Bună ziua.
Unde mă pot adresa pentru a mi se calcula, oficial, când pot ieși la pensie?
Precizez că am vechime in muncă atât în regim normal cât și în regim special (am fost 20 de ani cadru militar) iar în prezent sunt CIC (perioadă care, din câte știu, se calculează la vechime).
Mulțumesc.
Mulțumesc.
Sigur că am pus banii de-o parte.
Dar e vorba de principiu.....
gi-jane2 a scris:
Da, se depune cerere pt eșalonare la ei.
Ce idee, dvs ca tot ati dat citirea, știați cat va va veni, deci era ok sa puneți bani separat sa aveti pt factura când va veni.
Bună ziua.
Din luna decembrie 2023 (inclusiv) nu am primit nicio factură de la Electrica Furnizare (curent).
Am transmis la timp indexul autocitit în noiembrie, februarie, martie și aprilie (in decembrie și ianuarie cei de la Electrica având tot sistemul electronic in mentenanță) și am transmis 3 sesizări privind neprimirea facturii pe adresa de e-mail dedicată.
In mai am primit o factura pentru toate cele 5 luni nefacturate, cu o sumă mare, evident.
Există vreo prevedere legală care să îmi permită să plătesc factura in cauză în mai multe rate (4-5), fără a fi penalizat (debranșat)?
Mulțumesc.
Bună ziua.
Din luna decembrie 2022 nu mai lucrez iar din iunie 2023 sunt in concediu creștere copil.
Întrebarea mea este dacă in perioada de CIC sunt asigurat CNAS și dacă pot beneficia de serviciile aferente.
Mulțumesc
Bună ziua.
Care este stadiul inițiativei legislative vizând creșterea de la 2 la 3 ani a perioadei CIC in cazul copiilor născuți prematur?
În situația în care va intra în vigoare, cum se va calcula valoarea indemnizației?
Precizez că mă aflu, din iunie 2023, in CIC cu doi copii gemeni (născuți prematur).
Mulțumesc.
In textul proiectului nu am regăsit referiri la prematuri.
Să înțeleg că sunt asimilați copiilor cu handicap?
Mulțumesc.
Bună ziua.
Care este stadiul inițiativei legislative vizând creșterea de la 2 la 3 ani a perioadei CIC in cazul copiilor născuți prematur?
În situația în care va intra în vigoare, cum se va calcula valoarea indemnizației?
Precizez că mă aflu, din iunie 2023, in CIC cu doi copii gemeni (născuți prematur).
Mulțumesc.
Bună ziua.
Am schimbat recent locul de muncă, cu o întrerupere de 2 săptămâni între joburi.
Sunt angajat la noul loc de muncă din 16 octombrie (fiind incă in perioada de probă de 3 luni).
In caz de nevoie, am dreptul la concediu medical?
Mulțumesc frumos.
Bună ziua.
Desi normele privind majorarea cu 50% a indemnizației creștere copil in cazul gemenilor au intrat în vigoare în 19.09.2023 (865/2023), suma virată in 06.10.2023 (aferentă lunii octombrie) a fost aceeași cu cu cea din lunile anterioare (fără nicio majorare).
Ce putem face in această situație?
Mulțumesc.
Bună ziua.
Soția mea va încheia relațiile de muncă în data de 06.10.2023 cu un angajator și
va semna un CIM (pe perioadă nedeterminată) cu alt angajator, cu data de inceput 26.10.2023. Practic, va sta acasă o săptămână lucrătoare.
Există o prevedere legală care să stipuleze faptul că dacă are câteva zile întrerupere între cele 2 CIM nu va putea beneficia de concediu medical timp de 6 luni, după semnarea noului contract de muncă?
Mulțumesc.
De acord.
Dar reperul este data (14 ale lunii) sau luna (septembrie)?
Dacă luna este reperul în funcție de care se aplică normele, ar trebui plătită inclusiv luna septembrie, nu?
Mulțumesc.