Multumesc. O sa ma documentez.
Multumesc, voiam sa incerc cumva a evita un foarte probabil scandal ce s-ar isca in acest caz si din punct de vedere vecini, proprietari, avand in vedere ca stau in chirie.
Am divortat de sotul meu, divort motivat in instanta (unde nu s-a prezentat) de apetitul lui pentru scandal si gelozie. Pentru ca nu isi permitea sa stea singur in chirie, a tot stat pe parcursul a 2 ani la mine (nu in permanenta), unde stau in chirie. Am incercat chiar si reconcilieri, dar nu a mers. I-am spus sa plece, dar nu vrea si zice sa plec eu. Mentionez ca contractul de inchiriere e pe numele meu, (l-am incheiat eu cu proprietarii intr-o perioada in care el nu era prezent, si eram divortati) platile le-am facut exclusiv eu din contul meu. Ma ajuta sa merg la politie cu contractul si dovada platilor?
Tatal meu lucreaza de cativa ani in Italia, in constructii. De ceva timp ne tot spunea noua, familiei, ca seful lui din Italia vrea sa inchida firma de acolo si sa deschida una in Romania, ca taxele ar fi mai mici. Mai mult ca vrea sa deschida pe numele tatalui meu, ca el nu are timp sa se ocupe. Am tratat cu suspiciune acest aspect, nu imi suna in regula si i-am zis ca vine acasa si discutam, eventual sa apeleze la o firma de consultanta impreuna cu seful lui, chiar am cautat o oferta de pret la o firma, si i-am zis sa o arate sefului.
De sarbatori cand a venit acasa, a venit direct cu o hartie notariala ca a preluat firma X SRL din Italia cu capitalul social si activele (nu zice nimic de datorii). A spus ca seful lui i-a zis ca el trebuie sa o preia, sa o inchida in Italia, si apoi sa o deschida in Romania din nou, si ca e mai in regula el (tata) sa deschida, el sa inchida. Mie imi pare fara logica, dar poate nu ma pricep.
M-am panicat, imi suna a pacaleala, si am cautat informatii despre firma. E in lichidare, atat am gasit pe un site italian, si ultimele date financiare din 2010.
Tatal meu sustine in continuare ca seful lui e de buna-credinta, ca nu l-ar pacali, si ca e convins ca asa e, ca e mai usor sa se inchida cu numele lui firma in Italia, pentru a deschide apoi aici.
Nu stiu in primul rand ce inseamna faptul ca tatal meu a semnat acel document, cum pot afla daca firma are datorii in Italia, si ce ar trebui sa facem, sau deja e prea tarziu? Multumesc.
Buna ziua,
Lucrez la o firma care se ocupa de comert cu produse nealimentare (mai exact instrumente muzicale si echipamente audio) si vrem sa ne punem la punct cu instruirea privind securitatea si sanatatea in munca. Suntem in discutii cu o firma specializata care sustine ca trebuie sa incheiem un contract cu instruire periodica lunara pt. ca asa trebuie.
Eu am citit HG 1425/2006 si soune ca perioada se stabileste prin instructiuni proprii, in functie de conditiile locului de munca si ca este de minim o data la 6 luni. Exista si alte reglemantari in domeniu, care spun exact perioadele intre instruiri pe domenii de activitate? La cat timp ar trebui facuta instruirea periodica pt. domeniul nostru de activitate?
Multumesc!
Buna ziua,
Ma intereseaza legislatia din domeniul licitatiilor, mai exact daca exizta reglementari in care se specifica clar ca institutiile publice sunt obligate sa organizeze licitatiii, m-ar interesa sa citesc articolele referitoare la acest subiect, insa nu stiu unde sa le gasesc.
Multumesc!
As dori sa stiu daca langa somatiile de plata trimise clientilor.este obligatoriu sa trimitem extrasul de cont pentru firma respectiva. Mai exact, din punctul de vedere al legii, ce trebuie sa contina o somatie de plata trimisa clientilor?
Va multumesc!
Pentru o firma nou infiintata este necesara o autorizare speciala de la politie sau de la orice alta autoritate invederea montarii unor sisteme de supraveghere ( camere) in spatiile comerciale ale diferitilor clienti.
Va multumesc.
Am un prieten care sa afla intr-o situatie mai mult decat delicata:
Dupa ce a lucrat 5 anu intr-o firma mica s-a decis sa isi faca propria firma si a tracut la domenii secundare de activitate domeniul in care a lurat si pentru firma respectiva. Mentionez ca nu a avut nici o clauza de neconcurenta in CIM.
I-a marturisit superiorului fapta si a hotarat sa isi dea demisia, la auzul acestora, angajatorul nu a vrut sa accepte demisia pana nu semneaza un contract de neconcurenta, si l-a pus sa semneze un contract fara data si fara nr. de inregistrare , motiv pentru care bineinteles, prietenul meu a refuzat sa semneze.
In respectivul contract nu era specificata nici o indemnizatie sau beneficiu, dar din cate am citit pe site-uri legislative angajatorul este obligat sa ii ofere angajatului anumite beneficii in cazul semnarii unor asemenea clauze.
Si inca o intrebare, in cazul in care va fi semnat un asemenea contract , dar firma prietenului meu este infiintata deja, acesta mai este valabil? Prietenul meu este foarte stresat pentru ca a fost amenintat cu judecata, controale trimise de la finante etc.
Astept raspuns, va multumesc!