprietarul a intrat in casa fara a avea acordul meu, desi contractul prevede explicit ca are nevoie de acordul meu, este acest lucru o infractiune, mai ales ca imi lipsesc din bunuri?
Daca nu accept rezilierea contractului de comodat, inseamna ca pana la apelarea la instanta de judecata de catre proprietar, acest contract ramane valabil, nu?

gi-jane2 a scris:

puteti sa plecati cand vi se cere sau puteti sa asteptati sa suportati si cheltuielile de judecata si de executare.

Mi s-a comunicat o somatie din partea avocatului proprietarului pe care era trecuta si parafa unui executor judecatoresc.
Nu era o somatie in care se precizeze decizia instantei de a fi evacuat.
Avocatul nu a apelat la instanta.
Pur si simplu intr-o hartie era invocata desfacerea unilaterala a comodatului; pe aceasta fiind pusa parafa unui executor judecatoresc.
La termenul dat de respectivul avocat m-am pomenit cu lucrurile in strada.
Nu am semnat nici o hartie.
Nici macar nu mai erau toate lucrurile. In momentul in care proprietarul mi-a lipit aceea hartie pe usa, am solicitat avocatului sa imi comunice daca exista o hotarare judecatoreasca prin care s-a decis evacuarea mea, dar acesta nu mi-a raspuns.
La termenul dat de proprietar eram in spital, iar propietarul a luat legatura cu unele rude, aceste semnand o hartie din partea executorului judecatoresc.
Nu eu le-am trimis pe respectivele rude. Eu inca asteptam ca unul dintre avocat si executorul judecatoresc sa imi comunice decizia instantei.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Executorul nu acționa fără un titlu executoriu, nu se risca nimeni pt evacuarea dvs dintr o garsoniera.Daca a fostul executor se încheia un.proces verbal ,vi se comunica o somație din timp etc.Mergeti cu actele la avocat pt o discuție sau dacă nu vreți sa cheltuiți bani și sa pierdeți timp va vedeți de treaba...

Fara a apela la instanta?
Eu stiam ca executorii judecatoresti actioneaza doar pe baza deciziilor instantelor judecatoresti.

raluk0207 a scris:

Da. Proprietarul poate solicita restituirea bunului înainte de termen.

Daca am comodat pe o garsoniera, pot fi evacuat de catre proprietar fara o decizie judecatoreasca?