avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Activitate Larissaa

Activitate Larissaa

Daca o masnina blocheaza o banda, masina este un obstacol si se poate aplica Art 339 (3)?
Articolul se refera doar la carosabil, sau si la trotuar? Adica este trotuarul un "drum" public?
Multumec

[ link extern ]
Ei sunt incompetenti nici nu stiu unde ai voie sa parchezi. Ce sa raspunda? Suntem obligat dar nu facem nimic?
Ma refer cum este legea.
Sibiu are o aplicatie de sesizari. Daca se trimite o sesizare ca o masina parcheaza ilegal, politia locala vine si daca masina a plecat nu face nimic.
Este obligat sau poate sa amendeaza proprietarul doar prin poze trimise prin aplicatie?
Multumesc
Cat timp dupa accident se poate da fgaromania in judecat daca nu a platit paguba? Le am trimis totul ce au vrut, dar nu am primit bani de un ani.
Nu este si infractiune de delapidare, ca nu vor sa imi da bani?
Cat timp este termenul de prescripție la favorizarea faptuitorului care parcheaza neregulamentar? Adica politia stie si nu face nimic.
Va multumesc
Cat timp se poate parca ilegal, dupa ce ai primit amenda? De exemplu daca ai parcat pe trotuar si politia locala tia dat amenda, poti sa stai toata ziua acolo sau dupa cat timp, poti primi inca o amenda?
Multumesc pentru fiecare raspuns.
Am citit ca la constatare amiabilă nu poti sa dai în judecată firma de asigurare. Este adevarat? Daca nu plateste ce faci?

"O constatare amiabilă nu poate fi modificată. Dacă ești păgubit de un șofer ce are asigurare auto obligatorie la o firmă ce plătește greu, nu vei putea să dai în judecată firma de asigurare pentru recuperarea daunei. În schimb, dacă Poliția Rutieră este cea care constată accidentul, daunele pot fi recuperate prin chemarea în instanța de judecată."
Multumesc raspunsul este de ajuns. Unde scrie pedeapsa daca nu respecta legea, adica ignoreaza savarsirea infractiunii rutiere, sau ce i se intampla?
Un politist este obligat sa respecta legea. Este si obligat doar la frauda, sau si la infractiunea rutiera?
Ce se intampla daca afla si nu face nimic?
Va multumesc
Cum se poate face o plangere penale din strainatate? Am auzit ca trebuie sa o faci personal, Adica si daca o faci prin posta te cheama politia sa o faci personal. Multumesc