avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Activitate Sayra

Activitate Sayra

Va multumesc pt raspuns,ideea e ca cei de la evidenta populatiei mi au spus ca ar tr ca aceea conventie cu adresa respectiva sa coincida cu noua mea adresa pt a putea face buletin copilului minor(copiii sa aiba aceeasi adresa cu mine),si m au trimis sa modific conventia (doar adresa).Mentionez ca nu mai am adresa din conventie pt ca apt s a vandut anterior!

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Notarii nu au competenta de a modifica/completa conventii dincolo de momentul divortului.

Nu aveti ce modificari sa faceti si nici de ce sa ajungeti in instanta. Incunostiintati despre noua adresa si atata tot. Aveti deplina libertate de miscare si in interiorul aceleasi localitati si in afara localitatii, nu aveti nevoie de acordul nimanui, chiar daca sunt implicati si minori.

Avocat Neagu Elena a scris:

Dacă va mutați în alt oraș și implicit schimbați și scoala copiilor atunci trebuie sa își dea acordul tatal pentru ambele chestiuni. Poate este necesar sa modificați și programul de vizita al copiilor cu tatal.
Dacă refuza mutarea copiilor și transferul școlar al acestora atunci trebuie sa va adresați instantei de judecata cu o cerere prin care sa supliniti consimțământul acestuia.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare la situația dvs.

Este vorba de o mica modif privind adresa ,acelasi oras,aceeasi strada,doar nr difera !
Daca ar trebui sa modific conventia de divort,( divortata de 6 ani),in legatura cu domiciliul mamei,unde ar trebui sa locuiasca,copiii minori,ar trebui sa fie prezent si fostul sot?Multumesc!
Buna ziua,daca am dubla cetatenie ,roman Ucrainian,si vreau sa inmatriculez o masina din Belgia in Romania dar numai am buletinul romanesc decat o copie,am doar pasaport,pot inmatricula masina in Romania doar cu pasaportul?Multumesc!
Buna ziua,imi spune cineva daca ,alocatia copiilor si pensia alimentara este considerat venit impozabil(pt a beneficia de bursa pt copii),multumesc!
Buna ziua,elevii pot beneficia de mai multe burse simultan?!Daca ne incadram la bursa monoparentala ,mai poate beneficia de alte burse ,avand in vedere ca nu avem nici un venit!Multumesc!
Daca sant divortata,si am 2 copii care locuiesc la mine,tutela comuna,as putea beneficia de asigurare de sanatate sau trebuie sa mi platesc personal(privat)la CNAS,avand in vedere ca n am nici un venit doar pensie alimentara.
Bilete on-line se pot cumpara...,..

gi-jane2 a scris:

Pai nu treceți cu pasaportul expirat. Cum de nu v-ati asigurat ca are pasaport valabil cand ati luat biletele?

Daca pasaportul copilului e expirat din dec 2023,am imputernicere valabila pe numele meu (tata),am bilete de avion pt sapt viitoare,si numai am timp nici programare la ambasada,ce risc daca trec ,copilul asa cu pas. expirat?Multumesc
Buna ziua,daca o familie de romani locuiesc in Belgia,au 6 copii,mama a plecat cu altcineva,n are grija de copii,iar sotul ei a lovit o ,ea l a denuntat la politie,si acum este cautat ,care ar fi urmarile,consecintele?va multumesc!