avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate Marius-Toader

Activitate Marius-Toader

Vă mulțumesc pentru răspuns, însă bunicul are o nelămurire: să zicem că prin absurd, fratele bunicului reușește să anuleze prin instanță titlul de proprietate care a fost emis după acea cerere din anul 1991.
Ce se întâmplă mai departe? Revenim la situația dinaintea depunerii cererii?
Ar mai avea vreo putere cererea de reconstituire dacă se anulează titlul de proprietate? Bunicul ar mai fi moștenitor acceptant?
Mulțumim
Nu găsesc o explicație cu privire la un termen de publicare în Monitorul Oficial. Help, please!

Bunicul meu a făcut o cerere de reconstituire pe baza Legii 18/1991 la data de 06.04.1991. A primit moștenire niște pământuri de-ale străbunicului.
Această lege a avut un termen de depunere a cererilor la primărie de 30 de zile și apoi s-a mai dat o lege care permitea să se prelungească acel termen cu încă 15 zile. Zice bunicul că e vorba de Legea nr. 29/1991 cu acel articol unic care prelungea termenul zilelor de depunere a cererilor. Legea 29/1991 este din 21.03.1991 și a fost publicată în 22.03.1991 în Monitorul Oficial.
Bun.
Problema noastră:
- fratele bunicului ne tot amenință că va lua pământurile bunicului deoarece bunicul a depus cererea după expirarea termenului de 45 de zile. Fratele bunicului zice că s-a depus cererea în ziua cu nr 46. Zicea ceva de o decădere din drepturi.

Mă puteți ajuta, vă rog, cu o informație despre aceste termene? Dacă a fost publicată Legea 29/1991 în ziua de 22 martie, se numără din ziua de 22 martie acele 15 zile sau din ziua următoare, din 23 martie?

Mulțumesc și sănătate la toată lumea!
Nu pricep ce înseamnă "sub sancțiunea decăderii"


La Art 204 NCPC scrie în felul următor:
"Reclamantul poate să-şi modifice cererea şi să propună noi dovezi, sub sancțiunea decăderii, numai până la primul termen la care acesta este legal citat."

Ce anume înseamnă sancținea decăderii?

De exemplu: dacă reclamantul cere modificarea aceasta, iar pârâtul aduce o probă imbatabilă, ce anume se întâmplă?
Mulțumesc!
Bună seara!
Mama mea are un venit sub 1500 lei (pensia ei) și fratele ei a dat-o în judecată pentru succesiune. Nu pot scrie toate detaliile, dar ideea principală e că nu își permite un avocat si nu stie cum sa scrie intampinarea. Cum poate beneficia de acest ajutor public judiciar? Unde trebuie sa depuna acea cerere? Multumesc si scuze daca am deranjat.
Și pentru autorizația de demolare și construire mai este nevoie să aduc persoană autorizată în curte ca să facă măsurători, planuri și proiect? Cei de la Primărie așa mi-au zis data trecută.

Și dacă vreau să betonez curtea, să nu mai am iarbă în curte, e musai nevoie de autorizație? Pentru "talpa" dimprejurul casei e nevoie de autorizație?

Nu fac fundație..
Este nevoie de autorizatie sau nu?


Buna ziua! Va scriu pentru un prieten care doreste sa afle daca poate (re)construi fara autorizatie. Casa de la țară este în formă de L.
Problemele sunt următoarele:

1) Holul este din cărămidă veche, are fisuri. Vrea să dărâme acest hol și să-l reconstruiască din BCA, pe aceeași delimitare. Adică are 4 m lungime și 2 m lățime. Reconstruiește pe vechiul perete, nu modifică lungimea sau lățimea. Este nevoie de autorizatie de la primărie? Sau doar să notifice primăria?
2) Acolo unde casa are unghiul de 90 grade din forma L, dorește să construiască o aplecătoare (un acoperiș), urmat de consolidarea fundației cu turnarea unei șape, practic toarnă beton în curte unde acum este iarbă. Este nevoie de autorizație? Sau doar să notifice primăria?

Casa este undeva la sat, departe de oraș, este zonă de deal.
Mulțumesc și îmi cer scuze anticipat dacă am greșit forumul scriind cele de mai sus.
Din câte înțeleg de pe aici, testamentul nu se înscrie în CF. Bun..
Dar certificatul de moștenitor se înscrie în CF?
Și un testament din anul 1975 se poate înscrie în RNNEL? Aștept răspuns pentru mama mea! Mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Du-te, omule, la un notar și semnează o declarație de acceptare a moștenirii cât ești încă în termenul de 1 an!!! Ce faci dumneata este overthinking, care duce la dureri de cap și gânduri ciudate că, că și că....
Acceptă moștenirea și vezi pe urmă ce primești. Dacă vrei ceva...
Este o eroare și trebuie rectificat titlu sau este în regulă?


Buna ziua!
În anul 1991 am depus împreună cu tata o cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate a gospodariei + casei demolate pe legea 18/1991 (au construit blocuri comunistii pe proprietatea noastra). Dupa 2 luni de la depunerea cererii tata a decedat, iar adeverinta in baza legii 18/1991 am primit-o eu, dar am fost trecuti amandoi pe ea.
Ulterior, în anul 1997, am depus o cerere cu mama mea, care a formulat in dreptul tatalui meu, ca sa ni se reconstituie intreaga suprafata de teren. Ni s-a reconstituit dreptul, dar pe titlul de proprietate elibera in anul 2004 apar eu si tatal meu decedat.
Din cate am inteles acea adeverinta a fost valabila pana in anul 1995 sau 1996. Eu, ca unic proprietar in viata, daca am formulat singur cererea, nu cumva pe titlul de proprietate trebuia sa figurez doar eu? Ca tata nu a mai fost in viata ca sa poata solicita drepturi..
Multumesc
Nu mai trăiește tata, a decedat în 2009.
Nu am nevoie de bani, orice valoare ar avea, ci de dovada aceea, o chitanță.

Într-adevăr, tata era împuternicit de bunicul, însă lichidarea libretului a făcut-o în săptămâna care a urmat după decesul bunicului.