avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate Vladdnl

Activitate Vladdnl

Sunt angajat al unei institutii din subordinea PMB, angajat prin concurs, cu contract de munca pe perioada nedeterminata.
In ce masura poate conducerea institutiei sa desfiinteze postul pe care sunt incadrat? In cazul in care pot decide asta, exista o prevedere in Contractul Colectiv de Munca care specifica urmatoarele: " conducerea are obligatia sa identifice si sa valorifice posibilitatile de redistribuire a celor ce urmeaza sa fie disponibilizati". In cazyl in care mi se va oferi un alt post in cadrul institutiei, pot fi incadrat pe o perioada DETERMINATA?
Detin un autoturism, proprietate personala, pe care l-am inchiriat, pentru o suma saptamanala modica, unei alte persoane, printr-un contract intre parti, neautentificat la notar. Persoana careia i-am inchiriat autoturismul este de negasit de mai bine de o luna de zile (nu mai raspunde la telefon si nici nu a mai platit suma perceputa ca si chirie), desi i-am lasat nenumarate mesaje pe care le-a receptionat. Avand in vedere ca nu pot da de persoana respectiva, nelocuind la adresa de domiciliu, ce posibilitati legale de a-mi recupera autoturismul am?
Prelungire contract de munca cu perioada determinata

Buna ziua,
Sunt in situatia in care, la locul actual de munca, urmeaza sa fiu incadrat pe alt post. In prezent, sunt angajat cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata. Pe postul pe care urmeaza sa fiu incadrat, mi se va face contract de munca pe perioada determinata (noua politica a institutiei - tin sa precizez ca este vorba de o institutie publica, de cultura) pana la data de 31.12.2023.
In ce conditii angajatorul nu va prelungi acest contract de munca pe perioada determinata avand in vedere ca postul pe care urmeaza sa fiu incadrat nu este unul temporar? Are nevoie de o motivatie pentru a nu prelungi contractul?
Buna ziua!
Sunt angajat ca sofer in cadrul unei institutii publice, iar programul de lucru, conform fisei postului, este 8.00-16.00, de luni pana vineri.
Managerul institutiei, a inaintat o Decizie, prin care mi se solicita serviciile pentru o deplasare care va avea loc in cursul weekendului.
Avand in vedere ca am si un alt job in weekend si in afara orelor de program, mi se poate impune sa imi ofer serviciile in weekend sau in afara orelor de program?
Anulare proces verbal de contraventie

Buna seara,
In urma cu ceva timp, am fost amendat de catre Politia Locala a Sectorului 1, deoarece stationam la o distanta neregulamentara de trecerea de pietoni, in zona Trezoreriei Sector 1.
In ziua respectiva, eram cu masina societatii la care sunt angajat. Cand mi s-au cerut documentele, am inmanat agentului talonul autoturismului personal, alta marca si alt numar de inmatriculare.
Intrebarea este daca se poate anula procesul verbal de contraventie atata timp cat autoturismul pe care il conduceam nu corespunde cu autoturismul mentionat in procesul verbal? Daca da, in baza carei legi si carui articol?
Mentionez ca am facut contestatie si in raspunsul primit de la PL sector 1, acestia specifica ca nu detin probe foto sau video.
Cumparatorul va putea trece autoturismul pe numele lui abia dupa plata integrala (10 rate lunare). Pana atunci, va ramane pe numele meu.
Fix ca in cazul leasingului.
Am un autoturism proprietate personala pe care doresc sa il vand catre o alta persoana fizica, cu plata unui avans si a unor rate lunare egale.
Fiind contract de vanzare cumparare intre doua persoane fizice, nu ii voi inmana cumparatorului actele autoturismului in original pana la plata ultimei rate.
As dori sa stiu ce risc si ce variante am daca cumparatorul va refuza sa plateasca ratele?
Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

da, puteti refuza in baza fisei postului ... normal, nu ar trebui sa fiti sanctionat pentru refuz.

Buna ziua! Sunt angajat pe postul de conducator auto in cadrul unei institutii publice locale, din subordinea PMB.
Institutia dispune de doua autovehicule: o masina mica + o duba.
In fisa postului se specifica, la atributii, ca ar trebui sa operez pe masina mica (este specificat numarul de inmatriculare al acesteia).
Pana in prezent, avand o intelegere verbala cu conducatorii institutiei, am condus ambele autovehicule, insa am avariat usor duba si acum mi se imputa sa suport costul reparatiei.
Intrebarea pe care vreau sa o adresez este daca pot refuza sa conduc duba institutiei. Daca da, ce as putea risca? Penalizari? Daca voi fi penalizat, pot face plangere la contencios administrativ impotriva conducerii? Multumesc!