avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate laurentiu68

Activitate laurentiu68

BUNA SEARA

pe scut rezum ideile principale

1991 fosta sotie semneaza cu romconfort contractul de vanzare cumparare pentru un apartament de la romconfort pret informativ 590.000lei-apartamentul era in curs de construire ACESTI BANI SUNT PLATITI IN RATE TIMP DE 15 ANI
1993 anul casatoriei
1994 se semneaza proces verbal de predare primire al apartamentului,se preda cheia apartamentului
1994 eu ispas laurentiu semnez cu romconfortul un contract de imprumut in suma de 9.170.000(pret definitiv)fara dobanda -20.000.000. este pretul apartamentului cu dobanda aferenta
se plaresc rate timp de 15 ani pe munele meu.
2008 proces de divort
2009 proces partaj MARE ATENTIE
IN ACTIUNEA DE PARTAJ EU ISPAS LAURENTIU CER CA IMOBILUL SA FIE BUN COMUN TINAND CONT CA:

SITUAŢIA LOCUINŢEI CONSTRUITÃ SAU CUMPÃRATÃ PRIN CREDIT BANCAR

În cazul în care locuinţa este construită ori cumpărată cu credit s e identifica mai multe situaţii, şi anume:

· Când numai o parte din rate au fost achitate în timpul căsătoriei, locuinţa este bun comun numai în măsura achitării acestor rate.

· Dacă toate ratele au fost achitate în timpul căsătoriei, locuinţa este bun comun.

· Dacă soţii s-au înţeles ca o locuinţă construită pe numele unuia dintre ei dar cu contribuţia ambilor (predarea locuinţei făcându-se anterior încheierii căsătoriei) să devină bun comun, atunci locuinţa respectivă dobândeşte acest caracter în momentul celebrării căsătoriei.
INSTANTA A DAT BUN PROPRIU

AM PIERUT PE LINIE FOND APEL SI RECURS

ACUM URMEAZA ACTIUNEA IN PRETENTII
INTREBAREA MEA ESTE:
PENTRU BANII PLATITI DE MINE-IN TIMPUL CASATORIEI-
SE IA CA BAZA DE CALCUL PRETUL APARTAMENTULUI IN MOMENTUL DE FATA 100.000 EURO SAU RATELE SE ACTUALIZEAZA CU INDICELE INFLATIEI CONFORM INSTITUTULUI DE STATISTICA.
Răspuns la discuția calcul creante
daca sunteti amabila mai dau niste detalii
contract imprumut initial anul 1991 suma 590.000.lei vechi
in anul 1993 anul casatoriei
anul 1994 contract de imprumut si angajament de plata pe numele meu,toate ratele platite pe numele meu in suma de 9.200.000lei vechi fara dobanda .total contract cu dobanda aferenta 22000000lei vechi
multumesc
buna ziua

partaj apartament

daca fosta sotie a achitat inainte de casatorie avans 10%din valoarea apartamentului pe care l-a contractat de la romconfort iar in timpul casatoriei sa achitat rate pentru restul sumei valoarea creantelor mele este 45% din pretul apartamentului sau exista un alt mod de calcul

multumesc anticipat
daca apartamentul este bun propriu al fostei sotii pentru ca ea a platit inainte de casatorie un avans de 10% iar diferenta a fost platita de mine in timpul casatoriei in baza unui contract de imprumut poate cineva sa-mi spuna daca creantele se calculeaza la ---valoarea imprumutului din anul 1995 (9.000.000.lei fare dobanda-22.000.000. lei cu dobanda aferenta)sau la valoarea de piata actuala? 140.000.euro
astept raspuns urgent va multumesc
Ma numesc ispas laurentiu am terminat divortul iar acum sunt la partaj.

vreau sa va expun problema cat mai concis pentru a vedea si dumneavoastra daca solutia scrisa in condica este cea legala.
in anul 1991 fosta sotie cumpara de la romconfort prin contract de vanzare cumparare un apartament de la romconfort in rate.pretul la acea data al apartamentului 570.000lei. una din clauze era aceia ca pretul apartamentului putea fi modificat iar termenul de executie nu era specificat.
in anul 1993 s-a produs casatoria.
in anul 1994 luna noiembrie romconfort incheie cu mine ispas laurentiu un contract de imprumut in suma de 9.000.000 lei iar cu dobanda aferenta contractul se ridica la suma de 22.000.000.lei platibili in rate timp de 15 ani.
la aceiasi data in anul 1994 se semneaza si actul de predare primire al apartamentului.
solutia data de judecatoria sector 5 in acest dosar este ca apartamentul este bunul propriu al sotiei.
aceasta solutie am citit-o in condica deci nu stiu la ce lege a incadrat-o.
in cazul in care fac apel care credeti ca sunt sansele de reusita ca bunul sa fie comun.as vrea sa vad spere asemanatoare.
mentionez ca eu detin o firma din anul 1992 100% pe numele meu iar eu cred ca aceasta solutie este data in compensatie.

in cazul in care sa spunem ca nu am nici o sansa sa castig 50%din apartament sunt curios cum se vor calcula creantele?La calculul creantelor se tine cont de ratele platite de mine sau de pretul actual al apartamentului.

pretul de piata actual este de 140.000.euro.
va multumesc anticipat pentru timpul acordat iar daca sunteti dispusi sa mergem in apel astept un mesaj

cu stima ispas laurentiu
Ma numesc ispas laurentiu am terminat divortul iar acum sunt la partaj.

vreau sa va expun problema cat mai concis pentru a vedea si dumneavoastra daca solutia scrisa in condica este cea legala.
in anul 1991 fosta sotie cumpara de la romconfort prin contract de vanzare cumparare un apartament de la romconfort in rate.pretul la acea data al apartamentului 570.000lei. una din clauze era aceia ca pretul apartamentului putea fi modificat iar termenul de executie nu era specificat.
in anul 1993 s-a produs casatoria.
in anul 1994 luna noiembrie romconfort incheie cu mine ispas laurentiu un contract de imprumut in suma de 9.000.000 lei iar cu dobanda aferenta contractul se ridica la suma de 22.000.000.lei platibili in rate timp de 15 ani.
la aceiasi data in anul 1994 se semneaza si actul de predare primire al apartamentului.
solutia data de judecatoria sector 5 in acest dosar este ca apartamentul este bunul propriu al sotiei.
aceasta solutie am citit-o in condica deci nu stiu la ce lege a incadrat-o.
in cazul in care fac apel care credeti ca sunt sansele de reusita ca bunul sa fie comun.as vrea sa vad spere asemanatoare.
mentionez ca eu detin o firma din anul 1992 100% pe numele meu iar eu cred ca aceasta solutie este data in compensatie.
in cazul in care sa spunem ca nu am nici o sansa sa castig 50%din apartament sunt curios cum se vor calcula creantele?
pretul de piata actual este de 140.000.euro.
va multumesc anticipat pentru timpul acordat iar daca sunteti dispusi sa mergem in apel astept un mesaj

cu stima ispas laurentiu
Discuție partaj firma
divortul s-a incheiat ,urmeaza partajul.
problema pe care vreau s-o ridic este urmatoarea:
- am infintat o societate comerciala in anul 1992 fiind asociat unic
-in anul 1993 ne-am casatorit
-in anul 2005 societatea comerciala a achizitionat un spatiu comercial la care se platesc rate si in prezent
-in anul 2006 societatea comerciala a achizitionat un autoturism in leasing la care se platesc rate si in prezent
-in 2008 am intentat actiunea de divort iar in 2009 s-a dat hotararea definitiva
problema mea este urmatoarea:-firma la care sunt actionar 100%intra in partaj?
-bunurile spatiu+auto intra in partaj?

multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra
Discuție partaj firma
buna seara
sunt titularul unei firme infiintate in 1992.
in anul 1993 m-am casatorit.
in anul 2006 am cumparat pe numele firmei un autoturism
in anul 2007 am cumparat pe numele firmei un spatiu comercial
anul acesta are loc divortul si partajul.
bunurile firmei intra in masa partajabila?
multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția DIVORT SI PARTAJ, FIRMA SI IMOBIL
va rog sa tineti cont ca spatiul comercial si autoturismul sunt cumparate pe numele firmei .
referitor la imobil stiu ca orice act de vinzare cumparare trebuie insotit de procesul verbal de predare primire deci nu cumva actul initial de vinzare cumparare era defapt un contract de construire ?
noi am intrat in posesie in 1995 la data procesului verbal de predare primire,pana atunci apartamentul a fost in constructie.
multumesc pt raspuns
Buna ziua
Divortul aproape ca s-a terminat,urmeaza stabilirea pensiei alimentare si gata am scapat.
Partea grea acum incepe.
PARTAJUL
O sa expun problemele pe rand ca sa fiu explicit.
ANUL CASATORIEI 1993
FIRMA
Infintata de mine la data 4.aprilie 92-inaintea casatoriei cu un an 100%proprietatea mea
Bunuri detinute de firma:
spatiu comercial dobandit in anul 2007-cumparat in rate inca neachitat
autoturism dobandit in 2006-cumparat in leasing inca neachitat
IMOBILUL
Apartament 3 camere contractat de fosta sotie in anul 1991 de la romconfort -inainte de casatorie
predarea apartamentului s-a facut in 1995 in timpul casatoriei
in 1991 exista un contract de vinzare cumparare iar in 1995 exista procesul verbal de predare primire al apartamentului.
mentionez ca apartamentul a fost cumparat in rate de la romconfort .incepind cu data procesului verbal de predare primire eu sunt cel care am platit ratele la romconfort.sotia pina in 1995 a platit rate pentru avansul de 10%,pretul final fiind stabilit in 1995 odata cu procesul verbal de predare primire.
intrebari:
Care sunt sansele ei sa includa in masa pertajabila spatiul comercial si autoturismul?
Care sunt sansele mele sa pot dovedi ca apartamentul este bun comun?50%-50%
Multumesc anticipat pentru ajutorul acordat