avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Activitate niku79

Activitate niku79

mama mea sta la casa,alaturi avem niste vecini care nu stiu decat sa scoata boxele
pe masa in fiecare zi si sa de-a drumul la maxim la manele.ce pot face ? exista cumva o lege care sa reglementeze acest lucru?
Discuție help
am si eu o intrebare: eu stau la casa ,si vecinul meu nu stie decat sa scoata boxele pe masa AFARA si sa asculte manele toata ziua..acest lucru ma dernjeaja enorm.ce pot sa fac?am inteles ca cei de la mediu pot sa masoare decibeli si sa acorde amenzi.este adevarat?
nu sunt absurd sa ,,ma deranjenje un zgomot facut de un copil,, ,eu ma refer la zgomotul produs de muzica data la maxim ,,cand vrea muschi mei,,. Nu sunt impotriva celor care vor sa de-a o petrecere de ziua lui,de ex. Sunt impotriva celor care dau petreceri in fiecare zii,la orce ora,cand vin de la munca sau cand pleaca la munca...Am o sora in Austria stabilita de 20 de ani,stii cum asculta la TV SEARA:CU CASTI PE URECHI....cred ca iti d-ai seama de ce...Ii este teama de politie si de jandarmerie ca ar putea fii amendata cu o suma foarte mare...La noi politia este zero in viziunea unor si din cauza politistilor care sunt slab pregatiti.
De ceea am intrebat cum putem sa luam legatura cu un senator sau deputat sau un ong (habar nu am) care sa propuna o lege prin care sa faca o lege ,care sa iti ofere siguranta de care are nevoie fiecare dintre noi.
multumesc celor doi avocati care au raspuns la intrebarea mea,si poate mai raspund si alti cetateni si eu unul cred ca daca am fii mai multi am putea schimba ceva.
buna seara,am citit tot despre problemele oamenilor cu anumiti vecini din bloc.Am obs ca sunt un nr destul de mare de oamenii care se plang ca nu au parte de linistea cuvenita.Si eu am probleme cu un vecin care da muzica la maxim,intrebarea mea este si doresc raspunsuri cat mai clare :

CE TREBUIE SA FACEM SA SCHIMBAM LEGEA? CE PUTEM SA FACEM IN ACEST SENS?cui trebuie sa ne adresam?astept raspuns de la oamenii avizati,si poate reusim sa modificam legea,asa cum este ea in AUTRIA SAU SPANIA,unde nu ai voie sa faci zgomot la nici o ora ...
MULTUMESC!
Buna seara,multumesc celor care imi vor raspunde.Undeva la tara,in jud D-ta
am o casa ,veche in care locuieste mama mea.Anul trecut am inceput sa o renovez,
gresie,faianta,etc am construit de jos o baie si o bucatarie.Problema este ca nu am facut acte ptr aceste renovari.Stiu ca este ilegal(nu stiu legea si nici daca iti trebuie acte ptr renovari interioare),problema mea este cat este amenda maxima pe care o pot lua?In acelasi sat toata lumea si-a renovat casa,nimeni nu are acte in regula dar toti au primit avertisment,nu maneda?daca dau primaria in judecata ptr discriminare am sanse de castig?ma simt discriminat..multumesc ptr amabilitate
Răspuns la discuția litigiu liniste bloc
Buna ziua,
Am si eu nevoie de sfatul dumneavoastra..Stau cu chirie intr-un bloc vechi si am probleme cu vecini de deasupra.Eu am
contract de inchiriere ,ei stau de asemnenea cu chirie fara contract,fara viza..Problema este ca toata ziua se aude numai
zgomote de la ei..Am vb cu ei le-am explicat ca se aud televizorul,cum se cearta ,cum merg prin casa etc...
A vb si proprietarul cu ei .nimic nu vor sa faca liniste si pace.Proprietarul nostru ne-a izolat tavanul fonic( a incercat) dar tot se aude zgomote.Cred ca ei nu au parchet pe jos sau gresie si de aceea se aude fff tare la noi,cum putem sa-i obligam sa isi puna parchet si sa izoleze?(aceasta masura este singura care poate reduce zgomotul dupa ce am citit noi pe internet)Daca facem reclamatie la politie ii poate da afara,tinand cont ca stau ilegal?
Va multumesc ptr raspunsuri
Revin: In 1998 am avut un contract cu Dialog.Stiu ca trebuia sa mai platesc ultima factura,nu am platit ,eram student...
De atunci si pana acum 4 luni nu am mai stiut nimic de datorie ,practic si uitasem de ea..Acum 4 luni am primit acasa
o hartie in care imi spuneau sa sun la un anumit numar de telefon ..si am sunat..La inceput mi-au cerut 1200 ron ,ca
pana la urma sa ramana la 200 ron..Sincer nici nu mai stiu cat trebuia sa platesc.Important este ca ma suna si imi trimit mesaje toata ziua ..ma enerveaza la maxim ..nu este o suma mare dar felul lor de abordare ma deranjat.Va multumesc ptr raspuns .In concluzie ultima plata catre Dialog am facut-o prin iulie 1998 ..( cu banii ptr ultima factura am plecat la mare..eram student..)
Eu am o datorie catre Dialog din 1998..Uitasem de ea ,de aproape 3 luni ma tot suna ce-i de la EOS
Dupa ce am citit pe acest forum sa inteleg ca datoria sa prescrips?Au trecut mai bine de 10 ani.Poate sa-mi faca ceva?
Suma este de aproape 200 ron(nu foarte mult),dar sa dau asa aiurea banii...
Va rog sa-mi da-ti un raspuns,sa platesc sau nu?