Motivele sunt intemeiate, avand in vedere ca balconul nu se construieste doar sub balconul de la etaj, ci se vrea si o extindere nejustificata si sub geamul sufrageriei de la etajul 1, creand probleme, depuneri masive de zapada, care poate sta acolo mult si bine si afecta prin infiltratii, umezeala la zidul apartamentului de la etaj si deci genera cheltuieli suplimentare ulterioare frecvente pentru reparatii etc.inchiderea accesului catre gradina aflata in fata blocului etc; de precizat ca acest proprietar de la parter a avut ani de zile firma fara ca insa sa intrebe pe nimeni de vreo aprobare.. ca asa se dadeau pe vremuri autorizatiile de constituire a firmelor, iar activitatea acesteia, zgomotul facut de clientii care intrau zilnic, deranjau toti vecinii din bloc; de asemenea, acesta refuzand de fiecare data la orice imbunatatire ce se dorea adusa in bloc: ex. zugravire, interfon etc.
intrebarea se referea la emiterea obligatorie a unui raspuns si daca neformularea vreunui raspuns poate fi interpretata in vreun fel din pdv legal?!
Multumesc.
Va solicit sfatul juridic pentru urmatoarea situatie:
la parterul unui bloc cu 4 etaj, proprietarul doreste sa isi construiasca un balcon amplasat pe toata suprafata apartamentului sau de pe latura cladirii, cu motiv ca vrea sa-si intinda cateva rufe si sa aiba iesire atat din bucatarie, cat si sufragerie, cu toate ca balconul de deasupra este doar in dreptul bucatariei. Blocul are balcoane in zig-zag in sensul ca la etajul 2 e balcon lung (bucatarie si sufragerie), la 3 scurt (doar bucatarie), la 4 fiind scurt.
Cf. certificatului de urbanism, avand in vedere ca acel spatiu este proprietate comuna a tuturor, acesta trebuie sa ia si acordul vecinului de deasupra, insa acesta nu doreste sa si-l exprime avand in vedere neajunsurile provocate: igrasie, eventuale cheltuieli suplimentare pe care acesta sa le faca la apartamentul sau si care ar schimba estetica blocului etc.
Cel de la parter i-a trimis notificare prin executor judecatoresc sa se prezinte la notar sa-si exprime acordul. Apartamentul proprietarului de la parter are 3 camere si 2 bai si nu exista un motiv intemeiat pentru necesitatea reala a construirii acestuia. Exista insa acordul asociatiei de proprietari, membrii sai fiind insa de la alte scari, neimplicati direct in acest aspect.
Intrebarea se refera la faptul daca trebuie formulat un raspuns la aceasta notificare, iar in cazul in care nu se da niciun raspuns ce presupune din pdv legal acest lucru?
Va rog sa ma sfatuiti ce e de facut in urmatoarea situatie:
- zilele trecute am fost controlata in autobuz de catre 2 controlori care s-au urcat o data cu mine, dar imediat ce au facut asta au blocat aparatele si au inceput controlul, eu neputand sa mai validez.
Le-am precizat ca doresc sa validez, ca am portofel electronic, insa mi l-au luat, au inceput sa-l verifice si sa-mi spuna ca vor intocmi PV pe baza datelor de pe el, PV pe care il voi primi in 15 zile acasa.
M-au intrebat daca am 50 ron sa platesc suprataxa pe loc, le-am explicat ca nu am aceasta suma la mine, mi-au cerut buletinul sa completeze datele si nici pe acesta nu-l aveam, le-am precizat ca le dau datele si sa-mi completeze pe loc PV insa nu au vrut, mentionand ca-l voi primi acasa + amenda ca nu am buletinul la mine?!
I-am cerut unuia dintre controlori sa-mi arate legitimatia si ordinul de deplasare, mi-a aratat ceva ca ar fi in schimbul 2 pe acel autobuz, incidentul petrecandu-se putin dupa orele 20:00 si la capat de linie. Soferul a inchis usile si nu a dorit sa ma lase sa cobor, controlorul imi tot tinea cardul, m-a lasat inauntru cu unul dintre controlori, cealalata fiind deja jos si strigand la acesta sa finalizeze PV si sa mearga.
Intrebarea mea este daca se poate da amenda de catre RATB pe baza acelui card, daca se poate emite amenda de RATB / Jandarmerie ca eu nu aveam buletinul la mine. Mentionez ca ei nici nu au sunat la 112 sa solicite interventia Politiei si nici nu mi-au spus sa mergem la vreo sectie de politie pentru legitimare.
Precizez si ca autobuzul nu era prevazut cu camere video.
Astept cu interes raspunsul dvs.
Va multumesc. Simone
Nu, este la parterul unei case cu 1 etaj. La parter isi desfasoara activitatea o unitate de alimentatie publica, cu deranj pentru locatarul de deasupra.
Ma intereseaza mai ales sa stiu daca doar primaria este de cotestat pentru emiterea acesteia sau sunt mai multe parti de implicat.
As dori sa stiu pentru acordarea unei autorizatii de functionare de catre primarie dar care nu a avut la baza si acordul celorlalti proprietari asa cum prevede hotararea de consiliu local, care sunt demersurile legale necesare pentru anularea acesteia?
Mentionez ca primaria a fost informata de lipsa acestui acord si cu toate acestea a emis autorizatie de functionare pentru societate.
In cazul unui proces, actiunea se indreapta doar catre Primarie avanad in vedere ca nu a respectat conditiile legale sau este o asta procedura?
Va multumesc mult pentru raspuns.
Este posibil ca de la Judecatorie comunicarea sa fie facuta dupa cele 30 zile comunicate de DITL pentru blocarea contului si deci astfel sa nu pot intra in timp util in posesia acestor documente.
Faptul ca e un proces pe rol nu ar trebui sa sisteze executarea? Plus, aceasta executare silita pe suma respectiva nu ar trebui stabilita printr-o sentinta judecatoreasca intai?
Certificatul de grefa nu se da doar dupa comunicare in scris a deciziei Judecatoriei?
Faptul ca pe portalul site-ului este afisata decizia nu este suficient pentru DITL?
M-ar interesa sa stiu cum se poate rezilia de la DITL aceasta amenda avand in vedere aspectele deja mentionate.
Va rog sa-mi spuneti ce se poate face in situatia in care instanta a admis cererea de anulare a procesului verbal ce a stat la baza unei amenzi contraventionale si neplata acestei amenzi, iar Directia de taxe si impozite a trimis totusi somatia de executare silita pentru suma respectiva, probabil nestiind ca amenda a fost contestata Judecatoria inca nu a trims comunicarea deciziei in scris, ci apare deocamdata doar pe portalul Judecatoriei.
Trebuie ceruta in instanta rezilierea executarii silite anand in vedere ca totusi a fost un dosar pe rol cu privire la contestarea amenzii, ceea ce ar trebui oricum sa amane obligatia de plata? sau e suficienta doar o comunicare in scris laditl pt radierea acestei sume de plata din sistemul lor?
Care este solutia legala in aceasta situatie?
Astept cu interesul raspunsul dvs.
Va multumesc anticipat.
Simona
Va multumesc pentru raspunsul dvs, insa am nevoie de unul mai explicit.
Am inteles ca firma la care lucrez nu acorda cf legii bonurile, adica aniticpat. Ce pot face eu in aceasta situatie, avand in vedere ca raspunsul financiarului a fost ca impozitarea bonurilor primite in luna iulie e prefect legala?!
In situatia in care ele sunt aferente lunii iunie.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca o firma sa-mi acorde bonurile de masa in ziua 8 a lunii urmatoare (de ex in luna august primesc bonurile aferente lunii iulie), precum si daca firma a calculat 'corect' ca in luna august sa-mi impoziteze cu 16% (cf noii legi de impozitare a tichetelor de masa) cval bonurilor primite in luna iulie (dar care sunt aferente lunii iunie).
In caz in care nu este corect niciunul din punctele de mai sus, unde m-as putea adresa pentru reclamatie si pentru recuperarea diferentei (pe luna iulie mi-au revenit mai putine bonuri pt ca am fost in concediu, bonuri pe care le-am primit acum in august si care probabil se vor impozita in luna septembrie)? Mentionez ca deja am intrebat serviciul financiar al firmei si mi s-a spus ca aceasta impozitare (a bonurilor din iunie primite in iulie) este perfect legala.
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.
Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca o firma sa-mi acorde bonurile de masa in ziua 8 a lunii urmatoare (de ex in luna august primesc bonurile aferente lunii iulie), precum si daca firma a calculat 'corect' ca in luna august sa-mi impoziteze cu 16% (cf noii legi de impozitare a tichetelor de masa) cval bonurilor primite in luna iulie (dar care sunt aferente lunii iunie).
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.