Cum adică, doamnă Raluca, acceptarea se face o singură dată și privește toată moștenirea? Nu pricep această informație a dvs..
Tata a făcut împreună cu mama lui (bunica mea) cerere de reconstituire în baza Legii 18/1991 în luna martie 1991 fiindcă aveau împreună gospodăria care a fost demolată de comuniști în anii 80'. Pe 4 iulie 1991 a decedat mama lui (bunica mea) și la sfârșitul aceleiași luni (pe 26 iulie 1991) a fost validată cererea. În luna următoare, pe 7 august 1991 tata a primit Adeverința în baza Legii 18/1991. La terenul reconstituit în baza Legii 18/1991 un notar i-a zis că a făcut acceptarea în baza legii 18 prin cererea respectivă, iar la un teren al bunicii din zona necooperativizată i-a zis că a făcut acceptarea prin Adeverința respectivă, fiind un act juridic în termenul de 6 luni de când a murit bunica mea. Nu înțeleg deloc cum e cu cererea aceea și acceptarea tatălui meu..
raluk0207 a scris:
Moștenitorii acceptanti de la prima dezbatere sunt aceiași și în certificatul de moștenitor suplimentar.
Dacă fiul a rămas moștenitor în primul certificat de moștenitor, și în supliment va figura la fel.
Dacă a dat declarație de renunțare la moștenire după ce s-a emis deja primul certificat de moștenitor, declarația este egala cu zero.
Acceptarea sau renunțarea la o moștenire se face o singura data și privește toată moștenirea.
Nu se poate opta diferit, în funcție de bunuri.
Accept tot sau renunț la tot.
Cei de la Primarie pot sa vrea ce "fluturi" vor.
Dacă fiul dorește ca partea lui din locul de veci sa ajungă la un alt moștenitor specific, se va încheia un contract de donație pe cota respectivă.