avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Activitate Avocat Claudia Cozma

Activitate Avocat Claudia Cozma



Mihai Tetraru a scris:

Are un avocat. Ce mă sfătuiți?


Vorbiți cu avocatul pe care îl are. Rugați-l să vă lămurească de ce s-a amânat judecarea cauzei. Sau căutați alt avocat. În încheierile de ședință este cuprins tot parcursul cauzei.


Mihai Tetraru a scris:

toate termenele au fost fie anulate, fie amânate?


Termenele nu se anulează, nici nu se amână. Se amână judecarea pe fond a cauzei, fără ca asta să însemne că nu se înaintează cu procesul. Spre exemplu, se administrează probe, se audiază martori, inculpați etc.

Procesul penal se desfășoară după niște rigori strict prevăzute de Codul de procedură penală.
Răspuns la discuția Cerere încheiere proces
Bună ziua,

Puteți face în scris o cerere de renunțare la judecată pe care să o depuneți la dosar sau puteți solicita renunțarea la judecată verbal, în timpul ședinței, la termenul de judecată. Va fi nevoie de acordul celorlalte părți.
Bună ziua,

Dacă e vorba despre o hotărâre atacabilă cu apel, atunci puteți face apel criticând acest aspect (neacordarea tuturor cheltuielilor).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți răbdare și urmați indicațiile avocatului dumneavoastră, care v-a obținut o soluție foarte bună și v-a salvat permisul de la anulare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cumva instanța a dispus amânarea aplicării pedepsei și aveți un termen de supraveghere de doi ani, cu mai multe obligații de respectat? Condamnarea la doi ani cu suspendare nu e totuna cu amânarea aplicării pedepsei pentru un termen de doi ani de supraveghere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate dumneavoastră nu vi se pare important interesul vecinului, dar interesul constituie una dintre condițiile formulării unei cereri de chemare în judecată. Dreptul este o știință și are propriul limbaj (juridic), unde termenii pot avea înțeles diferit, special, față de înțelesul pe care îl au în limbajul comun. "Interesul" este un astfel de termen.

Opiniile pe care le-ați solicitat diferă și pentru că nimeni nu are toate datele litigiului pentru a exprima o opinie în deplină cunoștință de cauză.

Procesul dvs cu vecinul este unul civil. Pe de altă parte, un eventual proces al dvs cu Primăria ar fi de drept administrativ. Și că tot fu vorba despre interes, iată, dvs ați avea interes să vă judecați cu Primăria care v-a refuzat solicitarea.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Dacă ați fost condamnat, chiar și cu suspendare, permisul va fi anulat, nu veți avea ce ridica.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Litigiul pornit de către vecinul dumneavoastră în contradictoriu cu dumneavoastră este un litigiu de drept civil, întemeiat pe dispozițiile din Codul civil privind distanța minimă dintre hotar și arborii plantați. Arborii se află plantați pe proprietatea dumneavoastră, dar fără respectarea distanței minime, astfel că vecinul dorește să obțină în instanță obligarea dumneavoastră la înlăturarea arborilor respectivi. Mai departe, calea prin care dumneavoastră veți putea îndeplini această obligație vă privește pe dumneavoastră, nu pe vecin. Vecinul nu are interes să se judece cu Primăria întrucât arborii nu sunt ai Primăriei și nici pe terenul Primăriei.

Impresia mea e că vă jucați de-a avocatul și veți pierde chiar dacă în esență aveți dreptate. Nu puteți gestiona un proces prin îndrumări de jumătăți de măsură de pe un forum de la persoane care nu cunosc întreaga situație a litigiului la fel cum nu ați putea opera chirurgical un om prin îndrumările unor medici de pe un forum.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

În drept nu există noțiunea de "caracter bilateral al conflictului".

Dispozițiile art. 9 C. proc. civ. care consacră principiul disponibilității stabilesc în alineatul secund că Obiectul și limitele procesului sunt stabilite prin cererile și apărările părților.

Este dificil să vă fie recomandată o referință bibliografică. Codul de procedură civilă constituie baza referințelor bibliografice în materia proceselor civile. Însă un om care nu are o pregătire (adecvată) în drept nu va interpreta și nu va înțelege niciodată un text de lege așa cum îl poate interpreta/înțelege un avocat (și în general un profesionist al dreptului), cu ani de studiu în spate și cu experiența acumulată prin exercitarea profesiei.

Vedeți, de asemenea, Decizia nr. 2574 din 27 iunie 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a hotărât că, în aplicarea principiului disponibilităţii, reclamantul este cel care stabileşte cadrul procesual şi limitele cererii de chemare în judecată, instanţa trebuind să se pronunţe asupra cererilor formulate şi nu să facă aprecieri asupra a ce trebuia sau nu să solicite reclamantul.

Mult succes în proces!